Procesregisseur Nieuwkomers

Jij houdt van een veelzijdige en maatschappelijk relevante functie waarbij je een essentiële rol gaat spelen op één van de belangrijkste actuele thema’s, namelijk het opnemen van vluchtelingen en statushouders in de gemeente. Je praat en schakelt makkelijk met verschillende betrokken partijen. Je hebt ervaring met projecten die raken aan veel verschillende beleidsterreinen en die vragen om regie. Daarom zoekt gemeente Hengelo jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-4-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
31-5-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Nieuwkomers

Een van de grote landelijke thema’s op dit moment is de opvangproblematiek. Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne en asielzoekers uit andere landen neemt toe, steeds meer mensen ontvangen een verblijfsstatus, en door een gebrek aan woonruimte stagneert de doorstroom uit (COA-)opvanglocaties naar andere voorzieningen. De grilligheid van wereldwijde migratiestromen en het verloop van opschaling van de landelijke opvangcapaciteit maken de duur van de huidige opvangcrisis en het perspectief voor de jaren daarna onzeker. Maar dat de opgave fors en voorlopig niet eindig is, lijkt duidelijk.


Het opnemen van nieuwe (tijdelijke) bewoners gaat verder dan enkel de fysieke opvang. Het wordt zichtbaar in de stad en de wijken, heeft gevolgen voor voorzieningen en zal merkbaar worden in de gemeentelijke organisatie en het werk binnen de verschillende domeinen en overstijgende opgaven. Het vraagt bovendien om samenwerking met verschillende partijen binnen de gemeente en daarbuiten. En om goed aangesloten te zijn op (voorgenomen) ontwikkelingen op landelijk en regionaal niveau, die van invloed kunnen zijn op onze gemeente.

Functievereisten

De opgave voor de gemeente Hengelo om nieuwkomers binnen de gemeente op te nemen is fors. Om deze opgave goed uit te voeren wordt deze structureel ingebed in de organisatie en wordt een beleidsinhoudelijke agenda gevoerd. Hierop is regie nodig. Dit omvat onder andere:

 • Je bewaakt de uitvoering van het beleid Nieuwkomers en hebt een coördinerende rol binnen de interne contactgroep Nieuwkomers. Je bent dan ook besluitvaardig en toont leiderschap.
 • Je treedt op als adviseur/sparring partner voor de verschillende beleidsadviseurs, draagt zorg voor goede afstemming met de beleidsadviseur Inburgering en bent het eerste aanspreekpunt voor en rechterhand van de programma-/teammanager Nieuwkomers.
 • Ook ben je verantwoordelijk voor doorvertaling van nieuwe relevante (tijdelijke) wetgeving op het terrein van Nieuwkomers in algemene zin. Jouw analytisch en probleemoplossend vermogen en je vermogen om effectief samen te werken helpen je hierbij.
 • Doordat je makkelijk communiceert met een breed scala aan stakeholders en door je aanpassingsvermogen ben je in staat om alle partijen betrokken te houden en snel te schakelen.


Als procesregisseur speel je dus een belangrijke rol in (de voorbereiding van) de bestuurlijke advisering van portefeuillehouder(s), college en Raad en de planning en control-cyclus. Je beweegt je tussen alle gemeentelijke domeinen waar bij het accent ligt op onderdelen binnen het sociaal domein.

Aanbod

We verwachten veel van je en bieden je nog meer:

 • Een bruto salaris van maximaal €5997,- per maand (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring;
 • een individueel keuze budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris;
 • een interessante en veelzijdige functie in een enthousiast team;
 • veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
 • elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
 • hybride werken/thuis werken en flexibele werktijden;
 • een flexibele, moderne en inspirerende omgeving in het prachtige stadhuis in het centrum of op locatie in de gemeentelijke vluchtelingenopvang.

Bedrijfsprofiel

Het team

Je wordt onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor de coördinatie en uitvoering van de opvang van vluchtelingen en de beleidsagenda Nieuwkomers.


Over ons

Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Dat vraagt om een ondernemende organisatie, die in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners gewenste veranderingen tot stand weet te brengen. De 850 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor hebben voor de belangen van inwoners en bedrijven staan daarbij centraal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!