Beleidsmedewerker met aandachtsveld WMO

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Beleidsmedewerker met aandachtsveld Wmo. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

We gaan je takenpakket afstemmen op jouw specifieke kwaliteiten, ervaring en potentie. Voor beginnende beleidsmedewerkers is er de ruimte en tijd om jezelf te ontwikkelen in deze beleidsfunctie. Voor meer ervaren beleidsmedewerkers liggen er stevige ambities om uit te werken en projecten op te zetten. We vinden het belangrijk dat je werkzaamheden passen bij jou als persoon.


Er staat een mooie basis van beleid, projecten en ambities. Zo lever je onder andere een bijdrage aan:

 • De Woonzorgvisie;
 • De evaluatie van lopende pilots en deze eventueel uitbouwen en verspreiden naar andere dorpskernen binnen de Hof;
 • Het ontwikkelen van het mantelzorgbeleid;
 • Het opzetten van bewustwordingscampagnes voor bijvoorbeeld eigen kracht, huishoudelijke ondersteuning en mantelzorg;
 • Subsidiëring van diverse initiatieven die bijdragen aan onze beleidsdoelen.


Het lukt ons als gemeente natuurlijk niet alleen. Daarom werken we continu samen met allerlei partijen, uit de zorg en uit het hart van de samenleving. Je stimuleert en faciliteert relevante, soms nieuwe samenwerkingen tussen uiteenlopende partijen. Ook kun je een rol hebben in regionale beleidsontwikkeling in relatie tot lokale behoeften.


Het kan ook zijn dat je af en toe breder wordt ingezet, op andere beleidsterreinen. In elk geval zorgen we voor de nodige afwisseling. Daarnaast krijg je in de Hof ruimte om zelf initiatieven te ontwikkelen en te experimenteren met nieuwe werkwijzen. Sterker nog: dat verwachten we ook van je. We hebben korte lijnen en een informele organisatie waar je je snel thuis zult voelen. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Functievereisten

We zoeken een leuke collega die een stevige adviesrol kan invullen en die de kern van vraagstukken overziet. Je kunt goed samenwerken met allerlei verschillende mensen, binnen en buiten de gemeente, en je wordt goed gevoed door de collega’s uit de dagelijkse praktijk.

Jij bent degene die veranderingen als trekker in gang kan zetten en kan realiseren. Je moet het leuk vinden om beweging te creëren in soms complexe samenwerkingen. Daarnaast heb je oog voor de dynamiek en (soms tegenstrijdige) belangen in de organisatie, het bestuur en de omgeving. Je bent inhoudelijk scherp en kan tegelijkertijd professionele relaties kan onderhouden.


Breng jij dit mee?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met ouderen- en Wmo-beleid en raakvlakken met andere vakgebieden
 • (bij voorkeur) Werkervaring op een vergelijkbaar beleidsthema, binnen een gemeente of één van de samenwerkingspartners 
 • (bij voorkeur) Ervaring met bestuurlijke advisering en besluitvorming
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden: je weet snel je punt te maken en je teksten op hoofdlijnen te houden

Aanbod

 • De kans om jouw talenten, vaardigheden en enthousiasme in te zetten in een dynamische werkomgeving met de nodige uitdaging
 • Volop ruimte voor je eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling
 • Leuke collega’s in een team, waarin hard wordt gewerkt, maar zeker ook hard wordt gelachen
 • Flexibele werktijden in een hybride werkomgeving, die in ontwikkeling is
 • De functie is ingedeeld in schaal 10. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal €4.671,- bruto per maand, excl. 17.05% Individueel Keuze Budget (IKB)
 • Een thuiswerkvergoeding en de mogelijkheid om reiskosten fiscaal aantrekkelijk uit te ruilen

Bedrijfsprofiel

In de Hof van Twente hebben we een integrale visie geformuleerd voor het sociale domein: “de Gezonde verbinding; sociaal domein in beweging”. We werken vanuit vier samenhangende beleidsthema’s: gezonde leefstijl, kansrijk opgroeien, vitaal ouder worden en ‘iedereen doet mee’. Deze vacature richt zich met name op het beleidsthema Vitaal ouder worden. In Hof van Twente komen er verhoudingsgewijs steeds meer ouderen, die gemiddeld gezien ook ouder worden (dubbele vergrijzing). Dat is mooi, maar geeft ook uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat ook deze ouderen van de toekomst vitaal ouder kunnen worden, zelfredzaam kunnen blijven en kunnen blijven meedoen? Het beleidsthema Vitaal ouder worden draait om een preventieve aanpak, met aandacht voor bewustwording en eigen verantwoordelijkheid van ouderen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!