Optical R&D Engineer

Wil jij als Optical R&D Engineer bij IMS verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen van de geautomatiseerde Vision-systemen voor productielijnen en -machines? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-2-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Optical R&D Engineer bij IMS ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de geautomatiseerde Vision-systemen voor productielijnen en -machines. Het gaat voornamelijk om nieuwe machines: denk aan een combinatie van camera's, lenzen, spiegels en verlichting die ervoor zorgen dat een product of onderdeel wordt gecontroleerd of opgemeten. Jij ontfermt je over de optische componenten die deze combinatie assembleren. Deze combinaties worden bijvoorbeeld gebruikt in telefoons en koplampen. Je modelleert de meetcomponenten, waarna je dit vervolgens in de praktijk gaat testen, analyseren en verbeteren.


Je werkt veel met het softwareprogramma Zemax OpticStudio en met Vision-software, zoals Halcon of OpenCV. Zemax OpticStudio gebruik je voor het theoretische doel: de optische componenten modelleren. Vervolgens ga je met Vision-software aan de slag voor de praktische kant: je gaat het algoritme modelleren en uitvoerig testen, voordat deze wordt ingebouwd in een machine. Het is immers jouw doel om een robuust meetsysteem te ontwerpen. Je interpreteert de testresultaten dus ook, en gaat op basis daarvan verbeteren, debuggen en valideren.


De helft van je tijd besteed je aan modelleren, terwijl je de rest van de tijd in de praktijk aan het bouwen en testen bent. Het kantoor en de werkplaats grenzen aan elkaar, zodat je snel en makkelijk resultaat kunt zien van hetgeen wat je gemodelleerd hebt.


Je werkt in team R&D, bestaande uit negen collega’s met verschillende disciplines. Wel hebben de meeste collega’s een achtergrond op het gebied van mechanica en/of werktuigbouwkunde. Je werkt zowel aan interne als externe projecten: soms wil IMS zelf een machine volledig bouwen, voordat een klant hierbij betrokken wordt. Tot slot begeleid je soms één of meerdere studenten die bij IMS werken of stage lopen.

Functievereisten

  • WO-opleiding richting optomechanical engineering en/of mechatronics
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Optische systemen kunnen ontwikkelen
  • Uitstekende beheersing Engelse taal. Beheersing Nederlandse taal is een pré
  • Zelfstandig, praktisch en initiatiefrijk

Aanbod

  • €3.000 - €5.000 bruto p/m, afhankelijk van kennis en ervaring
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
  • Persoonlijk opleidingsbudget


Groeipad

Het groeipad binnen IMS staat niet vast. Je krijgt de kans en de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen. Hier is budget en tijd voor. Eigen initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd binnen IMS.

Bedrijfsprofiel IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.


De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80