Beleidsmedewerker Cultuur

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Beleidsmedewerker Cultuur. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
26-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid op het terrein van cultuur, zoals een cultuurnota. Je geeft (mede) uitvoering aan de cultuurnota en projecten inclusief de monitoring van de uitgezette acties. Je bent de vraagbaak voor veel zaken rondom cultuur en accounthouder voor een aantal culturele instellingen zoals de Reggehof, de bibliotheek en muziekschool. Tevens ben je verantwoordelijk voor het subsidiebeleid en daaruit vloeiende regelgeving. Je toetst plannen en resultaten aan de verstrekte subsidies en monitort dit proces.


Cultuur staat niet op zichzelf; je hebt vanuit dit taakveld veel afstemming en samenwerking met instellingen in de Hof en met allerlei taakvelden in de organisatie. Ook sluit je aan bij regionale overleggen in Twente over cultuur. Vanuit de praktijk signaleer en anticipeer je op ontwikkelingen en knel- en verbeterpunten. Je bedenkt oplossingen binnen de gestelde kaders in samenhang met andere beleidsvelden.

Functievereisten

Ben jij....

  • Maatschappelijk betrokken
  • Innovatief, creatief en pro-actief
  • Een gelijkwaardige gesprekspartner voor diverse partijen
  • Bestuurlijk sensitief en sterk in samenwerken
  • Empathisch en doortastend


Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt affiniteit en bij voorkeur werkervaring met het taakveld cultuur.

Aanbod

Een uitdagende functie in een ambitieuze, veranderende organisatie voor 24 uur per week. De functie geldt voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid van een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie is in ontwikkeling en is voorlopig ingedeeld in schaal 10. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal € 4671,- bruto per maand (o.b.v. 36-urige werkweek), excl. 17.05% IKB.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Gemeente Hof van Twente heeft ongeveer 260 medewerkers in dienst.


In de Hof hebben we een integrale visie voor het sociale domein: “de Gezonde verbinding”. Vanuit deze visie willen we werken volgens de volgende uitgangspunten: meer van buiten naar binnen, meer samen, meer integraal en meer wendbaar. Het team Beleid Sociaal Domein (ca. 15 medewerkers) houdt zich bezig met beleidsontwikkeling op thema’s als gezonde leefstijl, kansrijk opgroeien, vitaal ouder worden, armoede-aanpak en cultuur. Voor dit team zoeken wij een enthousiaste en gedreven beleidsmedewerker Cultuur.


Cultuur zorgt voor sociale samenhang en verbinding, biedt zingeving en mogelijkheden voor ontplooiing en participatie van al onze inwoners. In Hof van Twente zijn we ervan overtuigd dat cultuur een belangrijke bijdrage levert aan waar wij voor willen staan in de ‘Gezonde verbinding’. Dat kunnen we alleen samen met onze inwoners doen. We zijn continu in gesprek met samenwerkingspartners, verenigingen en instellingen om te kijken op welke manier zij kunnen bijdragen aan onze beleidsdoelstellingen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!