Salarisadministrateur

Heb jij ervaring in salarisadministratie en ben je bekend met de arbeidsvoorwaarden van de gemeente? Dat komt goed uit! Voor de prachtige gemeente Hengelo zijn we op zoek naar een salarisadministrateur.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
9-6-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als salarisadministrateur zorg jij, samen met de collega senior salarisadministrateur, elke maand voor blije collega’s als het salaris weer is betaald. Om dat te kunnen doen:

 • verwerk en controleer je mutaties
 • verstrek je gegevens en informatie aan derden zoals de Belastingdienst en UWV en
 • voer je een aantal specifieke taken uit passend bij de gemeentelijke salarisadministratie (zoals de verloning van onze gemeenteraadsleden en college van burgemeester en wethouders)
 • beantwoord je vragen van collega’s over hun salaris
 • werk je intensief samen met de personeelsadministratie

Functievereisten

Werken? Dat doen we vanuit vier leidende motieven die richting geven aan hoe wij het werk doen: persoonlijk, betrouwbaar, duidelijk en respectvol. Maar de rekeningen moeten ook betaald worden! En daar komt de salarisadministrateur om de hoek kijken.


Jij bent verantwoordelijk voor het correct verwerken van het salaris van de ambtenaren. Niet zomaar een taak dus! Daarom is het fijn als je (enige) ervaring in de salarisadministratie hebt.


Daarnaast beschik je over mbo werk- en denkniveau, heb je een relevante opleiding salarisadministratie afgerond en heb je kennis van en ervaring met HR-applicaties (bij voorkeur Youforce, Beaufort en Gemal).


Je beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Je werkt nauwkeurig, gedisciplineerd en zelfstandig
 • Je denkt in oplossingen, stelt je proactief op, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je houdt van aanpakken
 • Je hebt een gezonde dosis humor en bent een teamspeler

Aanbod

Een veelzijdige baan voor een enthousiaste collega in een gezellig team waar veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich als een werkgever waarbij de focus op de medewerker ligt. De gemeente Hengelo faciliteert allerlei opties om jouw werk & privé balans af te kunnen stemmen op je eigen behoefte.


 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4052 (schaal 8 – cao gemeenten) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek;
 • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets;
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na één jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
 • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
 • Hybride werken/thuis werken en flexibele werktijden;
 • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn de gemeente Hengelo. Centraal gelegen in Twente, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transities in het sociaal domein. Deze ontwikkelingen vragen om een zelfbewuste en wendbare organisatie.


De 850 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven.


Je komt te werken in het team HRM en het cluster HR-Services (personeels- en salarisadministratie). Het team bestaat daarnaast uit de clusters: Advies (HR-advies, loopbaanadvies en recruitment) en Beleid (beleidsmedewerkers en -adviseurs HRM). Daarnaast zijn de Junior Strategen in ons team gepositioneerd. Deze jonge professionals werken aan opdrachten op verschillende plekken in de organisatie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!