Senior Beleidsmedewerker Sociaal Domein met focus op Wmo

De gemeente Haaksbergen is op zoek naar een Senior Beleidsmedewerker Sociaal Domein met focus op Wmo

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-11-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-12-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Doen waar je goed in bent!

Jij bent een ervaren, zelfstandige en inspirerende beleidsmedewerker, die de nodige kennis, expertise en een eigen visie meebrengt. Die kaders aanreikt en samenhang bevordert. Die verbindingen legt om samen met collega’s het Sociaal Domein te verbreden, te verdiepen en te ontwikkelen. Het Sociaal Domein is volop in beweging en jij bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in het Sociaal Domein. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een van de beleidsvelden met een breed scala aan taken: van welzijn en algemene voorzieningen tot maatschappelijke ondersteuning en van hulpmiddelen en doelgroepenvervoer tot begeleiding.


Jij ontwikkelt beleid op strategisch niveau en bent adviseur voor ons college van B&W op het gebied van de Wmo. Ook werk je samen met onze partners zoals Wijkracht en thuiszorgorganisaties aan de transformatie van het Sociaal Domein en het versterken van de sociale basis. Daarnaast ben je de verbindende schakel tussen de beleidsafdeling en de Noaberpoort. Noaberpoort is onze toegang tot Jeugdhulp, Wmo en de Participatiewet. Inwoners kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat al onze inwoners zo lang mogelijk kunnen meedoen.


Jij houdt je bezig met ingewikkelde vraagstukken met grote belangen. Jij kunt schakelen en adviseren vanuit allerlei invalshoeken. Je kunt financieel meedenken, met juridische kaders werken én politieke discussies voeren. Je hebt het vermogen om je op alle niveaus van onze gemeente te bewegen zowel bestuurlijk, uitvoerend, naar binnen en naar buiten toe. Kortom, jij bent dat talent!


Wat je verder gaat doen

 • Jij gaat strategisch meedenken met de teammanager en de bestuurder. Jij bent in staat om op strategisch, tactisch en operationeel niveau te handelen.
 • Je ontwikkelt beleid, adviseert of bent projectleider van grote projecten binnen de Wmo.
 • Ook houd jij je bezig met de samenwerking tussen de verschillende beleidsterreinen. Je weet in jouw rol verbinding te leggen tussen beleid en uitvoering.
 • Jij neemt deel aan regionale overleggen met onder andere de 14 Twentse gemeenten.
 • Naast deze werkzaamheden ben je de inhoudelijk vraagbaak voor collega’s in de Noaberpoort, gesprekspartner voor de portefeuillehouder en onderhoud je contacten met andere afdelingen en externe partners.
 • Jij hebt budgetverantwoordelijkheid en zorgt voor de P&C-cyclus wat betreft de Wmo.

Functievereisten

Dit breng jij mee  

 • Jij hebt WO- of HBO- werk- en denkniveau.  
 • Jij hebt ervaring als beleidsmedewerker binnen het Sociaal Domein, bij voorkeur op het gebied van Wmo.
 • Jij hebt politiek bestuurlijke sensitiviteit en handelt daar ook naar. Jij bent een verbinder die in staat is om bruggen te bouwen tussen beleid en uitvoering.
 • Overzicht houden is voor jou geen punt en werkzaamheden binnen het team onderling op elkaar afstemmen is ook geen probleem. 
 • Jij bent betrokken, professioneel en hebt lef. Je wilt je verder ontwikkelen.
 • Jij hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en je vindt samenwerken belangrijk. Hierbij sta je open voor inzichten van anderen, maar je durft ook knopen door te hakken.

Aanbod

Dit bieden wij jou  

 • Er liggen mooie uitdagingen op je te wachten, waar je veel mee kunt bereiken én waarmee je onze gemeente een stukje beter kunt maken.
 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een vaste aanstelling.  
 • Een bruto maandsalaris in schaal 11, Cao Gemeenten, van maximaal € 5.725,-- op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Daarnaast ontvang je elke maand bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Vakantie zorgt voor rust en ontspanning. Daarom krijg je bij ons 144 wettelijke én 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband. Wil jij meer vakantie-uren opnemen? Dan kun je die kopen van jouw IKB.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Een laptop en telefoon in bruikleen.
 • Alle ruimte om je werktijden, in overleg, flexibel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Het team

Ben je op zoek naar een fijne werkplek? Dat komt goed uit! Je komt te werken in een hecht en collegiaal team binnen een dynamische werkomgeving. Samen zorgen we ervoor dat je goed wordt ingewerkt en dat je de weg weet te vinden in onze gemeente.


Wij zijn Haaksbergen!

Haaksbergen Ster(k) in Twente. In Haaksbergen werken we samen. Voor elkaar en met elkaar. We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen. Hierin hebben we elkaar nodig, want wij geloven in de kracht van samen. Als gemeente liggen er mooie uitdagingen op ons te wachten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde houden en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Hiervoor zoeken we de verbinding met de samenleving. Met elkaar maken we er werk van. Help jij ons nóg sterker te worden?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!