Projectleider Rioleringszaken

Help je de gemeente Hengelo graag verder met het aanbrengen van kwaliteitsverbetering volg je graag innovatieve ontwikkelingen op het gebied van watermanagement en riolering? Dan zoeken zij jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
14-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wat ga je als  projectleider rioleringszaken doen?

Als projectleider initieer en begeleid je riolerings- water- en klimaat gerelateerde projecten op basis van het Programma Water en Riolering (PWR). Voor deze projecten stel je projectplannen op, stem je af met collega’s en zorg je voor de uitvoering. Je bewaakt samen met de toezichthouder de voortgang en kwaliteit van het werk, bent verantwoordelijk voor de projectadministratie, budgetbeheer en verzorgt de termijnfacturen. Wanneer het project loopt stem je de werkzaamheden af met bewoners en andere belanghebbenden. Je fungeert als verbindende schakel tussen verschillende disciplines.


Wat zijn je verdere werkzaamheden?

 • Je geeft vorm aan- en bewaakt de organisatie en de uitvoering van diverse beheercycli voor:
 • Vrij verval riolering, kolken en goten;
 • (mini)gemalen, BBV en IBA;
 • boven- en ondergrondse hemelwaterinfiltratievoorzieningen;
 • drainage en het grondwatermeetnet.
 • Je levert, voor de gemeentelijke watertaken op tactisch en operationeel niveau, input in diverse projectgroepen ten behoeve van integrale investeringsprojecten, ruimtelijke ontwikkelingen en integraal beheer van de bestaande buitenruimte.
 • Je toetst ontwerpen en plannen ten behoeve van ruimtelijke ingrepen in de bestaande en nieuw aan te leggen openbare buitenruimte.
 • Je bent op tactisch niveau ambtelijk contactpersoon voor Waterschap Vechtstromen.
 • Je neemt actief deel aan het Twents Waternet


Verder ben je verantwoordelijk voor;

 • het gegevensbeheer en daaruit voortvloeiend voldoende inzicht in de toestand en het functioneren van de assets voor de gemeentelijke watertaken.
 • de uitvoering van (meerjarige) onderhoudscontracten.
 • de voorbereiding en uitvoering van monodisciplinaire investeringswerken in het kader van de gemeentelijke (grond)watertaken. Daar waar nodig kan een project verbreed worden om integraal projecten uit te voeren op civiel terrein (droog en nat) met aanpalende vakdisciplines.

Functievereisten

Pragmatische en taakgerichte teamspeler die op tactisch niveau met een team bestaande uit diverse disciplines vorm geeft aan de organisatie en de uitvoering van beheer en beleidsdoelstellingen ten aanzien van de gemeentelijke watertaken.

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- en/of wo-niveau, bij voorkeur in de richting Land & Watermanagement, (geo)Hydrologie, Civiele Techniek, Weg en Waterbouw, Ruimtelijk Ordening, Planologie of vergelijkbaar.
 • Je hebt de basisopleiding Riolering (Stichting Wateropleidingen) afgerond.
 • Werkervaring binnen een gemeentelijke overheid (van gelijke omvang) en ervaring in de waterbouw/civiele techniek is een pré.

Aanbod

 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal €5.725,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek.
 • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets.
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na 1 jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
 • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
 • Hybride werken/thuis werken en flexibele werktijden;
 • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt.

Bedrijfsprofiel

Gemeente Hengelo Team Voorbereiding en Realisatie

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transformatie van het sociaal domein. De gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat mensen kunnen blijven meedoen aan de samenleving en gaat daarbij uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast is de gemeente een vangnet, die zorgt voor ondersteuning voor mensen die dat al dan niet tijdelijk nodig hebben.


Hoe ziet het team Voorbereiding en Realisatie er uit?

Het team Voorbereiding en Realisatie is één van de drie teams binnen de afdeling Openbare ruimte en Omgeving. Het team (ca. 25 professionals) zorgt voor beleid en vernieuwingen in de openbare ruimte van Hengelo en zorgt voor het ontwerpen en voorbereiden van projecten en de realisatie hiervan. Daarbij streven we naar een duurzame toekomst voor de stad als geheel met behoud van het karakter van iedere wijk.


Bij gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Ze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!