R&D Systeemarchitect

IMS is op zoek naar een R&D Systeemarchitect.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-8-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als R&D Systeemarchitect bij IMS ben je verantwoordelijk voor het proces rondom de creatie van systeemarchitecturen voor diverse projecten. Dit is een multidisciplinair proces waar verschillende collega's uit het R&D-team (voornamelijk Engineers) aan werken. Het is aan jou om alle technische stappen te overzien en te coördineren, en om het speelveld tussen systeemeigenschappen, productkosten en productkwaliteit te interpreteren.

Jij zorgt ervoor dat alle requirements van de klant op de juiste wijze worden omgezet in een technisch consistente architectuur. Je verzamelt en interpreteert data van de klant en zet dit vervolgens om in concepten. Enerzijds ga je abstract en strategisch te werk met het eindresultaat in je achterhoofd; anderzijds ben je nauw betrokken bij de gedetailleerde uitwerking van alle deliverables voor de R&D-teamleden. De technische afronding van een project wordt daarmee jouw verantwoordelijkheid.

Jij neemt alle technische en commerciële beslissingen op systeemniveau, waarvoor een sociaal karakter essentieel is. Je bent in staat om teamleden aan te sturen en te coachen, maar ook om vanuit de klanten te denken, requirements scherp te krijgen en deliverables duidelijk uit te leggen.

Aan de ene kant werk je projectmatig; aan de andere kant zorg je ervoor dat de algemene kwaliteit van de architectuur binnen IMS beter wordt. Jij bent expert als het aankomt op systeemarchitecturen en daarmee in staat jouw kennis en ervaring te delen binnen de organisatie. Ook hier is het communicatieve aspect belangrijk: je kunt collega's met je meekrijgen en hen coachen op het gebied van R&D.

Je werkt aan meerdere projecten die verschillende doorlooptijden kennen; bij elk project zijn andere collega’s uit het R&D-team betrokken. Dit team bestaat uit verschillende Engineers, bijvoorbeeld op het gebied van Mechanica, System & Control en Applied Mathematics.

Functievereisten

  • Hbo / wo werk- en denkniveau
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van methodieken rondom high-end machinebouw
  • Besluitvaardig, het overzicht kunnen behouden, goed in multitasken
  • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Zowel conceptueel als pragmatisch kunnen werken

Aanbod

  • €5.000 - €7.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
  • 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
  • Persoonlijk opleidingsbudget

Bedrijfsprofiel IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.

De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.

* Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld. Aan profielen en cv's die toch ongevraagd worden toegezonden, kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend, en beschouwen wij daarom als niet verzonden. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80