Adviseur integraal programmeren fysieke leefomgeving

Jij zorgt voor nieuwe impuls voor het integraal programmeren binnen gemeente Losser. We werken opgavegericht om van betekenis te zijn in een complexe samenleving en voeren projecten uit die waarde toevoegen. Integraal programmeren is daarbij essentieel zodat we toekomstbestendig en wendbaar zijn!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-7-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als adviseur integraal programmeren heb je een sleutelpositie in de vertaalslag van ambities naar concrete uitvoering. We werken in de fysieke leefomgeving via de systematiek van het Meerjarig Integraal Programmeren (MIP) en gaan dit verder professionaliseren binnen het opgavegericht werken. De budgetten in het gehele fysieke domein zijn ontschot. We destilleren de projecten die ertoe doen door autonome ontwikkelingen, bestuurlijke ambities en de grote maatschappelijke opgaven te verbinden. Via het integraal programmeren koppelen we budgetten aan projecten en programma’s, benutten we subsidiekansen en schakelen we continue. Hiermee zorgen we dat we als gemeente wendbaar zijn. Als adviseur ben je een daadkrachtige aanjager om aan dit proces een stevige impuls te even. Een veelzijdige rol met de volgende werkzaamheden:

 • aanjagen van het proces van integraal programmeren in samenhang met de opgavedialoog, zodat we volgtijdelijk uitvoering geven aan de programma’s en projecten in de fysieke leefomgeving;
 • continue actueel houden en bijwerken van de integrale investeringsmatrix (MIP2.0) en het verwerken van verzamelde informatie;
 • coördinerende rol bij het ontsluiten van gegenereerde informatie; hiertoe stuur je de GIS specialist aan inzake grafische weergave van ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving;
 • zorgdragen voor schetsontwerpen, inrichtingsprincipes en investeringsindicaties . Je werkt hierbij intensief samen met de coördinator,  van het onderdeel ‘engineering’ van het team Beheer Fysieke Ruimte.
 • uitwerken en bijwerken van financieringsoverzichten en dekkingsbronnen aan de hand van voortgang uitvoering projecten;
 • schrijven van:
 • contourennotities en startdocumenten voor nieuwe projecten
 • inhoudelijke subsidieaanvragen waarbij wordt aangesloten op ambities van partners.
 • jaarlijkse nota “Investeringsagenda en onderhoudsprogramma fysieke leefomgeving” en het verzorgen van inhoudelijke presentaties daarover.
 • teksten t.b.v. producten in de P&C-cyclus.
 • coördinatie verworven subsidies door het bewaken van subsidievoorwaarden, ondersteunen van  projectleiders. o
 • zorgdragen voor het integreren van relevante onderdelen uit grondexploitaties in het MIP 2.0. Hiertoe zoek je de directe samenwerking met de planeconomen en het onderdeel ‘engineering’;
 • mede bewaken van financiële voortgang van de uitvoering van projecten.

Functievereisten

In deze rol denk en adviseer je graag mee van ontwerp tot realisatie en alles wat daartussen zit. Je bent een autonome onafhankelijke adviseur die stevig in z’n schoenen staat en vertrekt vanuit de bedoeling. Je bent enthousiast, weet van aanpakken en hebt kennis en ervaring op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en financiën. Samenwerken en analytisch denkvermogen, dat is voor jou essentieel om telkens tot een goed resultaat te komen. Onder meer door goed te luisteren naar de inbreng van collega’s en betrokkenen kun je complexe vraagstukken inzichtelijk maken. Creatief dat ben je zeker, ook als je gaat voor een out-of-the-box-oplossing, dan weet jij op een bevlogen manier alle betrokkenen mee te nemen. We zoeken een collega die energie krijgt van vernieuwen, die graag pioniert en integraal denkt binnen deze verbindende rol.


Verder breng je mee:

 • Hbo opleiding met een ruimtelijk economische invalshoek;
 • minimaal 3 jaar ervaring in de wereld van het fysieke domein;
 • financiële affiniteit.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10A afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.719,- en € 5.366,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Deze functie is nog niet definitief gewaardeerd.
 • Een werkweek van 20 – 24 uur;
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB);
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je individueel keuzebudget op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese Academie of bij de Twentse School waarmee we samenwerken;
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies;
 • Het betreft momenteel een tijdelijke functie voor de duur van één jaar. Een eventueel vervolg hangt af van organisatorische en budgettaire ontwikkelingen van de ontwikkelingen binnen het integraal programmeren.
 • De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Een gemeente met ruim 23.000 inwoners die geografisch gezien erg groot is en een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Daarbij voeren we als gemeente wettelijke taken uit en realiseren we de doelen met en voor inwoners, ondernemers en organisaties. Kortom, werk dat ertoe doet. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!


Jouw team

Ons team Ontwikkeling & Strategie bestaat uit 13 collega’s. We zijn een veelzijdig team, ook qua persoonlijkheid, ervaring, leeftijd en achtergrond zijn we divers. Wij werken zelf organiserend en zijn volop in ontwikkeling. Wij leveren een actieve bijdrage aan het opgavegericht werken in Losser en maken de verbinding, intern met collega’s en extern met onze samenwerkingspartners. Hierbij zijn we trots op onze flexibiliteit en strategische kracht om dit mogelijk te maken voor de inwoners van gemeente Losser. Wat gisteren nog actueel was, is morgen historie en andersom. Dát maakt deze rol zo boeiend en veelzijdig.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!