Medisch Moleculair Microbioloog

LabMicTA en Diagnostiek is op zoek naar een Medisch Moleculair Microbioloog. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-12-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als MMM-er ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit, ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de moleculaire diagnostiek. Je werkt nauw samen met de artsen-microbioloog, waarmee je een gedeelde verantwoordelijkheid draagt voor de klinische toepasbaarheid van de moleculaire technieken. Je zorgt voor interpretatie van de uitkomsten van laboratoriumonderzoeken voor diagnoses en behandeladviezen. Je coördineert en implementeert diagnostisch- en moleculair epidemiologisch onderzoek in de ruimste zin des woords. Daarnaast houd je je bezig met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de ondersteuning daarvan. Je draagt bij aan de organisatorische en budgettaire zaken binnen de afdeling moleculaire microbiologie. Je stelt richtlijnen, standaarden, protocollen en kwaliteitscontroles op en onderhoudt deze.


Je geeft adviezen over aanschaf, verwijdering, onderhoud en beheer van apparatuur en middelen en levert een bijdrage aan jaarplannen en begrotingen. Vanzelfsprekend zorg je voor verspreiding van verworven professionele kennis en informatie en draag je bij aan externe kennisverwerving. Je levert een belangrijke bijdrage aan de vakinhoudelijke introductie, instructie, aansturing en begeleiding van analistenbij de uitvoering van de lab-werkzaamheden en levert een bijdrage aan de vakinhoudelijke beoordeling.Je bewaakt de veiligheid in het laboratorium volgens de richtlijnen en met inachtneming van de fysische inperkingsniveau’s. Hieronder vallen de richtlijnen met betrekking tot onder andere “Good Laboratory Practice” (GLP), Veilige Microbiologische Technieken (VMT), richtlijnen voor werken met genetisch gemodificeerde micro-organismen (COGEM), richtlijnen aangaande de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM), ISO15189 en ARBO richtlijnen.


Het betreft een functie voor 36-45 uur per week, 3 dagen in Eindhoven en 2 dagen in Hengelo.

Functievereisten

  • Je beschikt over een opleiding op WO niveau in een biomedische of farmaceutische richting aangevuld met de vervolgopleiding (kopopleiding) MMM;
  • een aantal jaren werkervaring in een microbiologisch laboratorium is een pré;
  • Je bent innovatief, communicatief, een teamspeler, sterk in netwerken, kunt goed coachen en bent in staat om op een inspirerende manier jouw visie uit te dragen;
  • Daarnaast heb je een sterke focus op kwaliteit en beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 

Aanbod

  • Inschaling vindt plaats conform FWG 3.0 salarisschaal 75 van de CAO-Ziekenhuizen;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden;
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
  • Prettige werksfeer. 


Bedrijfsprofiel LabMicTA

Wat het werken bij LabMicTA en Diagnostiek voor U nou zo leuk maakt? Expert zijn binnen je vakgebied en werken met de nieuwste apparatuur en technieken en volop beweging binnen je vak! LabMicTA is een modern medisch microbiologisch laboratorium, ISO15189 geaccrediteerd, gevestigd in Hengelo.Diagnostiek voor u is één van de leidende diagnostische centra in Nederland, gevestigd in Eindhoven. Ontwikkeling van mensen en processen staan bij ons de komende jaren hoog op de agenda en dat betekent dat de werkprocessen verder geoptimaliseerd gaan worden en dat er veel ruimte is voor de ontwikkeling van onze collega’s.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van LabMicTA. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Boerhaavelaan 59
7555 BB HENGELO
+31885374200