Senior beleidsmedewerker Werk & Inkomen

Gemeente hof van Twente is op zoek naar een Senior beleidsmedewerker Werk & Inkomen


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze functie werk je aan het (integrale) beleid in het brede sociale domein, met als primaire aandachtsgebieden de participatiewet, regionaal en lokaal arbeidsmarktbeleid en aangrenzende beleidsterreinen zoals armoedebeleid en schuldhulpverlening.


Dit is een afwisselende functie en niet altijd even voorspelbaar. Jouw uitdaging is om lange termijn lijnen uit te zetten en vast te houden in een dynamisch werkveld en in een bestuurlijke omgeving. Je bent in staat om tegenstrijdige belangen met elkaar te verbinden.


Je overziet complexe maatschappelijke processen en vraagstukken. Daarin zie je kansen voor ontwikkeling, je zoekt naar bewezen oplossingen in het land en je vertaalt deze in (strategische) beleidsvoorstellen en initiatieven.


Binnen het team en in opdracht van het bestuur heb je een belangrijke trekkersrol voor het beleidsthema Iedereen doet mee. Je bent (in afstemming met de teamcoördinator) opdrachtgever voor bepaalde projecten/werkzaamheden van andere collega’s in het team. Met hen ben je bijvoorbeeld in gesprek over resultaten, planning en prioritering. Dit vraagt ook iets van je coachingsvaardigheden.


Verder vertegenwoordig je de gemeente in relevante netwerken, zowel binnen de gemeente als met lokale en regionale samenwerkingspartners. In deze functie heb je een seniorrol in het team en in het sociaal domein.

In elk geval krijg je in de Hof ruimte om zelf initiatieven te ontwikkelen en te experimenteren met nieuwe werkwijzen. Sterker nog: dat verwachten we ook van je. We hebben korte lijnen en een informele organisatie waar je je snel thuis zult voelen. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Functievereisten

We zoeken een leuke collega:


 • …die een stevige adviesrol kan invullen en die de complexiteit van vraagstukken overziet. Je kunt strategisch en bestuurlijk adviseren en tegelijkertijd de vertaling maken naar de praktijk.
 • …die houdt van chaos, maar hierin wel rust kan brengen. Er kan de nodige dynamiek zijn over bijvoorbeeld landelijke en maatschappelijke ontwikkelingen, er gebeurt veel tegelijk, maar jij houd het hoofd koel.
 • …die erg goed kan samenwerken met allerlei verschillende mensen, binnen en buiten de gemeente. Je kunt anderen coachen in het werk, bent een fijne sparringpartner.
 • …die inhoudelijk scherp is en tegelijkertijd professionele relaties kan onderhouden. Je bent in staat om anderen constructief aan te spreken.
 • …die oog heeft voor de dynamiek en (soms tegenstrijdige) belangen in de organisatie, het bestuur en de omgeving. Je denkt in mogelijkheden en kansen en niet primair in belemmeringen.
 • …die niet alleen affiniteit heeft met, maar ook de raakvlakken ziet in bijvoorbeeld gezondheid, jeugdbeleid en de fysieke leefomgeving (bijv. integrale wijkaanpakken).


 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring op een vergelijkbaar beleidsthema.
 • Ervaring met het werken binnen een gemeente of één van de samenwerkingspartners.
 • Ervaring met bestuurlijke advisering en (politieke) besluitvorming.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden: je weet snel je punt te maken en je tekst op hoofdlijnen te houden.

Aanbod

 • De kans om jouw talenten, vaardigheden en enthousiasme in te zetten in een dynamische werkomgeving met de nodige uitdaging.
 • Volop ruimte voor je eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.
 • Leuke collega’s in een team, waarin hard wordt gewerkt, maar zeker ook hard wordt gelachen.
 • Flexibele werktijden in een hybride werkomgeving, die in ontwikkeling is.
 • Een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36-urige werkweek, loonpeil 2 januari 2023), afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris, om uit te betalen, extra verlof te kopen of voor andere doeleinden te gebruiken.
 • Een thuiswerkvergoeding en de mogelijkheid om reiskosten fiscaal aantrekkelijk uit te ruilen.

Bedrijfsprofiel Hof van Twente

PRETTIG WONEN EN WERKEN IN HOF VAN TWENTE Hof van Twente is een jonge, groene en dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat uit zeven dorpen, waarvan Goor de grootste is met ruim 12.000 inwoners. Daarnaast omvat de gemeente een enorm buitengebied. Het landschap wordt ook wel ‘De parel van Hof van Twente’ genoemd. Hof van Twente is naast een prachtig natuurgebied ook een gemeente met veel ambitie. Dit is terug te zien in de plannen die het voor 2030 heeft vastgesteld. Zo staat de gemeente voor een innovatieve samenleving waarbij meer initiatief van inwoners wordt verwacht en waarbij samenwerking tussen de inwoners en de gemeente wordt gestimuleerd. Daarnaast zet Hof van Twente in op een groei van de dienstverlenende sector in 2030. Het creëren van levendige winkelconcentraties maakt onderdeel uit van deze inzet. Een levendig winkelgebied moet leiden tot meer woonplezier en werkgelegenheid. Andere ambities van Hof van Twente liggen op het gebied van wonen en verkeer. Zo wordt er gewerkt aan een duurzame waterafvoer, afvalinzameling en bodembeheer om daarmee de woonkwaliteit te verbeteren. Ook wil Hof van Twente de verschillende verkeersknelpunten in de gemeente aanpakken. Zo moeten bijvoorbeeld de rondwegen bij Markelo en Goor in 2030 gerealiseerd zijn.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

De Höfte 7
7471 DK Goor