Beleidsadviseur cultuurparticipatie en sociaal domein

De gemeente Hengelo is op zoek naar een Beleidsadviseur cultuurparticipatie en sociaal domein.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-10-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als beleidsadviseur cultuurparticipatie draagt jouw inspanning bij aan een sterke culturele sector in Hengelo en een goede sociale basis voor onze inwoners. Je houdt je onder andere bezig met de steunmaatregelen Versterken en vernieuwen (corona) en het Hengeloos Energiefonds Maatschappelijke Organisaties. Met middelen vanuit het rijk en provincie stimuleer je de verbinding tussen cultuur en het Sociaal Domein, met name met welzijn en jeugd- en jongerenwerk. Daarnaast ben je accounthouder van twee (culturele) jongerenorganisaties en de Lokale omroep en draag je (samen met collega’s) bij aan een sterk evenementenbeleid. Je werkt samen in een team met drie andere beleidsadviseurs met wie je het werk verdeelt en samen werkt aan een langetermijnvisie visie op kunst en cultuur in Hengelo.


 • Je adviseert de wethouder cultuur met een brede focus op het sociaal domein over haalbaarheid, doelmatigheid en wenselijkheid van initiatieven;
 • Je onderhoudt contact met de verschillende accounts waarmee we een subsidierelatie hebben;
 • Je bent een sparringpartner voor je collega’s, zowel binnen je eigen team als daarbuiten.


Functievereisten

Je bent een enthousiaste professional met een hart voor cultuurparticipatie. Je houdt van afwisseling en werkt graag aan concrete doelen. Je bent een goede sparringpartner en werkt graag samen in een team. Daarnaast heb je een vlotte pen waarmee je doelen en resultaten vastlegt in beleidsplannen, verantwoordingen en raads- en collegevoorstellen. Je bent in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en prioritering aan te leggen in je werk. Je hebt goede zelfkennis en persoonlijk leiderschap, waardoor je snel regie krijgt op je werk.


Daarnaast vragen wij:

 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met cultuurparticipatie;
 • Ervaring met het verwerken van beschikbare informatie naar concrete doelen en resultaten;

Aanbod

Wij bieden een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen;

 • Deze vacature is voor 2 jaar en voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een bruto salaris van maximaal €5.009,- per maand (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Een individueel keuze budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris;
 • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
 • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
 • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt.

Bedrijfsprofiel

Deze functie is ingedeeld in het team Maatschappij en partnerschap, dat bestaat uit de stadsdeelregisseurs, beleidsadviseurs, kwaliteitsadviseurs en contractmanagers voor het sociaal domein. Als beleidsadviseur werk je echter nauw samen met verschillende (project)teams in de breedte van het gemeentelijk beleid, zoals beleidsadviseurs uit het team Sociaal Domein en financieel adviseurs.


Over ons

Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!