Senior medewerker Belastingen

Ben jij een doortastende Belasting professional die goede dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan? Dan zoekt gemeente Hof van Twente jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
21-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als senior medewerker belastingen ben je de rechterhand van de teamleider en vraagbaak voor je collega’s van het team Belastingen. Doordat je goed op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen in het vakgebied Belastingen en de basisregistraties WOZ/BAG/BGT weet je deze om te zetten naar adviezen en beleid.


Verder ben je verantwoordelijk voor het bewaken en coördineren van tijdigheid en kwaliteit van de dienstverlening, binnen de kaders en regelgeving waarin het werk wordt uitgevoerd. Je overziet de werkprocessen in relatie tot de planning, adviseert over verbeteringen en inspireert je collega’s. Hiervoor beoordeel je (volgens het 4 ogen principe) de kwaliteit van een besluit en de juistheid van de procesgang van kwijtschelding, aanslag, bezwaar, beroep en herwaardering.


Team Belastingen heeft haar financiële zaken goed op orde en dat willen we zo houden. Daarvoor coördineer je de informatievoorziening rondom accountantscontroles, de planning en control cyclus en het budgetbeheer.

Functievereisten

Je bent een stevige gesprekspartner richting management en bestuur en je weet met creativiteit, humor en relativeringsvermogen je collega's mee te nemen. Het coördineren van werkzaamheden en het doorhakken van knopen gaat je gemakkelijk af. Je signaleert kansen en risico's en geeft proactief en onderbouwd advies. Maar wat vooral belangrijk is: je staat stevig in je schoenen en je blijft kalm in onze dagelijkse hectiek!


Dit is jouw inbreng

 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van gemeentelijke Belastingen
 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Je bent zelfstandig, durft beslissingen te nemen en kan deze verantwoorden
 • Je bent communicatief sterk en kunt goede contacten onderhouden op alle niveaus, zowel intern als extern
 • Je weet ideeën om te zetten in daden;
 • Je hebt goede adviesvaardigheden;
 • Je bent goed in taal en je kunt toegankelijk schrijven op diverse taalniveaus;

Aanbod

 • Een 24-urige werkweek met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand (loonpeil 2 januari 2023) op basis van 36 uur (schaal 10). Je salaris wordt bepaald aan de hand van jouw opleiding en ervaring.
 • Ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling (o.a. via onze eigen Hofacademie), opleidingsmogelijkheden én een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen wensen. Denk bijv. aan het kopen van extra verlofuren.
 • Een jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • De functie is voorlopig is geïndiceerd in schaal 10 en zal nog definitief ingeschaald worden.
 • Een hybride werkomgeving, waarbij je de vrijheid en mogelijkheid hebt om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen.
 • Als je thuis aan het werk bent, ontvang je een thuiswerkvergoeding.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • Een laptop en telefoon.
 • Goede bereikbaarheid van het gemeentehuis met de fiets, auto of openbaar vervoer. Het station ligt namelijk vlakbij het gemeentehuis.

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

Wij zijn Hof van Twente

Een groene, jonge en dynamische gemeente met zeven kernen en dertien buurtschappen. Samen met ongeveer 260 medewerkers werken we voor ongeveer 35.000 inwoners in het groene hart van Twente. We zijn volop in beweging en willen een slagvaardige gemeente zijn, waarbij we ernaar streven om zo goed mogelijk te voldoen aan de veranderende wensen van onze klanten en omgeving. Daar spelen we proactief op in. Om dat te kunnen doen, zijn er korte lijnen en werken we met LEV-waarden (Leiderschap, Eigenaarschap en Vertrouwen). Om slagvaardig te kunnen zijn, liggen veel verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie.


Je komt terecht in het cluster Belastingen dat valt onder Bedrijfsvoering. Het cluster bestaat uit 11 professionals die dagelijks hard werken aan goede dienstverlening en een verantwoorde inning van Belastingen. Het team omarmt landelijke ontwikkelingen en probeert deze door te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Er is aandacht voor elkaar en altijd ruimte voor goede humor.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor