Stage Software Engineering

Wil jij een bijdrage leveren aan onze MOO Suite, onze educatieve ketenoplossing? Kom dan werken bij Heutink ICT

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e) of afstudeerder softwareontwikkeling voor onze MOO suite. MOO staat voor Mijn Omgeving Online en is een digitale leer- en werkomgeving voor het basisonderwijs. Met de MOO Suite ondersteunen we de ICT in het onderwijs in de volle breedte. Het platform wordt gebruikt door meer dan 475.000 gebruikers, bestaande uit leerlingen en leerkrachten in Nederland en daarbuiten.


Als stagiair(e) of afstudeerder op onze afdeling innovatie & ontwikkeling werk je mee aan het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van nieuwe functionaliteiten voor MOO suite. Je werkt in een agile team en je krijgt in onze ontwikkelsprints de kans om ervaring op te doen met de nieuwste technologieën en tools voor softwareontwikkeling.


Door deze aanpak ben je binnen no-time onderdeel van het team, wat een leuke en leerzame stage- of afstudeeropdracht garandeert. Je gaat leren over ontwikkeling, integraties en UX design van ervaren ontwikkelaars, productmanagers en consultants. Uiteraard onder begeleiding van een vaste en betrokken begeleider. Studenten die je voorgingen kijken onverdeeld positief terug op hun periode bij ons en vele zijn daarna bij ons aan de slag gegaan.


We hebben gemerkt dat je als stagiair het meeste leert door mee te draaien in het ontwikkelteam als volwaardig teamlid. In de eerste weken verdiep je je daarom in onze software en ontwikkeltools, waarna je in de sprint taken krijgt toegewezen die passen bij waar je op dat moment staat. Omdat peer review centraal staat in onze werkwijze krijg je dagelijks feedback, waardoor je in korte tijd enorm veel bijleert. Ook als je een traditionele onderzoeksopdracht dient uit te voeren dan passen we het in, in dit formaat, zodat je continu feedback krijgt en we zeker weten dat het door jou opgeleverde werk ook daadwerkelijk in productie wordt genomen.


Op deze manier kom je bij ons in aanraking met refinements, sprintplanning, ontwikkeling, UI/UX design, (unit)testing, deployment en nog veel meer.

Functievereisten

 • Je bent student HBO ICT Software Engineering, Informatica, of soortgelijke opleiding.
 • Goede analytische vaardigheden; je denkt in oplossingen.
 • Specifieke kennis van een bepaalde techniek is niet noodzakelijk. Wel wil je je bekwamen in onder andere Angular, C#, .Net Core en WebApi in een Microservices architectuur en / of Mobile Development m.b.v. technieken als Xamarin en/of Flutter.
 • Passie voor het vak en visie op de technologie.
 • Je bent beschikbaar vanaf september 2023.

Aanbod

 • Een uitdagende stageplek in een dynamische en innovatieve omgeving.
 • Een prettige open sfeer waar Agile (Scrum) wordt gewerkt en humor wordt gewaardeerd.
 • Een mooie kans om ervaring op te doen in ‘het echte leven’ als software ontwikkelaar en te leren van ervaren collega’s in het vakgebied.
 • Je bent een volwaardig lid van het team. Je collega’s zijn bovendien altijd bereid om mee te denken en je verder te helpen.
 • Een modern en goed bereikbaar kantoor in Hengelo met iedere dag een verse lunch (zelf betalen) en de nodige uitjes en feesten met het team en met collega’s van de Odin Groep als geheel.
 • Flexibiliteit in het plannen van je tijd. Komt het even niet uit of werk je liever thuis? Prima!
 • En uiteraard krijg je stagevergoeding bij ons :)

Bedrijfsprofiel Heutink ICT

Heutink ICT voorziet het primair-, voortgezet- en het beroepsonderwijs van doelgerichte ICT-oplossingen. Met de nieuwste technologie zorgen we ervoor dat scholen hun leerlingen steeds beter onderwijs kunnen geven. We werken met een hecht team van ruim 130 gedreven techneuten, onderwijskundigen en accountmanagers. Samen laten we ICT werken voor het lerende kind. Wij bedienen ruim 2.000 klanten, samen goed voor 125.000 werkplekken en kennen onze klanten in het onderwijs. Heutink ICT heeft een vergaande samenwerking met schoolleverancier Heutink uit Rijssen en Reinders uit Oisterwijk. Heutink ICT maakt onderdeel uit van Odin Groep; thuisbasis voor IT bedrijven en IT professionals. Wij vinden het belangrijk dat jij je continu kunt blijven ontwikkelen en ondersteunen je daar op allerlei manieren in. Dat doen we onder andere met onze Odin Academy waarin je trainingen kunt volgen en certificaten kunt behalen.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Heutink ICT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Platinastraat 25
7554 NC Hengelo
074 240 46 06