Young talent recruiter

Het afgelopen jaar hebben we recruitment op de kaart gezet in Hengelo en nu is het tijd om door te pakken. De krapte op de arbeidsmarkt blijft nog wel even, dus gaan we op zoek naar een collega die ons gaat helpen om nieuw talent te vinden.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jouw doel is het binnenhalen van het juiste talent. Dit doe je zelfstandig en bij moeilijker vervulbare vacatures samen met één van onze corporate recruiters. Jij bent een visitekaartje in het profileren van de gemeente Hengelo als aantrekkelijke werkgever. Je vertelt het eerlijke verhaal van de gemeente Hengelo met enthousiasme en zorgt vanaf het eerste contact met een kandidaat voor een warme binding en begeleidt hen door het sollicitatieproces.


Jij bent hét contactpunt voor young professionals die geïnteresseerd zijn in de gemeente Hengelo. Denk aan junior medewerkers die toe zijn aan een volgende stap, studenten die zich oriënteren op hun loopbaan, stagiairs, afstudeerders en trainees. Je informeert hen over de loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie en bewaakt, enthousiasmeert en stimuleert intern de mogelijkheden voor traineeships, stage- en afstudeeropdrachten. Samen met één van onze corporate recruiters help je de organisatie traineeships te ontwikkelen voor moeilijk vervulbare functies. Je ontwikkelt ook ideeën en brengt structuur aan rond het actief aantrekken van stagiairs en afstudeerders door de afdelingen van onze organisatie.


Je bouwt en onderhoudt een actief netwerk met onderwijsinstellingen, faculteiten, studenten- of alumniplatforms. Je hebt een eigen netwerk maar weet ook de bestaande contacten van je collega’s, teams en afdelingen met het ROC, Saxion, Universiteit Twente en andere onderwijsinstellingen te benutten en uit te bouwen. Belangrijk is dat jij al deze bestaande relaties in kaart brengt en houdt.


Je zorgt voor vertegenwoordiging van onze organisatie op relevante evenementen van bijvoorbeeld de universiteiten, hogescholen en middelbare scholen. Dat doe je niet altijd zelf, maar samen met collega’s uit de vakgebieden van onze organisatie. Samen met je team organiseer je ook zelf evenementen voor de young-professional-doelgroep of initieer en organiseer je leer-werk-trajecten voor moeilijk vervulbare functies.

Functievereisten

Jij:

 • hebt tenminste HBO werk- en denkniveau.
 • hebt idealiter werkervaring in recruiting en/of beschikt over een netwerk binnen de regionale onderwijsinstellingen.
 • beschikt over kennis van dashboards voor datagedreven recruiting en het gebruik van (social) media.
 • bent communicatief sterk: potentiële kandidaten worden enthousiast over de gemeente Hengelo na contact met jou.
 • durft en kunt pionieren, bent creatief en tegelijkertijd pragmatisch. Je weet anderen mee te nemen in jouw slimme ideeën.
 • werkt samen, gestructureerd en planmatig en bent organisatie- en omgevingssensitief.

Aanbod

Wij bieden een verantwoordelijke en afwisselende functie waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Dit in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waar collegialiteit en samenwerking de sfeer bepalen.

 • Een nieuwe en uitdagende rol en de kans om je te ontwikkelen binnen corporate recruitment en door te groeien binnen ons team;
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek;
 • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets;
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling en opleiding van de individuele medewerker waarbij jijzelf de regie voert. Zo zijn er een tal van cursussen en opleidingen die intern worden aangeboden. Tevens moedigt de organisatie ook aan om buiten de deur kennis en ervaring op te doen door externe opleidingen te financieren;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuis werken waarbij de gemeente Hengelo een goede thuiswerkplek ondersteund en is er sprake van een thuiswerkvergoeding;
 • Aanvullend ouderschapsverlof (naast de wettelijke vergoeding) wordt (gedeeltelijk) doorbetaald;
 • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
 • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt;
 • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na een jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo , een gemeente met 80.000 inwoners die hard werkt aan de toekomst. Onze organisatie kent een mooie schaalgrootte: groot genoeg om met veel verschillende thema’s op professionele wijze aan de slag te gaan, klein genoeg om elkaar en onze bestuurders te kennen. De 850 medewerkers van de gemeente werken met gedrevenheid en ambitie voor de inwoners en bedrijven. We kijken om naar elkaar: er heerst een familiaire werksfeer met prettige onderlinge contacten.


We willen een persoonlijke, duidelijke, betrouwbare en respectvolle gemeente zijn.


De gemeente Hengelo is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!


Het team:

Je werkt in het team HRM in het nieuwe cluster recruitment met twee corporate recruiters en een administratieve ondersteuner. Je zult ook veel samenwerken met onze arbeidsmarktcommunicatie-specialist die onderdeel uitmaakt van team communicatie. In totaal bestaat het team HRM uit 25 bevlogen collega’s. Stuk voor stuk, hele leuke mensen (al zeggen we het zelf)! We streven ernaar om als één team met een gemeenschappelijke manier van werken onze kwaliteit van dienstverlening te verbeteren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!