Stage: Sales Retail (Data analytics)

Heb jij een grote passie voor sales en kan jij niet wachten om naast jouw opleiding nu al te starten met dit vak? Het kan bij Grolsch in Twente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-11-2019
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Tijdens deze stage werk je mee op de afdeling en ben je volwaardig onderdeel van het Sales team. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als business analist door sales data om te zetten in commerciele inzichten.  Je werkt met programma’s als Power Bi om sales data om te zetten in inzichten en deze visueel te maken. Doordat je tijdens de stage samenwerkt met andere afdelingen, verkrijg je inzichten in de bedrijfskundige structuur van Grolsch en andere disciplines naast sales. Retail kent een hoge dynamiek waardoor er iedere dag een andere opdracht op je pad kan komen.


  • Het analyseren en evalueren van onder andere promoties en verkoopcijfers op winkel en formuleniveau;
  • Je ondersteunt onze collega’s in het veld en zorgt ervoor dat zij van de juiste informatie worden voorzien;
  • Klantbezoeken samen met onze mensen in het veld, om zelf mee te maken hoe verkoop van een A-merk in zijn werk gaat. (Deze punten kloppen)

Functievereisten

Je zit in de laatste fase van je hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of je volgt nu een WO-opleiding en wilt graag relevante werkervaring op doen bij een grote FMCG-speler. Je bent enthousiast, integer, en zeer nauwkeurig in het werk wat je doet. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en ben je communicatief vaardig.


Wat vinden we verder op jouw cv?

  • Je bent klantgericht en organisatorisch vaardig;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Sterk ontwikkelde Excel-vaardigheden;
  • Je bent analytisch vaardig en weet data om te zetten naar commerciële inzichten;
  • Affiniteit met de Retail branche of kennis van power BI is een duidelijke pré.

Bedrijfsprofiel Koninklijke Grolsch

De afdeling Sales Retail is verantwoordelijk voor de volledige omzet, afzet en activatie van het Grolsch portfolio binnen alle supermarkten in Nederland. Maar liefst 2/3 van al het volume dat Grolsch brouwt wordt verkocht via het Sales Retail team. De omzet en afzet kun je beïnvloeden door de beschikbaarheid van de juiste producten, effectieve promoties, opvallende activaties en een goede samenwerking en afstemming met de hoofdkantoren van de diverse Retail formules. Dit doen wij uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze collega’s van o.a. Shopper Marketing, Demand Planning en Finance.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Grolsch. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Brouwerslaan 1
7548 XA ENSCHEDE
053-4833463