Sociaal juridisch kwaliteitsmedewerker Werk en Inkomen

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Sociaal juridisch kwaliteitsmedewerker Werk en Inkomen. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-7-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Met ingang van 1 augustus 2023 zoeken wij een Sociaal Juridisch Kwaliteitsmedewerker Werk en Inkomen. Ben jij op zoek naar een veelzijdige en uitdagende baan waarbij jij jouw juridische kwaliteiten weet te benutten en jij een signalerende en adviserende rol kan vervullen op het gebied van kwaliteitszorg? Dan is deze vacature wat voor jou!


Juridische vraagbaak

In deze functie ben jij een stevige sparringpartner en vraagbaak voor medewerkers van het team over de uitvoering van beleid, met name vanuit juridisch oogpunt.


Kwaliteitszorg

Je voert de kwaliteitscontrole uit waarbij je aan de hand van steekproeven de kwaliteit van de werkprocessen van de collega’s van team Werk en Inkomen controleert op het rechtmatig en doelmatig toepassen van wettelijke regelingen. 

Je analyseert, adviseert en rapporteert hierover. Daarnaast heb je een signalerende en adviserende rol op het gebied van kwaliteitsontwikkeling. Dit doe je samen met de juridische kwaliteitsmedewerkers van de andere teams binnen het sociaal domein.


Procesvertegenwoordiger in bezwaar en beroep 

Je vertegenwoordigt vanuit jouw functie de organisatie in bezwaar- en beroepsprocedures.


Opstellen van beleidsregels en verordeningen 

Je werkt nauw samen met collega’s van team Beleid Sociaal Domein. Je draagt zorg voor het opstellen van verordeningen en beleidsregels en bent betrokken bij de implementatie van vastgesteld beleid binnen de Participatiewet/IOAW/IOAZ en aanverwante regelgeving. 

Daarnaast neem je waar gewenst deel aan interne werk- en projectgroepen voor onder andere ontwikkeling van (nieuw) beleid en wijzigingen in wet- en regelgeving.

Functievereisten

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur SJD of HBO Recht);
 • Relevante ervaring als sociaal juridisch medewerker is gewenst; 
 • Je bent flexibel, analytisch, besluitvaardig en beschikt over overtuigingskracht; 
 • Je hebt kennis en ervaring met de Participatiewet en Nieuwe wet inburgering; 
 • Je bent communicatief, digitaal en administratief vaardig en maakt nieuwe systemen en applicaties snel eigen.


Binnen de gemeente Hof van Twente is talentontwikkeling van onze werknemers een van onze speerpunten. We vinden vaardigheden en attitude belangrijker dan ervaring alleen. Om die reden zoeken wij vooral een medewerker met de juiste talenten. Er wordt veel van je verwacht, maar je mag van ons verwachten dat we je daarbij ondersteunen.

Aanbod

De functie geldt in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. De functie is ingedeeld in schaal 10. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal €5009,-- bruto per maand, excl. 17.05% Individueel Keuze Budget (IKB).


Daarnaast bieden wij je:

 • Een hybride werkomgeving, waarbij je de vrijheid en mogelijkheid hebt om je werk
 • zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen
 • Een tijds- en plaats onafhankelijke regeling waarmee je thuiswerkvoorzieningen
 • kunnen aanschaffen om thuis te kunnen werken. En als je thuis aan het werk bent,
 • ontvang je een thuiswerkvergoeding
 • Een pensioenregeling bij het ABP
 • Een laptop en telefoon
 • Onderdeel zijn van een vitaal en gezond werkklimaat
 • Goede bereikbaarheid van het gemeentehuis met de fiets, auto of openbaar vervoer.
 • Het station ligt namelijk vlakbij het gemeentehuis.

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

Gemeente

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. De gemeente Hof van Twente heeft ongeveer 260 medewerkers in dienst. Iedere medewerker van onze organisatie draagt bij aan de maatschappelijke opgave vanuit zijn eigen expertise, rol en verantwoordelijkheden.


Sociaal Domein 

In de Hof hebben we een integrale visie geformuleerd voor het sociale domein: “de Gezonde verbinding; sociaal domein in beweging”. Hiermee hebben we een belangrijke basis gelegd voor samenwerking tussen de teams Zorg, Werk & Inkomen en Beleid in het Sociaal Domein. Met deze teams willen we steeds meer gaan werken vanuit de gedachte: meer van buiten naar binnen, meer samen, meer integraal en meer wendbaar.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor