Senior Onderzoeker sociaal domein

Kennispunt Twente is op zoek naar een Senior Onderzoeker sociaal domein. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
16-7-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Jij verdiept je graag in de diverse complexe vraagstukken in het sociaal domein en bent in staat om uiteenlopende onderzoeksprojecten te managen. Denk hierbij aan actuele thema’s, zoals de samenwerking tussen onderwijs, jeugdhulp en gemeenten, het meten van preventieve inzet in het voorliggend veld en de invloed van schulden en armoede op participatie in de samenleving.


Kennispunt Twente beheert en ontwikkelt ook meerdere monitoren voor Twentse gemeenten, waar continu nieuwe onderzoeksvragen en verdiepende analyses uit voortvloeien.


Jij voert zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek uit en weet als geen ander data te vertalen naar aantrekkelijke (digitale) rapportages en heldere adviezen. Je weet de uitkomsten op overtuigende wijze te presenteren aan gemeenten en andere opdrachtgevers.


Met jouw ondernemende en innovatieve houding weet je wat er speelt in de regio. Landelijke trends en ontwikkelingen weet je te vertalen naar het Twentse, en naar individuele gemeenten. Hiervoor onderhoud je een actief regionaal en landelijk netwerk, en je werkt nauw samen met onze kennispartners.

Functievereisten

Je hebt aantoonbare ervaring met (toegepast) onderzoek in het sociaal domein, en aantoonbare kennis van de transformatie van/in het sociaal domein. Expertise op één of meerdere van de volgende thema’s is een pre: onderwijs, preventie, ouderen, schulden en armoede (bestaanszekerheid).


Verder

 • Heb je een afgeronde relevante universitaire opleiding;
 • Kennis en ervaring in het werken met een BI-tool (zoals Tableau) is een pre;
 • Heb je een breed en actief onderhouden netwerk in het sociaal domein;
 • Pak je een proactieve en leidende rol in het opzetten van onderzoekstrajecten en werkt in het uitvoeren hiervan samen met een team van collega’s.
 • Kan je een team aansturen in de rol van projectleider, waarbij je stuurt op resultaat, maar een goede sfeer niet uit het oog verliest. Gezamenlijk zorgen jullie voor een goed eindresultaat;
 • Heb je een uitstekend taalgevoel en communiceert duidelijk, zowel schriftelijk als mondeling.

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende baan, in een dynamische en gezellige werkomgeving, waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd.

 • Een dienstverband van 32 tot 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, max. € 5.725, - bruto per maand bij een fulltime aanstelling (36 uur) (schaal 11);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en cursussen. Kennispunt Twente vindt het belangrijk dat iedereen zich blijft en kan blijven ontwikkelen;
 • Een aantrekkelijke werkplek in het centrum van Enschede.
 • Hybride werken, inclusief thuiswerkvergoeding, is mogelijk;
 • Reis je met het OV? Ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van Centraal Station Enschede.
 • SamenTwente heeft een actieve personeelsvereniging, waar je lid van kunt worden;
 • Detacheren vanuit de interne Twentse arbeidsmarkt behoort tot de mogelijkheden.
 • Een voorwaarde voor aanstelling is het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Bedrijfsprofiel Kennispunt Twente

Kennispunt Twente is een onderzoeksbureau dat op wetenschappelijk niveau onderzoeken uitvoert voor Twentse gemeenten. Het is het eerste aanspreekpunt voor 3 gemeenten, en een betrouwbare partner voor uiteenlopend en divers (beleids-) onderzoek voor de 14 Twentse gemeenten, voor het samenwerkingsverband SamenTwente en voor maatschappelijke partners.


Kennispunt Twente is een coalitie onder SamenTwente en stelt zich tot doel om de kennispositie van de gemeenten in Twente en van de regio Twente te versterken. Dit doet zij door hoogwaardige sturingsinformatie te leveren die aansluit bij de actuele besluitvorming, en voorzien is van duiding en handelingsperspectief biedt voor bestuurders en beleidsmakers in Twente.


Het team bestaat uit 22 personen; van onderzoekers tot dataspecialisten. De sfeer in het team laat zich typeren als collegiaal, open, ambitieus en informeel.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Kennispunt Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 720