Financieel beleidsmedewerker

Binnen het team Financiën van de gemeente Hengelo is een vacature voor een Financieel beleidsmedewerker. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
13-6-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je adviseert gevraagd en ongevraagd het bestuur, management en collega’s op het gebied van financieel beleid en control. Je signaleert, analyseert en vertaalt (externe) ontwikkelingen naar gevolgen voor de gemeente. Vanuit deze expertise volg je actualiteiten en ontwikkelingen nauwgezet en neem je deel aan diverse netwerken.


Samen met je andere collega’s van Financieel Beleid werk je aan de optimalisatie van de planning en control-cyclus. Je begeleidt het besluitvormingsproces voor de bijbehorende producten zoals de Jaarstukken waarbij je nauw contact hebt met de accountant. De interne planning en control-cyclus is volop in ontwikkeling en hierbij hoort het bewaken van de (interne) doelmatig- en doeltreffendheid. Je hebt daarbij zowel aandacht voor de maatschappelijke opgaven als voor het concern brede perspectief.


Een ander onderdeel binnen jouw portefeuille is de lokale heffingen. Je bent de spil in het jaarlijkse proces dat leidt tot de belastingverordeningen en –tarieven en je vertaalt de ontwikkelingen op lokaal fiscaal gebied in tekst en cijfers in alle producten van de planning en control-cyclus. Dit combineer je met het accounthouderschap voor ons gemeentelijk belastingkantoor, GBTwente. Een divers takenpakket met mooie uitdagingen wat het een boeiende functie maakt met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

Functievereisten

Je draagt op prettige wijze bij aan gezamenlijke resultaten of probleemoplossingen. In jouw rol van financieel beleidsmedewerker stel je je zowel dienstverlenend als onafhankelijk op. Je bewaakt de balans tussen de wensen en ambities van het primaire proces en de wettelijke- en concernkaders. Als volwaardig gesprekspartner kun je verschillende belangen afwegen en bied je waar nodig tegenwicht. Je legt kritieke onderwerpen op tafel, maar durft je ook kwetsbaar op te stellen. Je neemt verantwoordelijkheid en escaleert tijdig bij knelpunten. Door jouw duidelijke en heldere manier van communiceren ben je overtuigend en verbindend.


Als ervaren financieel beleidsmedewerker ben je sparringpartner en vraagbaak voor je collega’s in het team Financiën. Je geeft hen gevraagd en ongevraagd advies en feedback en stuurt bij waar nodig. Je vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan integrale en gedegen adviezen en P en C-producten. Je bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen. Daarnaast durf je kritisch te zijn, heb je een natuurlijk overwicht en beschik je over een flinke dosis nieuwsgierigheid. Je deelt actief de informatie en kennis waar je over beschikt en anticipeert op toekomstige ontwikkelingen door initiatieven te nemen ten aanzien van vernieuwingen en innovaties.


Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie en bent bekend met het werken binnen een politiek-bestuurlijke context. Je werkt nauwkeurig, bent analytisch en stressbestendig. Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding op financieel, (bedrijfs)economisch of bestuurskundig gebied. Bij voorkeur beschik je over kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV).

Aanbod

Een veelzijdige baan voor een enthousiaste collega in een gezellig team waar veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich als een werkgever waarbij de focus op de medewerker ligt. De gemeente Hengelo faciliteert allerlei opties om jouw werk & privé balans af te kunnen stemmen op je eigen behoefte.

  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.725 bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek;
  • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets;
  • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling en opleiding van de individuele medewerker waarbij jijzelf de regie voert. Zo zijn er een tal van cursussen en opleidingen die intern worden aangeboden. Tevens moedigt de organisatie ook aan om buiten de deur kennis en ervaring op te doen door externe opleidingen te financieren;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuis werken waarbij de gemeente Hengelo een goede thuiswerkplek ondersteund en is er sprake van een thuiswerkvergoeding;
  • Aanvullend ouderschapsverlof (naast de wettelijke vergoeding) wordt (gedeeltelijk) doorbetaald;
  • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
  • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt;
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na 1 jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Het team Financiën valt onder de afdeling Financiën, Advies en Control. Het team zet zich in voor een effectieve en efficiënte inzet van de (financiële) middelen, zorgt ervoor dat de administratie op orde is, levert professioneel en betrouwbare dienstverlening en werkt daarmee aan een financieel gezond Hengelo. Dit doen we met circa 35 medewerkers. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!