IT Engineer Operations

Heb je al ervaring in IT en een passie voor onderwijs? Dan is deze boeiende positie bij Heutink ICT precies wat je nodig hebt! Als IT Engineer werk je vanuit hun IT Operations-afdeling aan de infrastructuur van Heutink ICT en klantomgevingen.


Deze rol biedt jou de gelegenheid om jouw creatieve en technische talenten volledig te benutten. Je zult actief betrokken zijn bij het beheer van hun producten en diensten, terwijl je tegelijkertijd verantwoordelijk bent voor het in beheer nemen en migreren van klantomgevingen. Kortom, een uitdagende kans om zowel jouw technische als persoonlijke groei te realiseren in een inspirerende omgeving!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-10-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als IT Engineer bij Heutink ICT vervul je een cruciale rol in het waarborgen van de technische stabiliteit en innovatie van onze producten en diensten. Samen met een team van zes gepassioneerde collega's werk je volgens een agile aanpak om onze IT-operaties vlekkeloos te laten verlopen.


In jouw functie ligt de focus op de technische beheer van onze achterliggende systemen. Jij bent de motor die ervoor zorgt dat onze systemen op maximale prestatie en beschikbaarheid draaien. Dit omvat het monitoren, onderhouden en optimaliseren van onze IT-infrastructuur. Hierbij krijg je de kans om bij te dragen aan het bedenken van nieuwe functies en innovaties om onze backend nog robuuster, veiliger en schaalbaard te maken, altijd met oog voor de wensen van onze organisatie en klanten.


Daarnaast speel je een sleutelrol in het overnemen en migreren van geavanceerde backend-omgevingen, zowel on-premise als Cloud omgevingen, voor onze klanten in het voortgezet onderwijs.


Je werkt met moderne platformen zoals Microsoft Azure en Kubernetes, waarmee je jouw technische vaardigheden verder ontwikkelt en bijdraagt aan de groei en succes van Heutink ICT.


Kortom, als IT Engineer bij Heutink ICT ben je een onmisbare schakel in ons team, dat zich richt op het handhaven van een betrouwbare IT-infrastructuur en het inspelen op de steeds veranderende behoeften van onze organisatie en klanten in het onderwijs. Jij brengt niet alleen technische expertise, maar ook een proactieve instelling, waarmee je bijdraagt aan de toekomst van onze IT-omgeving.

Functievereisten

 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over uitgebreide IT-kennis, inclusief vaardigheden met MS Azure, Active Directory / Entra ID, Windows server, netwerken, Kubernetes, en scriptingtalen zoals Bash en Powershell. Daarnaast heb je ervaring met infrastructure as code.
 • Het zou mooi meegenomen zijn als je ook ervaring hebt met Linux-beheer, SQL Database-beheer, en interesse toont in IT-beveiliging.
 • Je bent proactief in je werk, neemt initiatief en blijft op de hoogte van nieuwe technologie├źn en trends in IT-operations.
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO ICT-opleiding op niveau 4.
 • Je hebt een ondernemende instelling en ziet kansen om zelfstandig werk op te pakken.

Aanbod

 • Een competitief salaris, een premievrije pensioenregeling en de kans om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.
 • 25 vakantiedagen, 6 Fit for Business-dagen en de mogelijkheid om extra verlofdagen aan te schaffen.
 • Flexibele werktijden.
 • Persoonlijke ontwikkeling, zowel op technisch als persoonlijk vlak, staat centraal.
 • Een gevarieerde rol waarin je nauw samenwerkt met collega's in een ontspannen sfeer, gekenmerkt door een vleugje humor.
 • Ervaar veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met aanmoediging om initiatief te tonen.
 • Een gezellige bedrijfscultuur die in 2022 met een 8.6 werd beoordeeld door collega's.
 • Een flexibele thuiswerkregeling en een notebook, zodat je ook gedeeltelijk vanuit huis kunt werken.

Bedrijfsprofiel Heutink ICT

Heutink ICT voorziet het primair-, voortgezet- en het beroepsonderwijs van doelgerichte ICT-oplossingen. Met de nieuwste technologie zorgen we ervoor dat scholen hun leerlingen steeds beter onderwijs kunnen geven. We werken met een hecht team van ruim 130 gedreven techneuten, onderwijskundigen en accountmanagers. Samen laten we ICT werken voor het lerende kind. Wij bedienen ruim 2.000 klanten, samen goed voor 125.000 werkplekken en kennen onze klanten in het onderwijs. Heutink ICT heeft een vergaande samenwerking met schoolleverancier Heutink uit Rijssen en Reinders uit Oisterwijk. Heutink ICT maakt onderdeel uit van Odin Groep; thuisbasis voor IT bedrijven en IT professionals. Wij vinden het belangrijk dat jij je continu kunt blijven ontwikkelen en ondersteunen je daar op allerlei manieren in. Dat doen we onder andere met onze Odin Academy waarin je trainingen kunt volgen en certificaten kunt behalen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Heutink ICT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Platinastraat 25
7554 NC Hengelo
074 240 46 06