Junior Financieel Adviseur

Ben jij nieuwsgierig, nog lang niet klaar met leren en ontwikkelen en ‘heb je wat’ met cijfers? Wil jij meewerken aan een toekomstbestendige en digitale overheid? Wil jij met je werk impact maken in de maatschappij? Dan is gemeente Hengelo op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je gaat een of meerdere (senior) adviseurs ondersteunen in hun werkzaamheden. Je werkt hierin nauw samen, bent dienstverlenend maar durft ook kritisch te zijn. Eén van jou vaste taken is het financieel beheer van de middelen die de gemeente Hengelo voor vluchtelingen ontvangt en uitgeeft. Jij maakt op basis van diverse (financiële en inhoudelijke) informatie prognoses, voert analyses uit en verstrekt daar waar noodzakelijk financiële overzichten en levert zo een bijdrage aan de diverse producten van de Planning & Control cyclus. Dit doe je om de projectleider vluchtelingen, gezamenlijk met de andere adviseurs, van gedegen advies en informatie te kunnen voorzien. Je kunt het verhaal achter de cijfers goed uitleggen. Ook signaleer, analyseer en adviseer je (gevraagd en ongevraagd) over risico’s en ontwikkelingen binnen jouw portefeuille op zowel inhoudelijk als financieel gebied en weet je verbetervoorstellen te doen.


Het betreft een tijdelijke functie voor 2 jaar. Gedurende deze 2 jaar bieden we je training ‘on the job’ en maken we samen een ontwikkelplan om te kijken waar jou ambities liggen. Het uiteindelijke doel is om door te groeien naar bijvoorbeeld een adviesfunctie binnen het team of elders in de organisatie (afhankelijk van jou ambities en beschikbaarheid van formatie).

Functievereisten

Je bent een vernieuwende, zelfstandige en daadkrachtige persoonlijkheid, die houdt van doorpakken en in een sfeer van goede harmonie resultaten boekt. Je vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan integrale en gedegen adviezen en Planning & Control producten. Je bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen. Daarnaast durf je kritisch te zijn, laat je je niet leiden door de ‘gevestigde orde’ en beschik je over een gezonde dosis humor en nieuwsgierigheid.


Een financiële achtergrond en/of opleiding en gevoel bij cijfers is nodig maar net zo belangrijk vinden wij dat je duidelijk kunt communiceren, verbinding tot stand kunt brengen en staat voor wat je zegt en doet. Je hebt je blik vooruit en wil meewerken aan de (digitale) overheid van de toekomst.


Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding op financieel gebied maar bent nog niet klaar met leren en wil dit graag in de praktijk verder oppakken.

Aanbod

Een veelzijdige baan voor een enthousiaste collega in een gezellig team waar veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich als een werkgever waarbij de focus op de medewerker ligt. De gemeente Hengelo faciliteert allerlei opties om jouw werk & privé balans af te kunnen stemmen op je eigen behoefte.

  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.052 bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek. Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleiding en ervaring.
  • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren of het aanschaffen van een fiets
  • De gemeente Hengelo biedt daarnaast een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden.
  • Mogelijkheid tot thuis werken waarbij de gemeente Hengelo een goede thuiswerkplek ondersteund en is er sprake van een thuiswerkvergoeding.


Deze vacature is in eerste instantie voor één jaar. Waarna bij goed functioneren het contract wordt verlengd met een jaar.

Bedrijfsprofiel

Het team

Het team Financiën valt onder de afdeling Financiën, Advies en Control. Het team zet zich in voor een effectieve en efficiënte inzet van de (financiële) middelen, zorgt ervoor dat de administratie op orde is, levert professioneel en betrouwbare dienstverlening en werkt daarmee aan een financieel gezond Hengelo. Dit doen we met circa 35 medewerkers. 


De sector bedrijfsvoering, waarvan het team Financiën onderdeel is, wil een betrouwbare maar ook kritische gespreks- en businesspartner zijn voor de organisatie, waarbij integraal werken en de basis op orde belangrijke voorwaarden zijn die verder ontwikkeld dienen te worden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!