Informatiemanager

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Informatiemanager. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Technologie evolueert momenteel in een enorm snel tempo en verwacht wordt dat die technologische ontwikkelingen elkaar in de toekomst alleen maar sneller zullen opvolgen. Een goed ingerichte en beveiligde ICT-omgeving is dan ook cruciaal voor de overheid.


Als informatiemanager werk je binnen het Regiebureau I&A. Samen met 12 professionals, waaronder 4 Informatiemanagers, maak je informatiestromen en werkprocessen mogelijk binnen de organisatie. Binnen de organisatie wisselen we steeds meer informatie uit. Hierdoor wordt de kwaliteit van deze informatie als ook het beveiligen van deze informatie steeds belangrijker. Het Regiebureau I&A verzorgt deze informatievoorziening door zowel de informatieaspecten (I) als de technische aspecten (A) te faciliteren. Als Informatiemanager fungeer je als de verbindende tussen het Regiebureau I&A, de interne afdelingen en onze strategische partners op het gebied van digitalisering.


Als informatiemanager ben je verantwoordelijk voor:

• Het vertalen van de informatiebehoeften vanuit de organisatie naar verschillende projecten en processen. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke sturing en samenhang van deze projecten en processen. Je vervult hierin diverse rollen, zoals aanjager, sparringpartner, regisseur, onderzoeker, verbinder, beleidsontwikkelaar en adviseur (ook ongevraagd).

• Het waarborgen van een optimale informatiestroom binnen de gemeente Hof van Twente. Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van zowel de interne als de externe informatiestroom.

• Het adviseren over informatieveiligheid in samenwerking met de CISO, FG en Privacy Officer. Samen met de CISO geef je invulling aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) door deze te vertalen naar concrete maatregelen, projecten of beleidsvoorstellen.

• Het adviseren van de organisatie over de kwaliteit van data en het kunnen vertalen van complexe informatiekundige vraagstukken over datakwaliteit naar concrete acties.

• Het stimuleren van het werken onder architectuur en betrokken zijn bij de aanschaf en uitbreiding van applicaties.

• Het monitoren van signalen en ontwikkelingen binnen de interne en externe omgeving met betrekking tot informatievoorziening. Je vertaalt deze signalen en adviseert hierover aan de Regiemanager I&A, het managementteam en het College. Je fungeert als hun sparringpartner in deze context.

Functievereisten

• Je hebt gedegen kennis en vaardigheden op het gebied van informatie- en procesanalyse, informatiemanagement en informatie- en procesarchitectuur.

• Je beschikt over overtuigingskracht, analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je neemt proactief initiatief en kunt gemakkelijk communiceren op verschillende niveaus. Je biedt duidelijke antwoorden bij complexe vraagstukken.

• Je hebt een HBO- of WO-werk- en denkniveau.


Wil jij een cruciale rol spelen in een dynamische ICT-omgeving en de informatiestromen en werkprocessen binnen de gemeente Hof van Twente mogelijk maken? Solliciteer dan nu als Informatiemanager bij het Regiebureau I&A en draag bij aan een veilige en efficiënte informatievoorziening voor onze organisatie.

Aanbod

We bieden je een fijne collegiale werkomgeving waar we met plezier samenwerken aan een gezonde sociale verbinding met inwoners en een duurzame leefomgeving. Dit doen wij op basis van onze kernwaarden Leiderschap, Eigenaarschap en Vertrouwen (LEV). De lijnen binnen de organisatie zijn kort en het werk is veelzijdig en afwisselend. Het werk bij de gemeente Hof van Twente is uitdagend, waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband aan de slag gaat.


Verder bestaat ons aanbod uit:

• Een fulltime baan (32-36 uur per week) als Informatiemanager in een professionele en dynamische werkomgeving, waar collegialiteit en zakelijk samenwerken hand in hand gaan.

• Een jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

• Een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11, cao gemeenten, loonpeil 2 januari 2023) op basis van een 36-urige werkweek. Jouw exacte salaris bepalen we aan de hand van jouw opleiding en ervaring.

• Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je voor verschillende doelen kunt inzetten (bijvoorbeeld extra verlof, uitruil reiskosten). Je kunt dit ook (maandelijks) laten uitkeren.

• Een contract dat het beste past bij jou en bij onze wensen. Je hebt de vrijheid en mogelijkheid om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen.

• Als je thuis aan het werk bent, ontvang je een thuiswerkvergoeding.

Volop ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze eigen Hofacademie.

• Een pensioenregeling bij het ABP.

• Een goede bereikbaarheid. Met de fiets, trein en ook de auto. Van het station naar het gemeentehuis is het slechts 5 minuten lopen.

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

Een groene, jonge en dynamische gemeente met zeven kernen en dertien buurtschappen. Samen met ongeveer 260 medewerkers werken we voor ongeveer 35.000 inwoners in het groene hart van Twente.


We zijn volop in beweging en willen een slagvaardige, maar gelijk ook pragmatische gemeente zijn. Hierbij streven we ernaar om zo goed mogelijk in te spelen op de veranderende wensen van onze klanten en omgeving. Daar spelen we proactief op in. Om dat te kunnen doen, zijn er korte lijnen en werken we met LEV-waarden (Leiderschap, Eigenaarschap en Vertrouwen). Om slagvaardig te kunnen zijn, liggen daarom veel verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor