Projectleider Cultuureducatie Voortgezet Onderwijs (VO)

Ben je bekend met het ontwikkelen en aanbieden van cultuureducatie in het onderwijs? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die de weg weet in deze sector. Ben jij die enthousiaste projectleider die passende cultuureducatie weet in te zetten in het voortgezet onderwijs?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-10-2021
Aantal uur
10
Vervaldatum
21-10-2021
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ben je bekend met het ontwikkelen en aanbieden van cultuureducatie in het onderwijs? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die de weg weet in deze sector. Jij hebt de kennis in huis om scholen in het Voortgezet Onderwijs (VO) te adviseren over welk cultuuronderwijs het beste bij hun leerlingen past. 


Kaliber Kunstenschool brengt in heel Twente groei, plezier, trots en verbinding. Samen met basisscholen in de regio verzorgen wij de beste cultuureducatie en stimuleren we kinderen in hun creatieve ontwikkeling en ambitie. Wij werken al samen met meer dan 125 scholen waarbij we cultuureducatie ontwikkelen en implementeren. Dat doen we in alle kunst- en cultuurdisciplines; dans, beeldend, multi media, muziek en theater.


Jouw werkzaamheden

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, voorbereiding, planning, coördinatie en het resultaat van cultuureducatieprojecten binnen het voortgezet onderwijs


Daarbij is zowel kwalitatief als financieel een optimaal resultaat van belang. Je denkt mee over de ontwikkeling van het beleid binnen ons onderdeel Onderwijs en werkt via een vastgesteld jaarplan. Aan het opstellen van dit jaarplan lever jij zelf een grote bijdrage. Je bent een aanjager die goed kan samenwerken

Samen met culturele partners neem je deel aan werkgroepen. Je bent iemand die gemakkelijk contact legt, betrouwbaar is en graag initiatief neemt. Bij het ontwikkelen en onderhouden van projecten en producten heb je altijd aandacht voor kwaliteit en aansluiting bij de actualiteit. 


Kort gezegd gaat het in deze functie om:

 • het realiseren van projecten waar de link van binnen- naar buitenschools aanbod centraal staat 
 • het onderhouden van contacten met het voortgezet onderwijs en andere partners in het werkgebied Almelo en omstreken
 • het bewaken van de kwaliteit, verbreding en verdieping van ons aanbod  en de doorontwikkeling ervan
 • het opstellen en realiseren van het budget voor projecten 
 • een adequate, efficiënte en effectieve inzet van onze docenten/kunstprofessionals.


De afwikkeling van een project behoort ook tot je verantwoordelijkheden, waaronder de verslaglegging, nacalculaties, eventuele klachtenafhandeling en evaluaties.


Binnen team Onderwijs kun je kennis en ervaring delen met 4 projectleiders. Daarnaast werk je veel samen met onze adviseurs van team Zakelijk. En met onze twee andere programmalijnen -het Sociaal domein en Vrije tijd - zodat we van elkaars expertise gebruik kunnen maken. 

Functievereisten

We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het nog steviger neerzetten van onze programmalijn Onderwijs. Je hebt kennis van en ziet ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie binnen het onderwijs. 


Met jouw gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om jouw ideeën tot uitvoering te brengen. Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.


Wat we verder van je vragen:

 • Afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting projectmanagement, cultuur of cultuureducatie 
 • Kennis van en aantoonbare ervaring als projectleider en projectuitvoerende werkzaamheden
 • Ervaring in cultuureducatie en/of onderwijs

Aanbod

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken collega’s en ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie. 


We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.827,- per maand en een maximum van bruto € 4.276,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Bedrijfsprofiel Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Kaliber Kunstenschool. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Willem Wilminkplein 1
7511 PG ENSCHEDE
088-4868700