Medewerker uitvoerend beleid sociaal domein met aandachtsgebied cultuur

Als medewerker uitvoerend beleid binnen het team Bedrijfsbureau bij gemeente Losser ontwikkel je beleid binnen het hele sociaal domein, met als aandachtsgebied cultuur. Een mooie veelzijdige en waardevolle rol binnen onze prachtige gemeente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-7-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze functie werk je op het snijvlak van beleid en uitvoering. Je geeft (mede) uitvoering aan de cultuurnota en projecten inclusief de monitoring van de uitgezette acties. Je bent de vraagbaak voor alle zaken rondom cultuur zowel intern als extern. Daarnaast ben je kinderrechtencoach, hiervoor ben je het aanspreekpunt als het gaat om kinderparticipatie en implementatie van kinderrechten. Het is de bedoeling dat je het primaire proces optimaal vorm geeft en aansluit op het beleid en de visie van de gemeente Losser. Je werkt nauw samen met de medewerkers kwaliteit en uitvoerend beleid van de Participatiewet en de Jeugdwet, beleidsadviseurs Wmo, Jeugd en Onderwijs. Je anticipeert op ontwikkelingen, mede door input vanuit je netwerk. Met jouw kwaliteiten als verbinder sla je makkelijk bruggen binnen de organisatie en werk je goed samen met collega’s van andere gemeenten.


Je werkzaamheden zijn divers, maar dit is wat je nog meer kunt verwachten in deze dynamische functie:

 • uitvoering geven aan het lokale cultuurnota;
 • opzetten en borgen van de kinderburgemeester en kindergemeenteraad;
 • uitvoeren en evalueren van pilots (of projecten) binnen het sociaal domein;
 • adviseer je het MT, de wethouder en het college van B&W over de onderwerpen uit jouw portefeuille.

Functievereisten

Je bent op de hoogte van landelijke en regionale trends en ontwikkelingen op gebied van cultuur en weet wat er speelt bij de culturele organisaties in de gemeente. Je bent in staat om dit te verbinden met brede thema’s binnen o.a. het sociaal domein. Een verbinder die in staat is om bruggen te bouwen tussen beleid en uitvoering, maatschappelijk betrokken, die een kritische blik heeft, maar ook een vernieuwende en creatieve kijk op wet- en regelgeving. Je bent innovatief, creatief en proactief. Tevens ben je een collega met wie het plezierig samenwerken is, maar je kan ook prima zelfstandig werken. Je vindt makkelijk je eigen weg en zoekt actief de verbinding met anderen. Verder:

 • heb je HBO werk- en denkniveau;
 • heb je kennis van toepasselijke wet- en regelgeving binnen het sociaal domein;
 • spreek en schrijf je goed Nederlands;
 • heb je goede communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling;
 • ben je iemand met analytische en organisatorische vaardigheden.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt: 

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10, afhankelijk van je opleiding en ervaring (maximaal € 5.009,- bruto per maand). Op termijn is een inpassing in uitloopschaal 10A (maximaal € 5.366,- bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een werkweek van 28 uur;
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB);
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je individueel keuzebudget op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese Academie of bij de Twentse School waarmee we samenwerken;
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Een gemeente met ruim 23.000 inwoners die een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. Wat leuke feiten: de lekkere Johma-salades worden in Losser gemaakt en de Easy Drains – de wereldberoemde douchegoten – komen oorspronkelijk uit onze gemeente. Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Daarbij voeren we als gemeente wettelijke taken uit en realiseren we de doelen met en voor inwoners, bedrijven en organisaties. Kortom, werk dat ertoe doet. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!


Team Bedrijfsbureau

Als medewerker uitvoerend beleid maak je deel uit van het team Bedrijfsbureau, een leuk en divers team. Het team is een veelzijdig team met circa 35 medewerkers. Het team heeft voornamelijk een ondersteunende functie en zorgt ervoor dat andere collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren. Functies die in het team zitten zijn kwaliteit- en beleidsmedewerkers, juristen, applicatiebeheer, locatiemedewerkers vluchtelingenopvang maar ook projectondersteuners en administratieve medewerkers. Het team is voornamelijk werkzaam binnen het sociaal domein, maar ook daar buiten.. Het is een team met veel éénpitters, maar door de integrale samenwerking wordt er veel afgestemd met elkaar. We helpen elkaar verder te ontwikkelen doordat we openstaan voor feedback.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!