Inkoopcoordinator

 Ben jij het nieuwe coördinerende Inkooptalent van de gemeente Hof van Twente? Jij kent het vak en hebt daar ook wel ideeën over. Hoe mooi zou het zijn als jij daar zelf invulling aan kunt geven, met een compleet nieuw cluster Inkoop? Dat kan!  

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
27-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Gemeente Hof van Twente wil Inkoop de aandacht geven die het verdient. Daarom gaan we flink uitbreiden. Wij zijn op zoek naar een Inkoopcoördinator en een Inkoopadviseur. Na de zomervakantie zullen we de werving starten voor een Contractmanager en Contractbeheerder bij. Als Inkoopcoördinator ga je samen met je collega’s aan de slag om een nieuw cluster Inkoop (team Beleid & Advies) bouwen. Samen met je team geef je vorm en inhoud aan het nieuw te bouwen cluster en aan het inkoopbeleid. De basis is er, de inkleuring is aan jou en het team en jij bent daarin de trekker. Denk je: Kom maar op? Dan spreken wij je graag!  


Dit ga je doen

Als Inkoopcoördinator (senior adviseur) ben jij de rechterhand van de teamleider en vraagbaak voor je collega’s van het cluster. Je kunt goed luisteren naar ‘de vraag achter de vraag’ en zo help je het bestuur en de collega’s met je adviezen. Dat mag ook buiten de gebaande paden zijn als de situatie daarom vraagt. Maar als iets niet kan, dan stel je duidelijke grenzen. Altijd met als doel dat we samen het beste willen voor onze gemeente, onze inwoners en onze bedrijven.


Doordat je goed op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied weet je deze om te zetten naar adviezen en beleid.


Je adviseert over de inkoopstrategie en de juiste toepassing van het gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsbeleid.


Van jou wordt verwacht dat je samen met je collega’s het verder professionaliseren van inkopen en het contractmanagement inclusief -beheer, goed weg zet binnen de organisatie. Je deelt actief de informatie en kennis waar je over beschikt en anticipeert op toekomstige ontwikkelingen door initiatieven te nemen ten aanzien van vernieuwingen en innovaties  bijvoorbeeld door het geven van training.


Je vertegenwoordigt de gemeente bij diverse inkoopcollectieven in Twente waaronder het Regionaal inkopersoverleg en de Twentse klachtencommissie.


Over jou & over ons

In deze functie ben je klantgericht, organisatiesensitief, communicatief vaardig en heb je lef om tegengas te geven. Je werkt graag in teamverband en krijgt je collega’s makkelijk mee in de te nemen stappen. We zoeken collega's die graag initiatief nemen, kritische vragen durven te stellen en goede contacten kunnen onderhouden op alle niveaus, zowel intern als extern. Je komt terecht in het cluster Inkoop dat op korte termijn gaat bestaan uit 4 collega's die de kwaliteit van inkoop en aanbesteden binnen de organisatie hooghouden.


Talentontwikkeling is een van onze speerpunten. We vinden vaardigheden en attitude belangrijker dan ervaring alleen. Om die reden zoeken wij vooral een medewerker met de juiste talenten. Er wordt veel van je verwacht, maar je mag van ons verwachten dat we je daarbij ondersteunen. 


Gemeente Hof van Twente is ook op zoek naar een Inkoopadviseur. Bekijk hier de vacature!

Functievereisten

 • Je hebt minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en een relevante inkoopopleiding afgerond
 • Je bent in staat om je collega’s binnen het team mee te nemen in de gewenste ontwikkelingen van inkoop en contractmanagement binnen de gemeente
 • Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring met het zelfstandig uitvoeren van gecompliceerde inkooptrajecten en Europese aanbestedingen
 • Je bekijkt en beoordeelt situaties vanuit meerdere invalshoeken en voelt goed aan wat er speelt
 • Je beschikt over uitstekende analytische en proactieve vaardigheden, maar je bent ook in staat om in praktische oplossingen te denken. Ook ben je het gewend onder tijdsdruk te presteren.
 • Flexibiliteit binnen de kaders van de Aanbestedingswet is voor jou vanzelfsprekend. 

Aanbod

 • Een 32-36-urige werkweek met een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (loonpeil 2 januari 2023) op basis van 36 uur (schaal 11). Je salaris wordt bepaald aan de hand van jouw opleiding en ervaring 
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd 
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je voor verschillende doelen kunt inzetten (bijvoorbeeld extra verlof, uitruil reiskosten). Je kunt dit ook (maandelijks) laten uitkeren 
 • Ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling (o.a. via onze eigen Hofacademie) en (externe) opleidingsmogelijkheden 
 • Een hybride werkomgeving, waarbij je de vrijheid en mogelijkheid hebt om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen 
 • Een tijds- en plaats onafhankelijke regeling waarmee je thuiswerkvoorzieningen kunnen aanschaffen om thuis te kunnen werken.
 • Als je thuis aan het werk bent ontvang je een thuiswerkvergoeding 
 • Een pensioenregeling bij het ABP 
 • Een laptop en telefoon. 
 • Goede bereikbaarheid van het gemeentehuis met de fiets, auto of openbaar vervoer. Het gemeentehuis ligt namelijk dichtbij het station. 

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ruim 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Samen met +- 260 medewerkers is de organisatie van de gemeente Hof van Twente volop in beweging en ontwikkeling. We zijn een slagvaardige gemeente, waarbij we er naar streven om zo goed mogelijk te voldoen aan de veranderende wensen van onze klanten en omgeving. Daar spelen we proactief op in. Om dat te kunnen doen, zijn er korte lijnen en zoeken we altijd naar maatwerk. Om slagvaardig te kunnen zijn, liggen de verantwoordelijkheden van onze medewerkers zo laag mogelijk in de organisatie en verrichten wij samen met (in)directe collega’s zoveel mogelijk zelfstandig de werkzaamheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor