Senior Adviseur Economie

Gemeente Hengelo is op zoek naar een Senior Adviseur Economie. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
22-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je vertaalt provinciale, landelijke en Europese maatschappelijke en politiek- bestuurlijke ontwikkelingen naar (strategisch) regionaal en stedelijk economisch niveau.
 • Je werkt aan strategische allianties met andere gemeenten en  stakeholders.
 • Je vertegenwoordigt Hengelo in de regio Twente door het uitdragen en verbinden van de regionale strategische economische speerpunten met de stedelijke en vice versa. Je werkt hierbij onder meer nauw samen met de Twente Board organisatie.
 • Je werkt aan een optimalisatie van de samenwerking arbeid, onderwijs en economie.
 • Je bent aanjager van zowel verduurzaming van bedrijven als versterking van de rol van bedrijven bij het verduurzamen van Hengelo.
 • Je bent een aanjager op het terrein van innovatie van de Hengelose economie en verzilvert kansen.
 • Je bent breed inzetbaar op economische vraagstukken van de stad en legt makkelijk verbinding met andere beleidsvelden.
 • Je ontwikkelt programma’s en projecten om uitvoering aan beleid naar uitvoering te geven.

Functievereisten

 • Je bent een energieke adviseur die beschikt over academisch werk- en denkniveau
 • Aantoonbare kennis en ervaring met strategische advisering.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en belangstelling voor (groene) economische structuurversterking.
 • Je bent een netwerker die met verschillende typen mensen goed om kan gaan en je hebt overtuigingskracht.
 • Je bent initiatiefrijk, positief ingesteld, stressbestendig en beschikt over een sterk analytisch vermogen, snel schakelen gaat je dus makkelijk af.
 • Je bent thuis in lokale- en regionale bestuurlijke besluitvormingsprocessen.
 • Je hebt gevoel voor ondernemerschap en ziet in hoe de omgeving van een bedrijf in kan werken op het bedrijfsresultaat.
 • Je bent een professional die weet dat je alleen vaak sneller gaat, maar alleen samen verder komt.

Aanbod

Een veelzijdige baan voor een enthousiaste, gedreven collega in een gezellig team waar veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie.

 • De gemeente Hengelo biedt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen. Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker.
 • Een dienstverband voor 36 uur per week.
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren na 1 jaar wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 6.103,- bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget).
 • Korting op je zorgverzekering.

Bedrijfsprofiel

Hengelo is een stad met ambitie. We willen onze positie als high tech stad in het Hart van Twente versterken en zo een bijdrage leveren aan een duurzame versterking van het woon-, leef- en werkklimaat in heel Twente. Hengelo heeft een sleutelpositie in Twente als het gaat om bereikbaarheid per spoor, weg en water. Het High Tech Systems Park ligt uniek tussen de A35 en het Twentekanaal. Aan de A1 ligt het bedrijventerrein Westermaat met zijn onderscheidende deelgebieden, waaronder clean tech campus The Green Box. Hart van Zuid is een unieke ontwikkelplek in de stationsomgeving voor nieuwe bedrijven en innovatieve woon-/werkconcepten. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker.


Samen met Enschede en Almelo is Hengelo het hart van high tech in het oosten van Nederland, met een grote traditie van hoogwaardige maakindustrie. Om de ambities waar te maken wordt gewerkt aan verschillende grote opgaven. De binnenstad wordt compact en aantrekkelijk gemaakt. Met Hart van Zuid heeft Hengelo een van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingen van Nederland binnen haar grenzen. Hiermee houdt het echter niet op. De stationsomgeving vormt een belangrijke schakel in de bereikbaarheid en ontwikkeling van Twente en maakt deel uit van de spoorzone die zich uitstrekt tot het centrum van buurgemeente Enschede. Gemeten naar inwoners vormen Hengelo en Enschede samen de vijfde stad van Nederland en dat vormt de basis voor een ambitieuze samenwerking tussen beide steden.


Team

Je komt te werken in het team Stad en Regie dat bestaat uit 40 collega’s.


Binnen de afdeling bestaan diverse taakvelden. Naast economie kennen we de taakvelden circulaire economie en duurzaamheid, ruimte en wonen, administratieve ondersteuning, afvalbeleid, juristen, kwaliteitszorg en vrijgestelde opdrachtgevers van grote projecten en economie.


Een goed vestigingsklimaat is de basis voor een goed economisch klimaat. Bereikbaarheid, aantrekkelijkheid, woningbouwmarkt, onderwijsmogelijkheden en cultuur en natuur in de nabijheid zijn daarbij belangrijke waarden. De senior adviseur werkt binnen het taakveld economie. Deze bestaat uit 5 medewerkers. Het taakveld economie werkt vanuit de strategische economische agenda aan het versterken van de (groene ) economie van Hengelo. Daarin wordt nauw samengewerkt met interne collega’s, ondernemers en stakeholders in de stad, regio en op landelijk niveau.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!