Werkvoorbereider met Coördinerend vermogen en kennis van BIM Processen

Koopmans zoekt een Werkvoorbereider met Coördinerend vermogen en kennis van BIM Processen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-6-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als werkvoorbereider heb je een belangrijke rol in het stroomlijnen en coördineren van het bouwproces en alle afzonderlijke onderdelen. Jouw taak als werkvoorbereider is het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden, met als doel een efficiënt bouwproces, een veilige bouwplaats en een actuele en nauwkeurige kostenbewaking. Samen met het projectteam ben je ambassadeur voor procesmatig werken en realiseer je een bouwproces en project dat alle verwachtingen overstijgt.


Door de toenemende bouwkundige complexiteit en omvang van onze projecten, is procesmatig werken een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Systems Engineering en BIM vormen de basis voor onze Koopmans Werkwijze. Het 3D-model neemt een centrale plek in binnen alle fases van het project. Als werkvoorbereider coördineer je het gehele proces rondom het project in BIM. In het model verzamel jij alle relevante informatie van alle betrokken partijen, maar ook informatie over het gebouw of materialen. Je bent dus niet alleen met de techniek bezig, maar je bent ook de verbindende factor tussen de verschillende partijen. Door het BIM-model heeft elke partij toegang tot alle informatie over het project.

Functievereisten

Koopmans realiseert steeds grotere en complexere projecten, daarom zijn wij op zoek naar iemand die voldoet aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- opleiding Bouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde en hebt ervaring met middelgrote of grote projecten in zowel de woningbouw als utiliteit.
 • Je hebt een proactieve werkhouding en levert een constructieve bijdrage aan het team, bijvoorbeeld in de vorm van (onderbouwde) verbetervoorstellen. Dankzij de Koopmans Werkwijze heeft het projectteam veel verantwoordelijkheid. De procesmatige manier van werken vraagt om het vermogen om procesmatig en vernieuwend te denken.
 • Je bent contactueel en communicatief sterk. Kwaliteiten die essentieel zijn voor een werkvoorbereider, die in veel fasen van het project betrokken is en daardoor in contact komt met veel (externe) partijen.
 • Kennis van BIM processen heeft een sterke pré. 

Aanbod

 • Van woonconcepten en renovaties tot transformaties en grote complexe nieuwbouwprojecten. Bij Koopmans hebben we een groot projectenportfolio. Variatie in je werk is dus geen uitzondering, maar regel. Een blik op onze projecten.
 • Koopmans medewerkers zijn VIT: Verantwoordelijk, Innovatief en met een belangrijke focus op Teamwork. Dat betekent onder andere dat wij je veel vrijheid bieden en dat wij altijd openstaan voor nieuwe ideeën en slimme oplossingen. Dienstverlenend leiderschap staat centraal, in combinatie met klantgerichtheid, innovatiekracht, samenwerking en duurzaamheid.
 • Wij bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een leaseauto valt binnen de mogelijkheden.
 • Een tantième en goede pensioenregeling zijn aanwezig.
 • De cao Bouw & Infra is van toepassing.
 • Koopmans is onderdeel van TBI. Hierdoor kun je naast de arbeidsvoorwaarden van Koopmans gebruik maken van alle voordelen die de holding biedt. Denk bijvoorbeeld aan een studiefonds voor schoolgaande kinderen boven de 12 en toegang tot de TBI Acdmy. Daarnaast zijn opleidingsmogelijkheden buiten de organisatie uiteraard bespreekbaar.

Bedrijfsprofiel Koopmans TBI

Koopmans Bouwgroep is gevestigd in Enschede en Deventer. Je bent werkzaam vanuit deze kantoren, maar ook regelmatig te vinden op project locatie. Dit betekent dat je werklocatie per project verschillend kan zijn. Dagelijks werkt Koopmans aan de realisatie van uiteenlopende projecten van woningen, zorgcentra, scholen en kantoren met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Wij ontwikkelen gebouwen van hoogwaardige stedenbouwkundige, architectonische en duurzame kwaliteit en realiseren nieuwbouw- en herstructureringsprojecten. De meeste projecten zitten in de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. In overleg met Hoofd Engineering wordt bepaald op welk project jij komt te werken. Hierbij wordt rekening gehouden met type project, jouw ervaring, planning en reistijd. We zoeken kandidaten uit zowel de regio oost, als het midden van Nederland.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Koopmans. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Marssteden 66
7547 TD ENSCHEDE
053 - 4 600 600