Coördinator ICT-beheer

Bij het team Dienstverlening en Informatisering zoekt de gemeente Hellendoorn voor het onderdeel ICT-beheer een Coördinator ICT-beheer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
30-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Je geeft operationele leiding aan technisch beheer, servicedesk, functioneel beheer en beheer basisregistraties (16 medewerkers).
 • Je staat voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van het onderdeel ICT-beheer en de medewerkers.
 • Je bent daadkrachtig, resultaatgericht en verbindend. Daarnaast coach, stimuleer, motiveer en faciliteer je de medewerkers.
 • Je voert functionerings- en beoordelingsgesprekken (SPIL-gesprekken).
 • Je bent verantwoordelijk voor de (kwaliteit van de) ICT-producten en diensten die je medewerkers leveren.
 • Je ziet toe op correcte uitvoering van change en incident management.
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor Informatiemanagement / projectmanagement bij de technische vertaling van functionele vraagstukken en projecten en je zorgt voor de verbinding tussen Informatiemanagement en ICT-beheer.
 • Je draagt zorg voor de inzet van de juiste medewerkers op projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud aan de technische en applicatie infrastructuur (vervanging / uitbreiding / updates / onderhoud); je bepaalt in overleg met Informatiemanagement wat je zelf met ICT-beheer oppakt en wat projectmatig (door projectleiders) wordt uitgevoerd.
 • Je bewaakt de levering van de leveranciers van ICT in het belang van de continuïteit van de dienstverlening aan de organisatie;
 • Je signaleert problemen en lost deze zelfstandig op; daar waar je niet uitkomt, vraag je hulp aan collega’s en de manager;
 • e rapporteert aan de Manager Dienstverlening & Informatisering.

Functievereisten

Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting Bedrijfskunde/ICT en je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het leidinggeven aan een vergelijkbaar ICT-onderdeel. Je hebt kennis van ITIL en BISL en je hebt basiskennis van de techniek. Hierdoor kun je meepraten met de medewerkers en de werkzaamheden goed coördineren. Verder vind je een goede dienstverlening en klanttevredenheid erg belangrijk en zorg je voor verbinding in het team, met informatisering en binnen de organisatie. Maar ook ben je toegankelijk, kun je goed luisteren en creëer je draagvlak. Als het nodig is ben je in staat grenzen en kaders te stellen.


We vragen met nadruk ook mensen die gedeeltelijk aan het profiel voldoen en die beschikken over een groot lerend vermogen & grote dosis enthousiasme om te reageren!

Aanbod

Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waar met plezier gewerkt wordt. Uitdagend werk waarin je het verschil kunt maken en je talenten kan inzetten. Je kunt rekenen op een fijne en professionele werkomgeving met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt, op basis van 36 uur, maximaal € 5.725,-- bruto per maand verdienen (functieschaal 11). Bij goed functioneren kan dit op termijn oplopen tot € 5.942,-- op basis van 36 uur (uitloopmogelijkheid 11A, regel 10). Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget, te besteden naar eigen inzicht. Je kunt plaats- en tijdonafhankelijk werken. Hiervoor zijn goede thuiswerkvoorzieningen beschikbaar.


De datum van indiensttreding is per 1 september 2023. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst naar onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn is natuurlijk ondernemend. Samenwerken, lef, enthousiasme en betrokkenheid zijn kernwoorden in onze organisatie. Met zijn allen, collega’s, burgers en ondernemers ontwikkelen we ons nog dagelijks. Samen met bijna 36.000 inwoners en 2.600 bedrijven willen we het verschil maken in onze lokale samenleving.


Het team Dienstverlening en Informatisering bestaat uit de publieksbalie, informatisering, ICT beheer, communicatie, DIV en diverse facilitaire zaken zoals de bodes en design en print. Het team bestaat uit circa 55 medewerkers. De gemeente Hellendoorn maakt gebruik van moderne ICT voorzieningen. We maken onderscheid tussen het onderdeel Informatisering en ICT-beheer. Het onderdeel Informatisering richt zich op de ontwikkelingen waaronder, informatiemanagement, procesmanagement en projecten. Het onderdeel ICT-beheer richt zich op de meer operationele vraagstukken zoals het technisch beheren van de voorzieningen tot ondersteuning van gebruikers. ICT-beheer is verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening. ICT-beheer beheert o.a. ca. 350 werkplekken, verdeeld over meerdere locaties, tientallen intern of extern gehoste bedrijfskritische applicaties, vaste en mobiele toepassingen, complexe infrastructuren/netwerken en grote hoeveelheden gegevens.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hellendoorn. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA NIJVERDAL
0548 - 630 000