Teamleider Productmanagement

Ben je innovatief, creatief en heb je een visie op klantvriendelijke inzet van techniek? Als Teamleider Productmanager bij Heutink ICT vertaal je met je team uitdagingen van scholen naar passende ICT-oplossingen. Met als doel: meer tijd voor onderwijs!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-3-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Heutink ICT is een ICT totaalleverancier voor het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs. Dit doen we met oplossingen van derden, maatwerkdiensten en vijf unieke zelfontwikkelde softwareproducten: MOO Startportaal, Basishub, Apparaatbeheer, Schermcontrole en Klasbord Ouderapp. Daarnaast geven wij scholen advies hoe ICT in het algemeen en onze oplossingen & diensten specifiek zo optimaal mogelijk worden ingezet. Dit zodat scholen meer tijd overhouden voor hun primaire taak: onderwijs! Wij zoeken een bevlogen teamleider productmanagement die ons helpt de volgende stap te zetten met onze oplossingen en ons productmanagement team.


Ons productmanagement team is verantwoordelijk voor de volledige levenscyclus van onze producten en buigt zich over drie belangrijke taken:

 • Vinden en valideren van problemen en uitdagingen van scholen
 • Ontwerpen en prioriteren van oplossingen voor deze problemen
 • Zorgen dat deze oplossingen onze gebruikers bereiken


Onze oplossingen komen tot stand met onder andere onze ontwikkelteams, onze UI/UX designer en collega productmanagers. Ons zorgvuldig opgebouwde netwerk met eindgebruikers stelt ons in staat om door scholen ervaren problemen beter te begrijpen en mogelijke oplossingen te valideren. Tevens houden we intensief contact met onze collega’s van dienstverlening, verkoop en marketing. Om feedback op te halen, of te zorgen dat deze collega’s aan de slag kunnen met de nieuwe oplossingen.


Het team bestaat inclusief jou uit 6 personen: twee enthousiaste startende productmanagers, een UI/UX specialist, een product operations specialist en een Release Manager. Zelf stuur je het team aan, optimaliseer je voortdurend de werkwijze rondom productmanagement, bewaak je de lange termijn visie op het brede Heutink ICT portfolio en pak je als meewerkend teamleider ook een deel van de productmanagement taken op. Kortom, een mooie veelzijdige baan in een interessant werkveld op het snijvlak van onderwijs en IT. Vanuit je ervaring coach je je teamleden in hun specifieke rol binnen het team.


In deze functie is enthousiasme voor ICT-toepassingen in het basis- en voortgezet onderwijs cruciaal, evenals de sensitiviteit voor ontwikkelingen bij klanten, (internationale) leveranciers en andere marktpartijen. Je streeft naar kleine incrementele opleveringen, Agile werken en continu verbeteren. En je laat je team groeien door persoonlijke aandacht voor je teamleden!

Functievereisten

 • Tenminste 5 jaar werkervaring in een productmanagement, productowner of productmarketing rol
 • Leidinggevende ervaring o.g.v. productmanagement of toe aan deze stap vanuit aantoonbare productmanagement ervaring
 • Een duidelijke visie op de onderwijsmarkt en haar (toekomstige) behoeften;
 • Een heldere en moderne visie op het vak productmanagement en wat daarvoor benodigd is;
 • Enthousiasme voor de door Heutink ICT geleverde ICT-oplossingen in het onderwijs
 • Vaardigheid om wensen om te zetten naar laagdrempelige innovatieve producten en diensten;
 • Overtuigingskracht en presentatievaardigheden;
 • Methodische werkwijze binnen je productmanagement projecten;
 • Afgeronde HBO / WO opleiding of aantoonbaar functioneren op dit niveau

Aanbod

Werken bij Heutink ICT betekent werken met een hecht, professioneel team in een innovatieve, snel veranderende technologische markt. Wij bedienen ruim 2500 scholen. We kennen onze klanten in het onderwijs en streven naar de optimale manier om de mogelijkheden van ICT te laten werken voor het lerende kind.


Heutink ICT maakt onderdeel uit van Odin Groep; thuisbasis voor IT-bedrijven en IT-professionals. Onze organisatie is resultaatgericht en continu in beweging.


We bieden jou:

 • Persoonlijke ontwikkeling op zowel inhoudelijk vlak, persoonlijk vlak en leiderschap.
 • Een rol met grote invloed op de toekomst van onze organisatie.
 • Ruimte voor eigen ideeën, invulling van je werkzaamheden.
 • Mogelijkheid tot parttime werken.
 • Flexibele werktijden.
 • Een modern, goed bereikbaar kantoor aan de A1.
 • Bovengemiddelde pensioensregeling.
 • Een salarisrange met een ruime bandbreedte; passend bij jouw ervaring en kennis.
 • Smartphone, laptop en auto van de zaak.
 • Gezellige en inspirerende activiteiten; van gezamenlijke researchdagen tot feesten.

Bedrijfsprofiel Heutink ICT

Heutink ICT voorziet het primair-, voortgezet- en het beroepsonderwijs van doelgerichte ICT-oplossingen. Met de nieuwste technologie zorgen we ervoor dat scholen hun leerlingen steeds beter onderwijs kunnen geven. We werken met een hecht team van ruim 130 gedreven techneuten, onderwijskundigen en accountmanagers. Samen laten we ICT werken voor het lerende kind. Wij bedienen ruim 2.000 klanten, samen goed voor 125.000 werkplekken en kennen onze klanten in het onderwijs. Heutink ICT heeft een vergaande samenwerking met schoolleverancier Heutink uit Rijssen en Reinders uit Oisterwijk. Heutink ICT maakt onderdeel uit van Odin Groep; thuisbasis voor IT bedrijven en IT professionals. Wij vinden het belangrijk dat jij je continu kunt blijven ontwikkelen en ondersteunen je daar op allerlei manieren in. Dat doen we onder andere met onze Odin Academy waarin je trainingen kunt volgen en certificaten kunt behalen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Heutink ICT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Platinastraat 25
7554 NC Hengelo
074 240 46 06