Vacature details

Geplaatst op
19-11-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-12-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als begeleider bij de JP heb je een regierol. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor het maken, uitvoeren, evalueren en bijstellen van de afspraken in het ondersteuningsplan. Samen met collega’s, verwanten en andere betrokkenen blijf je aansluiten op de veranderende vraag van mensen en hun omgeving. Die aansluiting is nodig om de best mogelijke ondersteuning te kunnen bieden bij leven en alles wat daarbij hoort: alledaagse werkzaamheden, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden of activiteiten.


We vinden het belangrijk dat ieder mens binnen de mogelijkheden zoveel mogelijk zelf de regie heeft. Voor de ondersteuning die we daarbij geven, nemen we de tijd. We laten ons niet leiden door allerlei protocollen en richtlijnen. Samen doen we wat nodig is.

Functievereisten

Je hebt een passende mbo 4- of hbo-opleiding afgerond. Maar wat we nog belangrijker vinden is of jij je kunt vinden in onze kernwaarden.


Kernwaarden

 • Aanspreekbaarheid: Je durft je te verwonderen en spreekt uit wat je opvalt. Zo blijven we als organisatie in beweging. Door met elkaar in gesprek te zijn en te blijven staan we open voor elkaar en helpen we elkaar om het juiste te blijven doen.
 • Eigenaarschap: Je krijgt het vertrouwen om zelfstandig beslissingen te nemen. Je voelt je verantwoordelijk voor wat je doet en handelt daar ook naar. Omdat we werken zonder al teveel protocollen en richtlijnen, blijf je zelf nadenken over wat we doen en waarom we het zo doen. Zo behouden we de eenvoud en blijven we in beweging.
 • Leervermogen: Je bent nieuwsgierig en deelt graag jouw ‘kijk’ op hoe we de best mogelijke ondersteuning kunnen bieden. Je durft je daarbij kwetsbaar op te stellen en collega’s te bevragen: zien zij dit ook zo? Of denken zij er anders over? Wat kun jij daarvan leren?
 • Professionaliteit: Zonder moeite wissel je tussen de mensen die je ondersteunt. Je kijkt, vraagt, luistert en speelt in op veranderingen, want wat we vandaag nog niet in huis hebben, kan morgen heel gewoon zijn. Je neemt initiatief, denkt in kansen en mogelijkheden en durft je ideeën uit te spreken.
 • Transparantie: Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Dat doen wij als organisatie namelijk ook. Zo simpel is het.
 • Vertrouwen: Vanaf het moment dat je bij de JP aan de slag gaat, werken we samen op basis van vertrouwen. Deze basis maakt het mogelijk om te handelen vanuit de kernwaarden. Zo doe jij wat nodig is om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen.

Aanbod

 • Arbeidsovereenkomst: Is er een wederzijdse klik en word je een JP-er? Dan krijg je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris: Als assistent begeleider word je ingeschaald in functiegroep 30 van de CAO Gehandicaptenzorg. Als begeleider word je ingeschaald in functiegroep 40 van de CAO Gehandicaptenzorg. Je krijgt een reiskostenvergoeding en een toeslag wanneer je onregelmatig werkt.
 • Eigen regie: Om zelf je rooster in te delen. Om te bepalen hoe en wanneer je je eindejaarsuitkering en vakantiegeld laat uitbetalen. Om balansverlofuren op te nemen wanneer je dat nodig hebt.
 • Eenvoud: Werken zonder veel protocollen en richtlijnen. Je houdt het simpel. We nemen de tijd die nodig is om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen.
 • Groei: Je wordt uitgedaagd jezelf te blijven ontwikkelen. Wil jij een opleiding doen of een training volgen? Ga hierover in gesprek. Samen kijken we wat jij nodig hebt om de best mogelijke ondersteuning te blijven bieden.
 • Zeggenschap: Jij maakt de JP! Wie jij bent, maar ook jouw rol en ervaring, doen ertoe! Vanuit jouw blik nodigen we je uit je ideeën en suggesties te delen. Zo heeft iedere JP-er invloed op dát wat we doen.

Bedrijfsprofiel JP van den Bent

Watermolen in Rijssen

In dit appartementencomplex, in het centrum van Rijssen, wonen 13 mensen die wij ondersteunen bij hun leven. We bieden ondersteuning op basis van de individuele ondersteuningsvragen. Er is altijd begeleiding aanwezig of bereikbaar.


Daarnaast ondersteunen we ook mensen in de wijk en ondersteunen we mensen in de omgeving van Rijssen. De ondersteuning verschilt per persoon. Voor de één is één keer per week samen de administratie doen voldoende, met de ander nemen we elke dag de dag door. Samen maken we afspraken over hoe en wanneer we ondersteuning bieden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van JP van den Bent Stichting. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Enschede