Stagiair Loket Sociaal domein

Binnen het team Sociaal domein heeft de gemeente Hellendoorn ruimte voor een enthousiaste en gedreven Stagiair Loket Sociaal domein.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-5-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Graag dragen wij bij aan het opleiden van toekomstige professionals binnen het Sociaal domein. We zijn zelf een lerende organisatie en wij bieden een stageplek aan binnen het loket van het Sociaal domein. Wij zoeken per september 2023 een enthousiaste MBO-student die opgeleid wil worden een goede bijdrage te leveren aan kwalitatieve zorg in de gemeente Hellendoorn en daarmee onze inwoners van het juiste advies te voorzien!


Bij het loket komen alle vragen op het gebied van zorg, welzijn, inkomen en jeugd binnen. Jij bent dan ook de ‘stem’ en het gezicht van het sociaal domein. Tijdens je stageperiode werk je samen met onze collega's van het loket. Jullie stellen de vraag achter de vraag, handelen deze af (ook administratief) of zetten deze door naar onze backoffice van consulenten jeugd, Wmo of participatie. Ook is er nauw contact met onze voorliggend veld partijen. Er vinden gesprekken plaats in de spreekkamer en in de huiskamers om een indicatie te kunnen stellen. We houden van een frisse en brede blik en laten ons graag verrassen door kennis die jij meeneemt vanuit je studie. Jij leert op jouw beurt in de praktijk hoe het Sociaal domein in elkaar zit en hoe wij als gemeente eraan bijdragen om de juiste zorg te leveren aan inwoners die dat echt nodig hebben.

Functievereisten

  • Je volgt een MBO opleiding niveau 4 Sociaal Werk of Maatschappelijke zorg of gelijkwaardig;
  • Je bent minimaal een derdejaars student en hebt affiniteit met het sociaal domein, onze doelgroepen en een sociaal hart;
  • Je werkt accuraat en bent een tikje perfectionistisch;
  • Je weet de vraag achter de vraag te stellen en bent telefonisch sterk;
  • Je bent resultaatgericht, integer en flexibel;
  • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende stageplek bij een dynamische gemeente, in een team dat volop in ontwikkeling is. De stagevergoeding bedraagt €275,- bruto o.b.v. 36 uur per week. Je kunt bij ons aan de slag voor een periode van 5 tot 10 maanden. Er is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en je kunt rekenen op persoonlijke, goede begeleiding vanuit het team.

Bedrijfsprofiel Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn is natuurlijk ondernemend. Samenwerken, lef, enthousiasme en betrokkenheid zijn kernwoorden in onze organisatie. Met zijn allen, collega’s, burgers en ondernemers ontwikkelen we ons nog dagelijks. Samen met bijna 36.000 inwoners en 2.600 bedrijven willen we het verschil maken in onze lokale samenleving. 


Het team Sociaal domein is onder andere actief op het gebied van WMO, Jeugdwet en Participatiewet. Het team bestaat uit zeventig medewerkers, die continu in beweging zijn binnen deze dynamische omgeving, waarin beleid en uitvoering elkaar actief op zoeken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Hellendoorn. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA NIJVERDAL
0548 - 630 000