Diplomatiek beleidsadviseur

De gemeente Losser heeft een prachtig landelijk gebied en dankzij jou houden we dat zo! Je gaat aan de slag om ons landelijk gebied toekomstbestendig te laten zijn en zorgt dat we het, multifunctioneel inrichten. Met actuele vraagstukken op het terrein van gebiedsgerichte aanpak, stikstof en klimaatadaptatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
5-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In het grote landelijk gebied van onze gemeente staan we voor een fikse opgave: de aanwezigheid van Natura-2000 gebieden, het oog hebben voor de belangen van agrarisch ondernemers, het behoud van het coulisselandschap en het stimuleren van recreatie en toerisme. Die belangen spelen in de context van een veranderend klimaat en een hevige stikstofdiscussie. Losser is een prachtige en uitdagende gemeente waarin je je vast kunt bijten in deze actuele complexiteit. Die actualiteit doet een beroep op je flexibiliteit en je vermogen in te spelen op veranderende omstandigheden.


Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Je zet je elke dag in voor de inwoners, ondernemers en instellingen van de prachtige dorpen Beuningen, De Lutte, Glane, Losser en Overdinkel. Wij hebben als uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners.


Als beleidsadviseur …

 • sta je in goede verbinding met alle stakeholders in de samenleving en onderhoud je netwerken;
 • neem je deel aan provinciale en regionale samenwerkingsverbanden op het vlak van het landelijk gebied;
 • adviseer je de portefeuillehouder en het gemeentebestuur over het te voeren beleid op majeure thema’s zoals de gebiedsgerichte aanpak;
 • zorg je als gemeentelijk vertegenwoordiger voor het onder de aandacht brengen van onze diverse belangen bij lokale stakeholders, buurgemeenten en de provincie;
 • zorg je voor het aanjagen van initiatieven op het terrein van gebiedsgerichte aanpak;
 • werk je samen met collega’s die werkzaam zijn op aanpalende beleidsterreinen zoals duurzaamheid, fysieke leefomgeving en recreatie & toerisme.


Kortom: je opereert diplomatiek in een breed spectrum van uiteenlopende belangen.

Functievereisten

Binnen de functie van beleidsadviseur ben je gericht op samenwerking en vind je het leuk om bij te dragen aan de doorontwikkeling van ons team. Je kan makkelijk schakelen tussen tactisch-operationeel en strategisch niveau en bent een stevige gesprekspartner voor collega’s, management en bestuurders. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en verbonden. We zoeken een collega die oog en oor heeft voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwaarden vanzelfsprekend zijn. Wij werken volgens de bedoeling en daaraan levert iedere collega een betekenisvolle bijdrage.


Verder breng je mee:

 • tenminste HBO+ werk- en denkniveau;
 • hart voor de publieke sector en de vraagstukken die daar spelen;
 • werkervaring in een adviesfunctie op het terrein van multidisciplinaire vraagstukken, bij bijv. een overheidsorganisatie, waterschap of belangen behartigende organisatie;
 • en als laatste beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit en assertiviteit.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor onze inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken: je bepaalt grotendeels zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een passend en onderhandelbaar salaris;
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% dat voor verschillende zaken inzetbaar is;
 • De arbeidsovereenkomst is voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren bieden we een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
 • De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

De top-3 van deze baan: 

 1. Je bent een verbinder pur sang, zeker wanneer er verschillende belangen zijn. Jij kunt partijen tot elkaar brengen. Of het nu agrariërs, toeristisch ondernemers, of natuurbeherende organisaties zijn, jij zet koers om onze beleidsdoelen op het terrein van gebiedsgerichte aanpak, natuur en klimaat te formuleren en te behalen.
 2. Je houdt van autonomie, zelfstandigheid en zelfsturing. Je komt te werken binnen een zelforganiserend organisatieonderdeel, waar je veel ruimte krijgt. Wachten tot iemand je vertelt wat je moet doen, zit dan ook niet in jouw aard.
 3. Je schuwt veelzijdigheid en diversiteit niet en je houdt ervan dat geen dag hetzelfde is. Dit is een veelzijdige baan waar jouw kennis en creativiteit zeer welkom is.


Dit is je team

Je werkt in het zelf organiserende team Ontwikkeling & Strategie, dat strategisch aan de slag is met de meest complexe opgaven waar gemeenten nu mee te maken hebben. Dit team werkt opgavegericht en schuwt complexiteit niet. Wij kijken verder dan de dag van vandaag en werken aan oplossingen voor de toekomst. We zijn met 13 mensen een divers team qua persoonlijkheid, ervaring, leeftijd en achtergrond. We zijn er trots op dat we ons stuk voor stuk vrij voelen om onze mening te delen en respectvol het gesprek aan te gaan. Samen komen wij er altijd uit.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!