Manager Operations

KARA is op zoek naar een stevige Manager Operations

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-3-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

DE FUNCTIE VAN DE MANAGER OPERATIONS:

De Manager Operations geeft leiding aan de operationele afdelingen Engineering & Werkvoorbereiding, Inkoop, Projecten, Productie en Besturing. Je bent eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken voor wat betreft de genoemde operationele processen, het op tijd realiseren van de klantprojecten binnen budget met hoge klanttevredenheid en probleemloze overdracht naar de serviceorganisatie. Je draagt actief bij aan de verwezenlijking van de groeiambitie door continue te verbeteren. Tevens ondersteun je het Management Team bij het nemen van beslissingen en het realiseren en prioriteren van de (groei) doelstellingen. Verder motiveer en stimuleer je de medewerkers op de afdelingen (16-20 FTE), zorgt voor een adequate bezetting en een goede en prettige samenwerking.


DE TAKEN VAN DE MANAGER OPERATIONS:

Naast je MT taken ben je dagelijks bezig met het optimaal aansturen van de afdelingen samen met de teamleiders. Zorg je voor een effectieve en efficiënte planning van de projecten, zorg je dat materiaal effectief wordt ingekocht, zie je toe op de kwaliteit van het werk en bewaak je de naleving van veiligheidsvoorschriften en bedrijfsregels. Daarnaast denk je mee aan het oplossen van product technische problemen en dat de medewerkers continue werken aan hun kennis en kunde. KARA kent een informele werksfeer met ruime vrijheid, hierbij wordt ook verwacht dat de manager operations operationeel ondersteunt mocht dat nodig zijn. In de beginfase wordt veel verwacht in het verder uitbouwen en optimaliseren van afdelingsprocessen en verdere samenwerking met de afdeling verkoop en service.

Functievereisten

Voor bovengenoemde zelfstandige functie, taken en uitdagingen zoeken wij een stevige operations manager met de volgende eigenschappen:

 • Ruime werktuigbouwkundige ervaring op minimaal HBO werk en denkniveau en op de hoogte van de laatste digitale machinebesturing en monitoring.
 • Minimaal 7-10 jaar ervaring in een soortgelijke functie en branche (Enigineer to Order)
 • Ervaring met verbeteringstrajecten (LEAN) & Installatie projectmanagement.
 • Ruime ervaring op het gebied van Engineering & Inkoop.
 • Goede coachende leiderschapsstijl van een middelgroot team (must).
 • Weet mensen te binden en te motiveren binnen een gedreven werkomgeving.
 • Sterk analytisch, klantgericht en goede luisteraar.
 • Proactief, oplossingsgericht, stressbestendig en houd overzicht.
 • Ervaring in het werken binnen een familiebedrijf, houd van de nodige uitdagen en het doorvoeren van veranderingen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift is een pré.
 • Kennis van het gebruik van PLM/ERP en CAD/INVENTOR systeem.

Aanbod

WAT BIEDEN WE JE ALS MANAGER OPERATIONS

 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • Mobiele telefoon & laptop.

Bedrijfsprofiel Kara Energy Systems B.V.

KARA Energy Systems is een trots internationaal opererend familiebedrijf met meer dan 100 jaar kennis en ervaring. Het KARA team is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren, monteren en onderhouden van biomassa verbrandingsinstallaties inclusief de verkleining, opslag en het transport van biomassa en rookgasreiniging. De ambitie om met hoogwaardige technologie & ontwikkeling een bijdrage te leveren aan de energiebehoefte en optimaal rendement voor onze klanten, waarbij voldaan wordt aan de strengste milieueisen en wordt bijgedragen aan het realiseren van de klimaat-doelstellingen. Tevens wordt er nauw samengewerkt met ons zusterbedrijf BES Bollmann, welke is gespecialiseerd in het leveren van drooginstallaties. Naast een open familie cultuur kenmerkt het bedrijf zich door slimme technologische denkers en praktische doeners.


Ten gevolge van de invoering van een nieuwe organisatiestructuur willen wij het Management Team gaan versterken met een Manager Operations, die tevens gaat bouwen aan zijn afdelingen en processen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van KARA Energy Systems. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plesmanweg 27
7602PD ALMELO
0546 870525