Beleidsmedewerker documentaire informatievoorziening

Bij het team Dienstverlening & Informatisering zoekt de gemeente Hellendoorn een Beleidsmedewerker documentaire informatievoorziening. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Documentaire Informatievoorziening (DIV) is onderdeel van het team Dienstverlening & Informatisering en zorgt voor het beheren, archiveren, registreren en beschikbaar stellen van documenten binnen onze organisatie. Hierbij maken we gebruik van diverse systemen, onder andere Rx.Mission, Suite voor het Sociaal Domein en InProces.


Voor de komende jaren is er een verbeterplan informatie- en archiefbeheer opgesteld. Hier wordt vanaf 2023 uitvoering aangegeven.


Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die zich in wil zetten als Beleidsmedewerker DIV. Je bent de regisseur voor het totale archiefbeheer binnen de gemeente Hellendoorn. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alles wat raakt aan (fysiek en digitaal) informatie- en archiefbeheer. Met jouw kennis en ervaring kom je samen met je collega’s (o.a. informatie-adviseur, projectleiders) tot een goede informatievoorziening op het gebied van o.a. E-depot en digitale duurzame toegankelijkheid. Daarnaast geef je inhoudelijk sturing aan de medewerkers van DIV en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het team.


Wat verwachten we (nog meer) van je?

  • Je vertegenwoordigt de gemeente Hellendoorn in (regionale) overleggen en samenwerkingen (o.a. E-depot).
  • Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van archiefwetgeving, informatiebeheer en archiefbeheer en vertaalt deze naar beleid en advies. Daarnaast geef je ook uitvoering aan het archiefbeleid. Je bent verantwoordelijk voor het overbrengen van archief, het (laten) maken van archiefinventarissen en het interpreteren en toepassen van de selectielijst binnen de context van zaakgericht werken.
  • Als projectleider geef je uitvoering aan het verbeterplan Informatie- en archiefbeheer. Hierin staan onder andere activiteiten als het digitaliseren van de bouwvergunningen, digitaliseren van de milieudossiers, opruimactie van de werkplekken, uitvoering archiefrestauratie.
  • Je bent de contactpersoon voor het Interbestuurlijk Toezicht en zorgt er mede voor dat de gemeente voldoet aan, de Archiefwet 1995 en andere wettelijke regelingen.

Functievereisten

Je bent de beleidsmedewerker die meerdere jaren actief is in het werkveld van informatiebeheer. Je werkt zelfstandig, je bent bestuurlijk sensitief, je toont initiatief en vervult een trekkersrol. Daarnaast heb je aantoonbaar kennis van informatiebeheer, digitalisering en de wet- en regelgeving op het gebied van archiefbeheer en kunt deze toepassen (aantoonboor door een opleiding zoals SOD-II, BA I (GA 1) en/of HMDI). Denk hierbij aan: Archiefwet- en regelgeving; selectielijst, metadata standaarden en relevante normen.


Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Ervaring met Informatiebeheer/-huishouding bij de overheid.
  • Ervaring met het leiden van projecten op het gebied van Informatiebeheer/informatievoorziening.
  • Een klantgerichte, communicatief vaardige en kwaliteitsgerichte houding.
  • Ervaring met het vertalen van ontwikkelingen en wet- en regelgeving in beleid en uitvoering.

Aanbod

Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring. Je verdient maximaal € 5.009,- (functieschaal 10). Op termijn kan dit oplopen tot € 5.366,- (uitloopschaal 10A). Daarnaast beschik je maandelijks over 17,05% individueel keuzebudget. Je kunt je plaats- en tijdonafhankelijk werken. Hiervoor zijn goede thuiswerkvoorzieningen beschikbaar. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst naar onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn is natuurlijk ondernemend. Samenwerken, lef, enthousiasme en betrokkenheid zijn kernwoorden in onze organisatie. Met zijn allen, collega’s, burgers en ondernemers ontwikkelen we ons nog dagelijks. Samen met bijna 36.000 inwoners en 2.600 bedrijven willen we het verschil maken in onze lokale samenleving.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hellendoorn. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA NIJVERDAL
0548 - 630 000