Teamleider Ruimte en Economie

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Teamleider Ruimte en Economie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
6-2-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In deze functie....

faciliteer je een werkomgeving waarin de professionals in jouw team de taken zo goed mogelijk kunnen doen. Samen met de medewerkers zet je een duidelijke koers uit en behaal je resultaten. Je vertaalt managementbesluiten naar de praktijk. Je zoekt oplossingen en verbeteringen voor werkinhoudelijke zaken en zorgt samen met je mensen voor een goede verbinding binnen en buiten het team. Je bent sparringpartner voor bestuurders, professionals en collega’s. Je sluit aan bij het wekelijks overleg met de wethouder en bent hierbij in staat de belangen van de ambtelijke organisatie in evenwicht te brengen met de bestuurlijke ambities. Samen met de afdelingsmanager zet je je in voor personele zorg en ontwikkeling. Je reageert alert op signalen vanuit het team. Je stimuleert je collega’s verantwoordelijkheid te nemen, maar neemt deze niet over. Daarnaast lever je een pro-actieve bijdrage aan het integraal werken tussen verschillende beleidsvelden zowel binnen als buiten de afdeling en bouw je mee aan de ontwikkeling van de afdeling Fysiek Domein. Je hebt een coachende leiderschapsstijl, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je collega’s kennen hun talenten en je ondersteunt ze hierbij in faciliterende en coachende zin. Vanzelfsprekend heb je een helicopterview over de verschillende disciplines binnen het team Ruimte en Economie. Uiteraard hoef je dit alles niet allemaal alleen te doen. Je afdelingsmanager ondersteunt je hierbij.

Functievereisten

  • Bestuurlijk sensitief en conceptueel sterk
  • Integer, empathisch en coachend
  • Innovatief, creatief en pro-actief
  • en beschik je over een HBO of WO werk- en denkniveau en word jij helemaal blij van het werken in het fysiek domein? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aanbod

Een uitdagende functie in een ambitieuze, veranderende organisatie voor 36 uur per week. De functie geldt voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid van een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie is in ontwikkeling en zal worden ingedeeld in schaal 12. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal € 6.103,00, bruto per maand, excl. 17.05% IKB.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Gemeente Hof van Twente heeft ongeveer 260 medewerkers in dienst.


Team Ruimte en Economie

Het team Ruimte en Economie is een enthousiaste en gedreven groep mensen van ca. 20 personen dat complexe projecten oppakt. Het cluster Ruimte begeleidt processen om te komen tot (her)ontwikkeling en stelt structuurvisies, bestemmingsplannen en beleid op. Het cluster Economie staat nauw in contact met ondernemers (bedrijvenloket), doet aan gebiedsontwikkeling, recreatie, duurzaamheid, plattelandsontwikkeling, centrumontwikkeling en is innovatief bezig. Elke dag zet het team zich in om de maatschappelijke en politieke ambities te vertalen in concrete acties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!