Gezinsondersteuner team zorg

Als gezinsondersteuner bij gemeente Losser werk je in het ‘voorliggend veld’ en ben jij de ondersteuner en de extra paar ogen en de oren binnen de gezinnen. Je komt en werkt dus vooral bij de inwoners thuis. Jij pakt de rol als verbinder tussen de gezinnen, collega’s werk, inkomen, jeugd en zorg en andere ketenpartners.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
16-4-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

In deze functie werk je op het snijvlak van algemene voorzieningen en geïndiceerde zorg. Daar waar geïndiceerde zorg of een bestaande algemene voorziening (nog) niet passend is, kun jij het extra paar ogen, oren en zo nodig handen zijn binnen het gezin. Het is de bedoeling dat je nauw samenwerkt met de collega’s uit je team, zodat we tijdig kunnen op- en afschalen als dat mogelijk of nodig is . Jij denkt in oplossingen in plaats van in problemen en steekt de handen uit de mouwen. Als gezinsondersteuner leg je makkelijk contact en weet je het vertrouwen te winnen van de inwoners in alle leeftijdsgroepen. Je slaat bruggen binnen de gezinsleden en je werkt  samen met collega’s binnen en buiten onze organisatie.


Verder ga je:

 • contact leggen met gezinnen/inwoners binnen de gemeente Losser in afstemming met de collega’s binnen team zorg;
 • ga je in gesprek met de gezinnen/inwoners en achterhaalt de ondersteuningsbehoefte;
 • vang je signalen op binnen de gezinnen en weet deze om te zetten in een plan van aanpak met passende activiteiten en diensten. (bij voorkeur ‘hands off’ en zo nodig ook ‘hands on’);
 • stimuleer en daag je de inwoner positief uit om in beweging te komen, vanuit een ‘normaliserende gedachte’;
 • monitor je de voorgang binnen de gezinnen en stemt af met de betrokken collega’s uit team zorg
 • sluit je aan bij de triage (werkverdeling) van het toegangsteam Werk inkomen jeugd en zorg (wijz);
 • sluit je aan bij de werkoverleggen ( werkbegeleiding, casuïstiek en intervisie) van team zorg.

Functievereisten

Een verbinder die in staat is om de zelfredzaamheid van de inwoner te vergroten, problemen kan omzetten in kansen, gezinnen in beweging krijgt en zo nodig ook niet vies is om zelf de handen uit de mouwen te steken om ons gezamenlijke doel te bereiken. We zoeken iemand die het initiatief neemt, flexibel is en met een open en enthousiaste blik in het leven staat. Een collega met wie het plezierig samenwerken is, maar ook iemand die prima zelfstandig kan werken. Je vindt makkelijk je eigen weg en zoekt actief de verbinding met anderen en bezit sterke organisatorische vaardigheden.


Verder:

 • heb je MBO werk- en denkniveau;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • heb je  kennis van de sociale kaart of weet die snel eigen te maken;
 • heb je kennis van toepasselijke wet- en regelgeving binnen het sociaal domein, met name de WMO en de jeugdwet, of weet je deze snel (op hoofdlijnen) eigen te maken;
 • heb je een auto tot je beschikking voor de genoemde werkzaamheden;
 • werk je graag vanuit de bedoeling.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8, afhankelijk van je opleiding en ervaring (maximaal € 4.052,-bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een werkweek van 28-36 uur (nader af te stemmen);
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB);
 • Een goede pensioenregeling;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese Academie of bij de Twentse School waarmee we samenwerken;
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.


De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Een gemeente met ruim 23.000 inwoners die een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. Wat leuke feiten: de lekkere Johma-salades worden in Losser gemaakt en de Easy Drains – de wereldberoemde douchegoten – komen oorspronkelijk uit onze gemeente. Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Daarbij voeren we als gemeente wettelijke taken uit en realiseren we de doelen met en voor inwoners, bedrijven en organisaties. Kortom, werk dat ertoe doet. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!


Team Zorg

Als gezinsondersteuner maak je deel uit van het team Zorg, een open, sociaal en bevlogen team. Team zorg telt 27 medewerkers waaronder gezinsondersteuners, integraal consulenten (accent Jeugd en accent WMO, schoolmaatschappelijk werkers, POH’rs jeugd ggz), jeugdarts, leerplicht ambtenaar en procesmanager zorg en veiligheid. Het team voert de wettelijke taken uit vallend onder de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de jeugd wet. We bemensen het integrale toegangsteam waar de inwoners met al hun ondersteuningsvragen terecht kunnen op het gebied van werk inkomen jeugd en zorg.  Ons team staat in directe verbinding met  scholen en huisartsen binnen de gemeente Losser en heeft nauwe contacten met de andere teams en ketenpartners, zodat we samen werken aan de grote opgaven. We werken vanuit de bedoeling. De zelfredzaamheid van de inwoner en zijn/haar netwerk is in ons handelen het uitgangspunt. We werken vanuit de visie: “ zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig”. Onze leidende principes zijn: ‘Kijk door de ogen van de ander’ en ‘ga gewoon het gesprek aan’!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!