Vacatures Duurzaamheid

Wil jij werken op het gebied van Duurzaamheid en hebt daar ook wel ideeën over? Dan is gemeente Hof van Twente op zoek naar jou! We hebben ruimte voor 4 nieuwe collega’s op het gebied van Duurzaamheid bij het team Ruimte en Economie voor 28 tot 36 uur per week. Onze insteek is dat jij samen met collega’s invulling kunt geven aan het werken in een nieuw cluster Duurzaamheid.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Projectleider Duurzaamheid (28-36 uur)

Als projectleider werk je mee aan de gehele verduurzaming in onze gemeente op basis van het Visiedocument duurzame leefomgeving. In de rol van projectleider worden grootschalige energieprojecten zoals buurtenergie, monomestvergisting/biogas, zon op daken en nationaal isolatieprogramma begeleidt. Bij ontwikkelingen van particuliere projecten in de Hof is de projectleider het gemeentelijk aanspreekpunt voor zowel de burger als bedrijven. Als projectleider initieer je nieuwe projecten.


Beleidsadviseur Duurzaamheid (28-36 uur)

De beleidsadviseur ontwikkelt en actualiseert, schrijft, coördineert en implementeert beleid op het gebied van duurzaamheid en gaat aan de slag met ontwikkelingen. Jij participeert in overlegstructuren en bewerkstelligt de samenwerking en afstemming met andere overheden en instellingen. Ook verzorg jij de aanvragen voor subsidies duurzaamheid en stelt duurzaamheidsleningen op. De beleidsadviseur is er voor om gevraagd en ongevraagd advies aan bestuurders, collega’s en externe contacten te geven. Jij houdt je onder andere bezig met windbeleid, mobiliteit, wijkplannen transitiewarmte, buurtenergie en alternatieve energie.


Allround medewerker Duurzaamheid (28-36 uur)

De allround medewerker legt de verbinding tussen het beleid en de uitvoering van de werkzaamheden in het programma Hofpower, educatieprogramma voor basis- en middelbaar onderwijs gericht op duurzaamheid, biodiversiteit en techniek, door met (beleids)voorstellen te komen en deze uit te werken. Jij bent het aanspreekpunt voor het energieloket, energiecoaches, coöperaties, energiebedrijven en netbeheerders (Coteq, Cogas, Enexis) in algemene zin. Daarnaast stel jij regelingen op ter bevordering van duurzaamheid, ondersteun jij de budgethouder en verricht jij financiële administratieve werkzaamheden. De allround medewerker stimuleert en ondersteunt initiatieven van inwoners, bedrijven en buurten op het gebied van duurzaamheid. Jij verzorgt de communicatie over duurzaamheid en actualiseert c.q. houdt gemeentelijke webpagina’s duurzaamheid bij én denkt op teamniveau mee op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast neem je deel aan in- en externe werk- en projectgroepen en leg je verbindingen met andere (gemeentelijke) afdelingen, bedrijven/ instellingen en activiteiten.  

Functievereisten

Voor alle 3 functies vragen wij een HBO-werk- en -denkniveau. Afhankelijk van de functie vragen wij in meer of mindere mate ervaring in het leggen van verbindingen met andere (gemeentelijke) afdelingen, bedrijven/instellingen en activiteiten. Alle functies vragen communicatieve vaardigheden, een analytisch vermogen, makkelijk initiatief nemen en netwerkgericht zijn. Je legt gemakkelijk contacten met verschillende partijen. Verder word je enthousiast van het volgen van en anticiperen op de snelle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Je houdt er van om proactief te werken om zo bewustwording van duurzaamheid nog beter op de kaart te zetten.

Aanbod

We hebben 3 uitdagende functies in een ambitieuze, veranderende organisatie. Alle functies gelden voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid van een vast dienstverband bij goed functioneren. De functies zijn indicatief ingedeeld en worden bij de volgende actualisatie HR21 definitief gewaardeerd.


Projectleider Duurzaamheid (HR21: medewerker Ontwikkeling II): schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal €  5.725,- bruto per maand, excl. 17.05% Individueel KeuzeBudget (IKB).


Beleidsmedewerker Duurzaamheid (HR21: medewerker Ontwikkeling III): schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand, excl. 17.05% IKB.


Allround medewerker Duurzaamheid (HR21: medewerker Ontwikkeling IV): schaal 9 op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal € 4.537,- bruto per maand, excl. 17.05% IKB.


Het IKB kun je voor verschillende doelen inzetten (bijvoorbeeld extra verlof, uitruil reiskosten). Je kunt dit ook (maandelijks) laten uitkeren.


We vinden vaardigheden en attitude belangrijker dan ervaring alleen en benutten graag ieders talenten. Daarnaast werken wij hybride dat wij natuurlijk ook faciliteren.

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

Het team Ruimte en Economie bestaat uit ongeveer 19 werknemers naast een aantal collega’s die worden ingehuurd. Door integraal te werken en te sparren met zowel in- als externe partners streeft het team naar een leefbare gemeente. 


Het cluster Duurzaamheid houdt zich bezig met het brede taakveld duurzaamheid van de gemeente, onder andere duurzame leefomgeving, warmtetransitie en energie. Onze gemeenteraad heeft hoge ambities en daarom is er plek voor 4 nieuwe collega’s die samen invulling geven aan de verschillende rollen. We onderscheiden hierin 3 functies, te weten: Projectleider Duurzaamheid, Beleidsadviseur Duurzaamheid én Allround medewerker Duurzaamheid. In samenspraak kan er invulling worden gegeven aan de werkzaamheden. We willen hierbij rekening houden met jouw wensen, vaardigheden en talenten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor