Traineeship Consultant

De basis van ons traineeship is lokaal voor lokaal. Consultancy-opdrachten doen bij lokale organisaties, bouwen aan een divers netwerk en lokaal impact creëren, dat is waar Hieroo voor staat!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen het Hieroo traineeship staan 4 componenten centraal:


1. Consultancy opdrachten

De opdrachten die wij doen zijn gericht op veranderingen in organisaties. Dit kunnen zowel publieke als private organisaties zijn in verschillende sectoren. Toch is er een gedeelde noemer: alle opdrachtgevers bevinden zich in de eigen stad of regio.


2. Opleidingsprogramma van Sioo

Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk. We hebben daarom – in samenwerking met Sioo – een excellent opleidingsprogramma ontwikkeld om jou maximaal te ondersteunen in je opdrachten en in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit programma volg je parallel aan de consultancy-opdrachten.

De opleiding is opgedeeld in 8 bootcamps van 2,5 dag gericht op één onderwerp. Voorbeelden van onderwerpen die op de agenda staan zijn: bedrijfskunde, gespreks- en adviesvaardigheden, organisatieverandering, data science en succesvol samenwerken. Tijdens de bootcamps ga je samen aan de slag middels een combinatie van wetenschappelijke theorie, ervaringsgericht leren en reflectie op je eigen handelen.


3. Talent Circle

Iedere locatie van Hieroo heeft een Talent Circle: een breed uiteenlopend netwerk van starters in de regio, met als doel het delen van kennis en diverse perspectieven, elkaar ontmoeten en het blikveld op organisaties en de omgeving waarin we werken te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van de Talent Circle is een periodieke MeetUp over een boeiend onderwerp. Eén van de MeetUp’s ga jij organiseren! Je bent volledig verantwoordelijk voor de inhoud, het uitnodigen van gastsprekers en zorgen dat de avond een succes wordt. Zo bouw je aan een waardevol netwerk in de regio met mensen die in dezelfde fase zitten als jij.


4. Impact maken in je eigen stad

Iedere Jonge Consultant van Hieroo besteedt 20 dagen van het traineeship aan sociaal ondernemen en innoveren in de Community Challenge. Hierbij is het doel dat Jonge Consultants ondersteuning bieden aan lokale initiatieven om zo een win-win-win te creëren voor de regio, het initiatief, en Hieroo zelf.

Deze innovatie wordt uitgevoerd op basis van de methodologie Theory U. Theory U is wereldwijd een sterk groeiende methodologie voor het realiseren van ingrijpende veranderingen in een complexe en niet-maakbare omgeving.

Daarnaast werken we samen met Emma at Work, een organisatie die jongeren met een chronische fysieke aandoening ondersteunt bij het vinden van werk. Dat is leerzaam voor beiden: waar de jongeren hun voordeel doen met de vaardigheden van de Jonge Consultants, is de samenwerking voor Jonge Consultants vaak een eyeopener en verbreden ze hun blik.


Hieroo als thuisbasis

Gedurende het hele traineeship sta je veel met Hieroo in contact. Er is er veel aandacht voor elkaar en ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de Jonge Consultants-vergaderingen, de MeetUps, en voor de liefhebbers een maandelijkse vrijdagmiddagborrel.

Ook als je op opdracht zit blijf je betrokken bij de bedrijfsvoering van Hieroo. We werken aan de marketing, communicatie en werving. Ook heb je maandelijks een mentorgesprek met de Lead om te bespreken hoe het met je gaat en wat je persoonlijke ontwikkelpunten en ambities zijn.

Na de twee jaar laten we je niet zomaar los, maar helpen we je in het maken van je volgende carrière stap in het Hieroo Next programma. In de laatste tien weken van het traineeship besteed je veel tijd aan het vormgeven van jouw volgende stap. Dit proces wordt door Hieroo en Sioo begeleid.


Starten als Jonge Consultant bij Hieroo ?

Komend jaar hebben we 3 momenten waarop het Hieroo Consultancy traineeship van start gaat, namelijk:

  • 1 maart 2023 (voor deze datum is het niet meer mogelijk te solliciteren)
  • 1 september 2023
  • 1 november 2023

Bedrijfsprofiel Hieroo

Organisatieomschijving

Bij Hieroo werken bevlogen mensen die graag de klus komen klaren. Maar daarnaast betekent samenwerken met Hieroo: samen optrekken in vandaag werken aan een betere stad van morgen. Allereerst door gezamenlijk te zorgen voor behoud van talent voor de stad. We werken namelijk samen aan de professionele ontwikkeling van toekomstige gamechangers van de stad, door de opdrachten die zij in uw organisatie doen in combinatie met de begeleiding en opleiding door ons en onze partners.

Daarnaast wordt er expliciet tijd vrijgemaakt om te werken aan een jaarlijkse Community Challenge: sociale innovatie in eigen stad. Iedere Hieroo vestiging gaat in samenwerking met lokale partners aan de slag met een maatschappelijk thema. Tevens zijn de Jonge Consultants de mentor van een chronisch zieke jongere met tot doel om hen te helpen bij het vinden van een baan.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
06 - 1050 7678