Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad (OR) en Lokaal Overleg (LO)

Voor de OR van gemeente Hengelo zijn zij op zoek naar een ambtelijk secretaris. Ben jij iemand die graag op de hoogte is van alle actuele ontwikkelingen in de organisatie? Heb jij ervaring met medezeggenschap én haal jij jouw voldoening uit het zo soepel en deskundig mogelijk laten functioneren van de OR en het LO? Dan is gemeente Hengelo op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
23-4-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je hebt een actieve rol in het voorbereiden van communicatie uitingen en activiteiten van de OR, zoals de nieuwsbrief. Je organiseert bijeenkomsten, waaronder scholingsbijeenkomsten. Daarnaast beheer en bewaak je de besluitenlijsten en de OR-financiën en bereid je advies- en instemmingsbrieven voor. Samen met de voorzitter en vicevoorzitter van de OR neem je deel aan het Twents Ondernemingsraden Platform (TOP). Als ambtelijk secretaris zorg jij er ook voor dat de taken van de OR goed en soepel verlopen. Dit doe je door de OR op secretarieel en administratief gebied te ondersteunen. Zo bereid je de verschillende overleggen en vergaderingen voor en zorg je voor verslaglegging. 

Functievereisten

We zijn op zoek naar een zelfstandige, flexibele en proactieve collega om onze OR en LO te versterken. Iemand die goed kan schakelen tussen details en proces, digitaal vaardig is, goed kan plannen en structuur kan aanbrengen. Je beschikt over een positief kritische blik, je weet zaken concreet te krijgen en doortastend te handelen, hierin ben je sensitief en heb je gevoel voor verhoudingen. Uiteraard beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden, die goed van pas komen bij het opstellen van brieven, notities, nieuwsbrieven enzovoort. Je hebt ervaring met het organiseren en notuleren van vergaderingen en bijeenkomsten. Je hebt affiniteit met medezeggenschap en bent bekend met de relevante Wet- en regelgeving.

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige en afwisselende functie voor 20 uur per week in een werkomgeving die volop in beweging is. Je bent onderdeel van het Dagelijks bestuur van de OR.


Wat bieden wij?

  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal €3176,- bruto per maand (schaal 7) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek.
  • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets.
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na 1 jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd;
  • Een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
  • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
  • Hybride werken/thuis werken en flexibele werktijden;
  • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt.

Bedrijfsprofiel

De Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad (OR) van de gemeente Hengelo bestaat uit 7 leden, waarbij het dagelijks bestuur bestaat uit een voorzitter en vicevoorzitter. De sfeer bij de OR is informeel en proactief.


De OR houdt zich bezig met allerlei organisatorische onderwerpen en maakt daarbij gebruik van de wettelijke bevoegdheden voor informatie-, advies- en instemmingsrecht.


Het Lokaal overleg (LO) houdt zich bezig met onderwerpen op arbeidsvoorwaardelijk gebied.


Daarbij kijken de OR en het GO over de grenzen van de dagelijkse werkzaamheden heen. Werken met de OR en het LO betekent dan ook werken in een dynamische omgeving, waarbinnen je alle facetten van de gemeente Hengelo te zien krijgt.

Inhoudelijk krijg je aansturing van de voorzitter van de OR, daarnaast maakt de functie van ambtelijk secretaris onderdeel uit van team Services. Team Services bestaat uit 35 enthousiaste collega’s van het interne Servicepunt, Facility, het bestuurssecretariaat en het managementsecretariaat.


Over ons

Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!