Shipping administration manager

HP Valves is op zoek naar een Shipping administration manager.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-6-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Shipping Administration Manager vervul je een cruciale rol in het coördineren van de internationale transporten van onze hoogwaardige afsluiters, die worden verzonden vanuit onze fabrieken in Hengelo, Zuid-Korea en Zweden naar energiecentrales wereldwijd. Je geeft leiding aan een team van zes enthousiaste collega's en bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van onze werkmethoden en procedures. Rapporterend aan de Plant Manager, draag je bij aan een goede samenwerking en stimuleer je voortdurende groei en ontwikkeling binnen je team. Je zorgt ervoor dat elk teamlid zijn of haar beste prestaties kan leveren.


Naast het coördineren van werkzaamheden ben je bekend met douaneregelingen en import- en exportdocumentatie, waardoor je net als je collega’s effectief kunt communiceren met klanten, leveranciers en transporteurs. De afdeling is tevens verantwoordelijk voor het opstellen en versturen van de facturen. Je bent voor de lopende projecten een belangrijke schakel tussen verschillende afdelingen, van sales tot expeditie. Indien nodig, bied je ook ondersteuning aan de afdeling bij uitvoerende taken.


Ben je op zoek naar een uitdagende rol binnen een modern bedrijf met een internationale focus, waar je leiderschapsvaardigheden en kennis van logistiek tot hun recht komen? Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan! 

Functievereisten

 • Een afgeronde HBO opleiding;  
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een administratieve en leidinggevende functie;
 • Kennis van de Nederlandse BTW- en exportwetgeving is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis en ervaring met MS Office (o.a. Excel);
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten en bent pro actief, nauwkeurig, klantgericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Aanbod

We weten als geen ander: we vragen best veel van onze medewerkers. Maar daar staat ook veel tegenover. 

 • Goed salaris
 • Pensioenregeling
 • Flexibele werktijden
 • 27 vakantiedagen
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
 • Trainingen en opleidingen
 • Doorgroei-mogelijkheden
 • Volop activiteiten

Bedrijfsprofiel HP Valves

HP Valves te Hengelo is een moderne en gerenommeerde producent van hoge druk afsluiters- en accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. HP Valves is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor contractors en OEM’s wereldwijd, zoals Siemens, NEM Energy, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power. Dankzij een uitstekende reputatie heeft HP Valves zich een positie verworven in het topsegment van deze wereldwijde markt. In totaal werken er ruim 140 medewerkers aan het ontwerp, de productie en de verkoop van appendages. HP Valves kenmerkt zich door een informele, pragmatische en resultaatgerichte cultuur. De medewerkers zijn betrokken en professioneel en krijgen veel ruimte voor initiatief en eigen ontwikkeling. HP Valves laat al jarenlang een gestage en gezonde groei zien. Om verdere groei mogelijk te maken is er een nieuwe fabriek met kantoren gebouwd op het High Tech Systems Park in Hengelo (ov). In het najaar van 2016 hebben wij deze locatie in gebruik genomen. Naast de Nederlandse hoofdvestiging heeft HP Valves een dochterbedrijf in Seoul, Zuid-Korea dat met ruim 70 medewerkers complementaire producten ontwerpt en produceert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van HP Valves. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 55
7554 PA HENGELO
074 - 782 0000