Communicatieadviseur

Ben jij een krachtige en veelzijdige communicatieadviseur die zich thuis voelt in een bestuurlijk-politieke omgeving? Heb jij zin in een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is? Dan heeft gemeente Hof van Twente jou nodig!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Er is bij ons volop uitdaging voor jou als communicatieadviseur. Vanuit jouw expertise en inzicht, help je mee bij een effectieve inzet van communicatie en participatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je stelt de vraag achter de vraag en weet daarmee tot de kern te komen. Onze college-agenda heeft als titel ‘Actief Naoberschap’. In dat kader zijn er zes beleidsthema’s waar we ons mee bezig houden, waaronder duurzaamheid, veiligheid en wonen. Zo kan het zijn dat je aansluit bij een project over starterswoningen of over buurtenergie. Je ontwikkelt communicatieplannen en strategieën en organiseert en verzorgt de uitvoering van die plannen. Daarnaast ben je vraagbaak en adviseur voor medewerkers op het gebied van communicatie.


Je krijgt ook een actieve rol in perswoordvoering en in de advisering van burgemeester en wethouders met betrekking tot hun positionering en zichtbaarheid. Daarom moet je alert zijn op ontwikkelingen in de samenleving en in je vakgebied. Buiten kantooruren moet je af en toe beschikbaar en bereikbaar zijn in het geval van calamiteiten.

Functievereisten

Je bent nieuwsgierigheid en hebt een eigen visie op het communicatie vak. Met creativiteit, humor en relativeringsvermogen weet je collega's mee te nemen. Het coördineren van werkzaamheden en het doorhakken van knopen gaat je gemakkelijk af. Je signaleert kansen en risico's en geeft proactief en onderbouwd advies. Maar wat vooral belangrijk is: je staat stevig in je schoenen en je blijft kalm in onze dagelijkse hectiek!

 • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring (ervaring met het werken in een politiek gevoelige (semi)overheidsorganisatie is een pré);
 • Je weet ideeën om te zetten in daden;
 • Je hebt goede adviesvaardigheden;
 • Je bent goed in taal en je kunt toegankelijk schrijven op diverse taalniveaus;
 • Je hebt ervaring met het omgaan met pers en (online) media;
 • EN je doet af en toe een bijdrage in onze snoeppot!

Aanbod

 • Een 32- tot 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand (loonpeil 2 januari 2023) op basis van 36 uur (schaal 10). Je salaris wordt bepaald aan de hand van jouw opleiding en ervaring;
 • Ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling (o.a. via onze eigen Hofacademie), opleidingsmogelijkheden én een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen wensen. Denk bijv. aan het kopen van extra verlofuren;
 • Een jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een hybride werkomgeving, waarbij je de vrijheid en mogelijkheid hebt om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen;
 • Als je thuis aan het werk bent, ontvang je een thuiswerkvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij het ABP;
 • Een laptop en telefoon.

Bedrijfsprofiel

Een groene, jonge en dynamische gemeente met zeven kernen en dertien buurtschappen. Samen met ongeveer 260 medewerkers werken we voor ongeveer 35.000 inwoners in het groene hart van Twente. We zijn volop in beweging en willen een slagvaardige gemeente zijn, waarbij we ernaar streven om zo goed mogelijk te voldoen aan de veranderende wensen van onze klanten en omgeving. Daar spelen we proactief op in. Om dat te kunnen doen, zijn er korte lijnen en werken we met LEV-waarden (Leiderschap, Eigenaarschap en Vertrouwen). Om slagvaardig te kunnen zijn, liggen veel verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie.


Je komt terecht in het cluster Communicatie dat valt onder Bedrijfsvoering. Het cluster bestaat uit vier vaste collega's, een stagiaire en een studentmedewerker. Wij worden ondersteund door het Serviceteam als het gaat om het plaatsen van berichten en beantwoorden van vragen via de digitale weg. Wij genieten van iemand met humor en ondernemen regelmatig leuke uitstapjes met elkaar.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!