Mechanical Lead Engineer

IMS is op zoek naar een Mechanical Lead Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-10-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Mechanical Lead Engineer bij IMS ben je verantwoordelijk voor het opstellen van machine-ontwerpen op basis van klantwensen. Je vertaalt de eisen van de klant naar een ontwerp, stelt de testplannen op en zorgt ervoor dat de machine voldoet aan alle eisen voordat deze naar de klant gaat.


Als een van je Salescollega’s in gesprek is met een nieuwe klant, haak jij aan als het technisch inhoudelijke stuk aan bod komt. Klanten hebben vaak een abstract idee over wat zij willen: aan jou de taak om de juiste vragen te stellen, zodat de requirements duidelijk worden. Op basis daarvan kun je een globaal 3D-ontwerp maken. Dit ontwerp wordt vervolgens bijgescherpt en aangepast in overleg met de klant, waarbij je een adviserende rol hebt.


Als de klant akkoord gaat met het ontwerp, ga je dit tot in de kleinste details uitwerken en het Engineeringsteam aansturen dat het ontwerp gaat realiseren. Jouw focus verschuift van de klant naar het team: je neemt nu vooral een coördinerende rol op je door uit te leggen wat er moet gebeuren en door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk doet. Tussendoor maak je testplannen en voer je reviews uit, zowel intern als voor de klant. Je bent en blijft het aanspreekpunt voor technische vragen, waardoor er ook een stuk projectmanagement bij je baan komt kijken. 


Een project duurt gemiddeld drie tot zes maanden: in deze tijd werk je intensief samen met een Engineeringsteam, de klant en vaak ook het R&D-team aan de klantzijde. Idealiter bestaat het Engineeringsteam uit een aantal Software Engineers, Hardware Engineers en Mechanical Engineers, maar dit verschilt per klant en per project.

Functievereisten

  • Hbo of wo-opleiding richting mechanical engineering, mechatronics of soortgelijk
  • Minimaal 5 jaar werkervaring met de ontwikkeling van machines
  • Kennis van / ervaring met mechatronische systemen en designprincipes
  • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Vindingrijk, met alle engineeringsdisciplines kunnen werken

Aanbod

  • €3.800 - €5.000 bruto p/m, afhankelijk van kennis en ervaring
  • 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
  • Persoonlijk opleidingsbudget

Bedrijfsprofiel IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.


De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80