Dataspecialist

Jij hebt een passie voor dataverwerking en datavisualisatie. Je ondersteunt en ontwikkelt datastromen binnen projecten. Je bent leergierig en resultaat- en servicegericht, en hebt affiniteit met werken voor de overheid. Je kunt goed samenwerken met collega’s die andere rollen in de onderzoek cyclus uitvoeren. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij de professional die wij zoeken bij Kennispunt Twente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-1-2023
Aantal uur
0
Vervaldatum
12-2-2023
Opleidingsniveau
HBO

Als dataspecialist ben je één van de vaste krachten in onze onderzoeken en projecten. Door je werk draag je bij aan data gedreven sturing binnen verschillende gemeentelijke beleidsterreinen, zoals het sociaal domein (WMO en Jeugdhulp), economie en werkgelegenheid, het fysiek domein (zoals volkshuisvesting en duurzaamheid) en onderwijs. Ook werk je aan diverse regio-brede projecten.


Je verwerkt, koppelt en analyseert grote hoeveelheden data. Innovatieve projecten, zoals het bouwen van voorspelmodellen, kunnen ook tot je taken (gaan) behoren. Je signaleert knel- en verbeterpunten en je lost deze (samen met je collega’s) op. Je vertaalt data in waardevolle beleidsinformatie en weet deze op duidelijke wijze te visualiseren, waarbij je aansluit bij de gebruiker. Je werkt project gestuurd en gebruikt hierbij tools zoals R, SQL, Tableau en SPSS.

Bedrijfsprofiel Kennispunt Twente

Kennispunt Twente stelt zich tot doel om de kennispositie van de gemeenten in Twente en van de regio Twente te versterken. Dit doen ze door hoogwaardige sturingsinformatie te leveren die aansluit bij de actuele besluitvorming, voorzien is van duiding en handelingsperspectief biedt voor bestuurders en beleidsmakers in Twente.


Kennispunt Twente draagt hierdoor bij aan een betere leefomgeving voor de Twentse inwoners en een mooier Twente.


Kennispunt Twente is als gastorganisatie ondergebracht bij SamenTwente, als herkenbare afzonderlijke eenheid met een eigen identiteit, aansturing en begroting.


Jouw werkplek is bij Kennispunt Twente in Enschede. Een bijzondere plek om te werken.


Waarom? Kennispunt Twente is een onderzoeksbureau met een onafhankelijke positie, dat van en voor 14 Twentse gemeenten onderzoeken uitvoert. Kennispunt Twente is het eerste aanspreekpunt en een betrouwbare partner voor uiteenlopend en divers (beleids-) onderzoek voor die gemeenten en voor het samenwerkingsverband SamenTwente (met oa GGD Twente en OZJT)


Kennispunt Twente bestaat uit ruim 20 mensen; ongeveer de helft van het team is dataspecialist (met zeer uiteenlopende achtergronden). Daarnaast bestaat het team uit  onderzoekers (zowel kwantitatief als kwalitatief). De sfeer bij Kennispunt Twente laat zich typeren als collegiaal, open, ambitieus en informeel.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Kennispunt Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 720