Application specialist

Hoffmann Group is op zoek naar een Applications specialist

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-4-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

In het voorjaar van 2021 opent ons nieuwe Experience Center in ons nieuwe moderne bedrijfspand in Borne. Als Application Specialist ben je verantwoordelijk voor de volledige verspaningsafdeling van het Experience Center en het ondersteunen van de Inside Sales afdeling met het uitwerken van complexe vraagstukken op het gebied van verspaning.

Je geeft demonstraties op het gebied van verspaning, spantechniek en bewerkingstechnieken op CNC draai- en freesmachines met de nieuwste Heidenhain en Siemens besturing voor zowel collega’s als klanten. Je test nieuw te ontwikkelen verspanings- en spanproducten en zet zo theoretische mogelijkheden om naar praktische toepassingen. Hierover informeer jij je technische en commerciële collega’s zodat zij dit goed kunnen overbrengen aan onze klanten. Daarnaast voer je diverse testen uit zoals; duurtesten, nieuwe bewerkingsmethoden, vergelijkingstesten tussen eigen merken en merken van andere leveranciers en test je onze gereedschappen op werkstukken van klanten. Toekomstig zal ook automatisering en robotisering onderdeel uitmaken van de functie.


Tevens ondersteun je de collega’s van de Inside Sales afdeling met het uitwerken van complexe verspanings-vraagstukken. Hiervoor werk je nauw samen met de commerciële collega’s en zoek je naar de beste oplossing voor een klant. Waar nodig test je de oplossing eerst zelf in het Experience Center en deelt deze testen met collega’s om het kennisniveau van binnen te organisatie te verbeteren.


Wil jij een bijdrage leveren aan de groei van Europa’s marktleider op het gebied van kwaliteitsgereedschap? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functievereisten

 • MBO+ / HBO opleiding in een technische richting, bij voorkeur werktuigbouwkunde;
 • Ruime ervaring in verspaning, bijvoorbeeld als machineoperator of programmeur;
 • Ruime ervaring met machinebesturingen, bij voorkeur Heidenhain of Siemens;
 • Ervaring met automatisering / robotisering;
 • Goede communicatieve en commerciële vaardigheden;
 • Ervaring in het trainen is een pré;
 • Ondernemerschap;
 • Kennis van ERP software;
 • Goede kennis van Nederlandse en Engels of Duitse taal;
 • Bereidheid tot het volgen van scholing en trainingen in Nederland en Duitsland.

Aanbod

 • Een uitdagende functie bij een stabiel internationaal opererend Duits familiebedrijf dat gekenmerkt wordt door een moderne en platte organisatiestructuur met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid;
 • Een intensieve inwerkperiode met scholingen in ons Trainingscenter in München en training-on-the-job;
 • Vanzelfsprekend bieden wij concurrerende arbeidsvoorwaarden passend bij de functie.

Bedrijfsprofiel Hoffmann Group

Ongeveer 4.000 zeer gemotiveerde medewerkers in meer dan 50 landen maken de Hoffmann Group tot wat het nu is: Europa's toonaangevende systeempartner voor kwaliteitstools, hoofdzakelijk gericht op de maakindustrie. Onze gezonde groei komt onder meer tot uiting in de wereldwijde jaaromzet van circa 1,4 miljard euro in 2019. 


Als internationaal familiebedrijf bieden wij een werkomgeving die wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, waarbij prestaties en inzet worden beloond. Wij moedigen initiatief, creativiteit en onafhankelijk, resultaatgericht handelen aan. Een moderne en platte organisatiestructuur, met korte beslissingstrajecten, draagt bij aan de nationale en internationale ontwikkeling en groei van de Hoffmann Group.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Hoffmann Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Morseltoven 2
7621 HB Borne
074 - 255 8181