Corporate recruiter

Het afgelopen jaar hebben we recruitment op de kaart gezet in Hengelo en nu is het tijd om door te pakken. De krapte op de arbeidsmarkt blijft nog wel even, dus gaan we op zoek naar een collega die ons met creativiteit, open vizier, een stevige dosis ervaring en een gezonde dosis humor gaat helpen om de volgende stap te zetten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jouw doel is het binnenhalen van het juiste talent. Je richt je vooral op de moeilijk vervulbare vacatures, die een andere aanpak vragen. Jij bent bovendien een visitekaartje in het profileren van de gemeente Hengelo als aantrekkelijke werkgever. Je vertelt het eerlijke verhaal van de gemeente Hengelo met enthousiasme en zorgt vanaf het eerste contact met een kandidaat voor een warme binding en begeleidt hen door het sollicitatieproces.


Samen met je collega Corporate Recruiter, de HR adviseurs en het management breng je het capaciteitsvraagstuk van de organisatie in beeld. Je weet wat zij zoeken en kent de arbeidsmarkt. Je adviseert over de beste arbeidsmarktbenadering en verzorgt gerichte arbeidsmarktcampagnes en events. Je scant en verzamelt data over de doelgroepen en profielen voor ons toekomstig talent. Je kent ze goed: Hun interesses, wat zoeken ze in een werkgever, hoe zijn ze opgeleid, waar ze nu werken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze het best kunt bereiken. Je investeert voortdurend in je netwerk van warme contacten om in de vraag te kunnen voorzien zodra de vacature komt.


Check onze video om een beter beeld te krijgen van de functie, je collega's en wie we zoeken.

Functievereisten

Waar staan we nu?

Ruim een jaar geleden hebben we onze eerste recruiter geworven. Met vol enthousiasme (KWW) zijn we begonnen met het realiseren van onze ambities. Er is sindsdien al veel bereikt: recruiting staat op de kaart, we zijn al veel beter in staat om zelf onze vacatures te vervullen, we anticiperen beter op de capaciteitsbehoefte, we hebben ons EVP bepaald en een nieuw ATS. Toch is er nog zo veel meer te doen. De gemeente groeit, dat merken we in het aantal vacatures. En de arbeidsmarkt is krap. Werk aan de winkel. Nu we gezien hebben wat één recruiter kan willen we er graag nog één. Dat ben jij.


In het recruitment team gaan jullie samen verder op de ingeslagen weg: het op een nieuwe manier benaderen van de arbeidsmarkt. Je zult je bezighouden met een grote verscheidenheid  aan vacatures, een van jouw aandachtsgebieden wordt I&IT.


Jij bent deskundig, dienstverlenend, aanstekelijk enthousiast, vasthoudend, overtuigend en houdt van ongebaande paden. Je gaat hands-on aan de slag met actuele vacatures én bouwt met het nieuwe ATS verder aan een vernieuw werving & selectieproces (het solliciteren makkelijker én persoonlijker maken en het proces erachter slimmer), passend bij de arbeidsmarkt van nu. Daarnaast drukken jullie je stempel op de doorontwikkeling van onze arbeidsmarktpositie, -communicatie en wervingsmogelijkheden. En we verkennen wat we nóg meer willen doen.


Jij;

 • hebt tenminste HBO werk- en denkniveau.
 • hebt enkele jaren werkervaring in recruiting of arbeidsbemiddeling, bij voorkeur in de I&IT.
 • beschikt over goede kennis van dashboards voor datagedreven recruiting en het gebruik van (social) media.
 • bent communicatief sterk: potentiële kandidaten worden enthousiast over de gemeente Hengelo na contact met jou
 • toont initiatief, bent creatief, pragmatisch en een tikkeltje eigenwijs. Je weet anderen mee te nemen in jouw slimme ideeën
 • werkt samen, gestructureerd en planmatig en bent organisatie- en omgevingssensitief.

Aanbod

Wij bieden een verantwoordelijke en afwisselende functie waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Dit in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waar collegialiteit en samenwerking de sfeer bepalen.

 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek;
 • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets;
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling en opleiding van de individuele medewerker waarbij jijzelf de regie voert. Zo zijn er een tal van cursussen en opleidingen die intern worden aangeboden. Tevens moedigt de organisatie ook aan om buiten de deur kennis en ervaring op te doen door externe opleidingen te financieren;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuis werken waarbij de gemeente Hengelo een goede thuiswerkplek ondersteund en is er sprake van een thuiswerkvergoeding;
 • Aanvullend ouderschapsverlof (naast de wettelijke vergoeding) wordt (gedeeltelijk) doorbetaald;
 • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
 • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt;
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na 1 jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo , een gemeente met 80.000 inwoners die hard werkt aan de toekomst. Onze organisatie kent een mooie schaalgrootte: groot genoeg om met veel verschillende thema’s op professionele wijze aan de slag te gaan, klein genoeg om elkaar en onze bestuurders te kennen. De 850 medewerkers van de gemeente werken met gedrevenheid en ambitie voor de inwoners en bedrijven. We kijken om naar elkaar: er heerst een familiaire werksfeer met prettige onderlinge contacten.


We willen een persoonlijke, duidelijke, betrouwbare en respectvolle gemeente zijn.


De gemeente Hengelo is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!


Het team:

Je werkt in het team HRM in het nieuwe cluster recruitment met twee corporate recruiters en een administratieve ondersteuner. Je zult ook veel samenwerken met onze arbeidsmarktcommunicatiespecialist die onderdeel uitmaakt van team communicatie. In totaal bestaat het team HRM uit 25 bevlogen collega’s. Stuk voor stuk, hele leuke mensen (al zeggen we het zelf)! We streven ernaar om als één team met een gemeenschappelijke manier van werken onze kwaliteit van dienstverlening te verbeteren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!