Afdelingsmanager financiën, advies & control

Gemeente Hengelo is op zoek naar een Afdelingsmanager financiën, advies & control

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-12-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

  • Als afdelingsmanager geef je richting en faciliteer je de strategische en inhoudelijke ontwikkeling van de gemeente Hengelo binnen de context van de gemeentebrede opgaven. 
  • Je hebt daarbij oog voor de strategische doorontwikkeling van Bedrijfsvoering als geheel en pakt daarin een leidende rol.
  • Je bent verantwoordelijk voor de visie en koers van de afdeling bestaande uit het team Financiën en het team Advies en Control  en je draagt zorg voor de strategische ontwikkeling.
  • Je bent leidinggevende, inspirator en HR-coach voor de 2 teammanagers (Estivani en Aafke).
  • Je weet als geen ander professionals te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen op vakinhoudelijk gebied.
  • Je beschikt over een hoge mate van politiek-bestuurlijke sensitiviteit en fungeert als sparringpartner voor bestuur en directie (CMT).

Wat ga je doen?

Als afdelingsmanager Financiën, advies & control geef je op inspirerende en motiverende wijze leiding aan de afdeling. Jouw afdeling bestaat uit 2 teams: team Financiën (circa 28 fte) en team Advies & Control (circa 25 fte): juridische zaken, inkoop, subsidieadvies, verzekeren, dienstverlening, participatie, procesadvies en gegevensbescherming. Deze teams hebben een teammanager die verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de teams en individuele medewerkers, teambudgetten en -formatie en het behalen van teamresultaten.

 

Je overziet het brede speelveld van financiën, advies en control en de gemeentelijke visie en vertaalt dit naar concrete strategische acties voor het vakgebied financiën, advies en control. Je stuurt op strategisch niveau het geheel van samenhangende projecten, processen en activiteiten aan om de doelstellingen van de gemeente Hengelo te realiseren. Je draagt bij aan het scherp krijgen en houden van de strategische koers van de organisatie én het domein Bedrijfsvoering. Je kunt makkelijk schakelen en doorziet snel wat nodig is.

 

Je bent verantwoordelijk voor de gemeentebrede financiën, waaronder een goede uitvoering van de gehele planning & control-cyclus. Bij de vraagstukken die de afdeling behandelt, weet je de organisatiebrede processen en bestuurlijke dwarsverbanden te overzien. Hierbij bewaak je de integraliteit van beleid, uitvoering, processen en businesscases in samenwerking met collega’s van de afdeling, teammanagers, afdelingsmanagers.

Functievereisten

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een innovatieve en gedreven professional met een strategische en duidelijke visie op de thema’s die binnen de afdeling spelen. Daarnaast zoeken we ook iemand die aantoonbare ervaring heeft met de gemeentelijke P&C-cyclus en strategische ontwikkeling in een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

Je bent analytisch sterk en beschikt over een grote mate van organisatiesensitiviteit. Je toont leiderschap, stelt prioriteiten en bent overtuigend. Daarnaast ben je daadkrachtig, benaderbaar en in staat met een oplossingsgerichte en integrale aanpak resultaten te boeken. Je vindt het leuk om te bouwen en samen met je teams op zoek te gaan naar verbetering, samenwerking en (innovatieve)oplossingen. Als afdelingsmanager behoud je de rust én het overzicht en zorg je voor verbinding. Je voelt je prettig in de rol van een coachende en toegankelijke manager die zowel oog heeft voor het ontwikkelpotentieel van de teams en medewerkers, alsmede bijstuurt en inhoudelijk verdiept waar nodig.

 

Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, minimaal een afgeronde hbo-opleiding en acteert op academisch niveau.   

Aanbod

Wij hebben voor jou een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving. Collegialiteit en samenwerken staat voorop en de organisatie is volop in beweging. Er is ruimte voor initiatief en innovatie.

 

De functie is ingedeeld in salarisschaal 14 van de cao gemeenten. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt maximaal €7.659 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Daarnaast bieden wij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% op jaarbasis. Ook hebben wij een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en is er veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling.

Bedrijfsprofiel

Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening.


Je werkt hierbij vanuit de sturingsfilosofie van ‘Hengelo’s werken’ en helpt dit verder vorm te geven. Hengelo’s Werken is hoe we samenwerken aan het bereiken van de koers 2040. De stad is constant in beweging en de wereld om ons heen verandert snel. Dit betekent iets voor ons allemaal. Om mee te kunnen blijven doen moeten we wendbaar zijn als organisatie. Dit vraagt een zelfbewuste houding en eigenaarschap van alle medewerkers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!