Participatiecoach

Ben jij op zoek naar een baan waar je iets kan betekenen voor verschillende doelgroepen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt? Dan is deze vacature van gemeente Hof van Twente wat voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
21-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Met ingang van 1 september 2022 zoeken wij een Participatiecoach. Ben jij op zoek naar een baan waar je iets kan betekenen voor verschillende doelgroepen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt? Dan is deze vacature wat voor jou!


In deze functie begeleid je klanten met diverse achtergronden. Denk aan statushouders, ouderen en mensen die langdurig in een uitkeringssituatie verkeren. Je helpt hen om naar beste kunnen aan de slag te gaan. Je activeert, stimuleert en motiveert hen richting (vrijwilligers)werk, onderwijs of hulpverlening en bent in staat buiten de kaders te denken en te handelen. In jouw caseload zitten klanten met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt. Met de invoering van de participatiewet is samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs belangrijker dan ooit.


Jij gaat er alles aan doen dat klanten hun talenten ontdekken en zich ontwikkelen. (Vrijwilligers)werk en scholing staan voorop en je stimuleert een zo kort mogelijk verblijf in de uitkering. Dit doe je doordat je goed oog hebt voor de mens en weet wat hen drijft. Daarnaast kun je goed schakelen tussen verschillende belangen en leg je verbindingen in het netwerk van keten- en samenwerkingspartners.

Functievereisten

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Relevante ervaring als participatiecoach is wenselijk;
  • Affiniteit met de doelgroep die een grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft;
  • Je bent flexibel, empathisch, staat sterk in je schoenen en je weet jouw houding en gedrag op de klant en de situatie aan te passen;
  • Je hebt kennis en ervaring met de Participatiewet en Nieuwe wet inburgering;
  • Je bent digitaal en administratief vaardig en maakt nieuwe systemen en applicaties snel eigen.


Binnen de gemeente Hof van Twente is talentontwikkeling van onze werknemers een van onze speerpunten. We vinden vaardigheden en attitude belangrijker dan ervaring alleen. Om die reden zoeken wij vooral een medewerker met de juiste talenten. Er wordt veel van je verwacht, maar je mag van ons verwachten dat we je daarbij ondersteunen.

Aanbod

De functie geldt voor de duur van 1 jaar. De functie is indicatief ingedeeld in schaal 9. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal €4.208,- bruto per maand, excl. 17.05% Individueel Keuze Budget (IKB).

Bedrijfsprofiel

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo.


Hof van Twente heeft ongeveer 260 medewerkers in dienst. Iedere medewerker van onze organisatie draagt bij aan de maatschappelijke opgave vanuit zijn eigen expertise, rol en verantwoordelijkheden.


Sociaal Domein


In de Hof hebben we een integrale visie geformuleerd voor het sociale domein: “de Gezonde verbinding; sociaal domein in beweging”. Hiermee hebben we een belangrijke basis gelegd voor één afdeling Sociaal Domein. De afdeling bestaat uit de teams Zorg, Werk & Inkomen en Beleid Sociaal Domein. Met deze teams willen we steeds meer gaan werken vanuit de gedachte: meer van buiten naar binnen, meer samen, meer integraal en meer wendbaar. Daarvoor zijn we een ontwikkeltraject gestart. Binnen het team Werk en Inkomen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!