Teamleider Engineering & Werkvoorbereiding

KARA Energy is op zoek naar Teamleider Engineering & Werkvoorbereiding

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-3-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

WAT HOUDT DE FUNCTIE VAN TEAMLEIDER ENGINEERING & WERKVOORBEREIDING IN

Als teamleider geef je leiding aan een enthousiaste afdeling Engineering en Werkvoorbereiding en ben je mede verantwoordelijk binnen het operations team om projecten bij klanten binnen budget en met hoge klanttevredenheid te realiseren. Jouw team (5-8 FTE) staat aan het begin om de installatie vorm te geven waarin mechanische ontwerpen en in detail tekenen van de installatie centraal staat. Dit vergt goede communicatieve vaardigheden en samenwerking tussen de afdeling verkoop, overige afdelingen binnen operations (projecten, inkoop en elektrische besturing), klanten en leveranciers. Op basis van de uitgewerkte ontwerpen zorg je in overleg met de projectleiders voor de juiste werkvoorbereiding van de productie. Je bent verantwoordelijk voor de eigen capaciteits- en werkplanning, die moet worden afgestemd met de capaciteitsbehoefte vanuit de projecten. De door jou afdeling opgeleverde vrijgegeven ontwerpen en stuklijsten zijn input voor productie en inkoop. Je functie is een belangrijke schakel in het totale proces binnen KARA en het leveren van kwaliteit en efficiënte processen (ondersteund door PLM en CAD/INVENTOR systeem) is tevens een belangrijk onderdeel van je werk. Als meewerkend Teamleider motiveer en stimuleer je de medewerkers op de afdeling. Je zorgt voor de adequate en kwalitatief goede bezetting en een goede en prettige samenwerking.


WAT ZIJN DE TAKEN VAN DE TEAMLEIDER:

Dagelijks ben je bezig met het optimaal aansturen van de afdeling en hebt regelmatig overleg met je mede teamleiders en manager Operations om projecten zo goed mogelijk uit te voeren en mogelijke knelpunten op te lossen. Je vertaalt de projectopdrachten naar een duidelijke afdelingsplanning en maakt instructies richting je medewerkers. Vanuit kwaliteits- en efficiëntie oogpunt beoordeel je de ontwerpen op technische kwaliteit en volledigheid. Aansluitend zorg je op basis van de projectplanning voor de nodige voorbereidende werkzaamheden zoals het verstrekken van inkoopopdrachten voor de afdeling inkoop en werkopdrachten naar interne afdelingen of externe toeleveranciers. Daarnaast denk je mee aan het oplossen van product technische problemen en werk je aan de continue ontwikkeling van jouw medewerkers. KARA kent een informele werksfeer met ruimte en vrijheid, hierbij wordt verwacht dat de teamleiders ook operationeel ondersteunen mocht dat nodig zijn om het project succesvol af te ronden. In de beginfase wordt veel verwacht in het verder optimaliseren van de afdelingsprocessen en deze systeemtechnisch te laten ondersteunen (PLM/ERP). Daarnaast ligt er focus op verdere intensivering van de samenwerking met de diverse afdelingen binnen KARA.

Functievereisten

VOOR DEZE FUNCTIE, TAKEN EN UITDAGINGEN ZOEKEN WIJ EEN AMBITIEUZE TEAMLEIDER ENGINEERING & WERVOORBEREIDING MET DE VOLGENDE EIGENSCHAPPEN:

 • Ruime werktuigbouwkundige ervaring op HBO werk-denkniveau.
 • Aantoonbare kennis en ervaring van CAD/INVENTOR systeem en enige kennis van PLM/ERP.
 • Enige kennis van de laatste digitale machine besturing en monitoring technieken.
 • Minimaal 5-8 jaar ervaring in een soortgelijke functie en branche (Engineer to Order).
 • Enige ervaring met verbeteringstrajecten (LEAN).
 • Ervaring met projectmanagement van complexe installaties.
 • Goede coachende leiderschapsstijl.
 • Sterk in samenwerken, analytisch denken en klantgericht.
 • Weet zijn mensen te binden en te motiveren binnen een gedreven werkomgeving.
 • Proactief, oplossingsgericht, stressbestendig en houdt overzicht.
 • Ervaring in het werken binnen een familiebedrijf, houdt van de nodige uitdagingen en het doorvoeren van veranderingen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

WAT BIEDEN WE JE:

 • Goede primaire – en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • Mobiele telefoon en laptop.

Bedrijfsprofiel Kara Energy Systems B.V.

KARA Energy Systems is een internationaal opererend bedrijf, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en monteren van biomassa verbrandingsinstallaties inclusief toebehoren zoals verkleining, opslag, transport van biomassa en rookgasreiniging. Tevens wordt er nauw samengewerkt met ons zusterbedrijf BES Bollmann, welke is gespecialiseerd in het leveren van drooginstallaties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van KARA Energy Systems. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plesmanweg 27
7602PD ALMELO
0546 870525