Senior Medewerker Uitvoering Sociaal Domein

De gemeente Haaksbergen is op zoek naar een Senior Medewerker Uitvoering Sociaal Domein.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-11-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-12-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Het mooie voor jou aan deze functie bij Noaberpoort is dat het accent op twee aandachtsvelden ligt. 


Het eerste accent betreft het aansturen van de teams Jeugd en Onderwijs en Zorg en Welzijn. Deze teams bestaan uit ongeveer 20 enthousiaste medewerkers. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en projecten te begeleiden heb jij met ieder team regelmatig gesprekken. Je coacht hen waar nodig en bent het aanspreekpunt bij kansen en problemen. De komende periode ligt de focus op het mede ontwikkelen van werkwijzen en -processen. Jij zorgt voor de vastlegging hiervan en voor de uitvoering van het vastgestelde beleid. 


 Het tweede accent van deze functie is het coördineren van de Noaberpoort. Jij voert hierin de regie. Jij gaat in gesprek met uiteenlopende partners, waaronder Wijkracht, Skillz, GGD en de politie. Maar jij organiseert ook dat onze collega’s van de gemeente Hengelo een plekje hebben voor uitvoering van de Participatiewet. Kortom, jij zorgt voor verbinding en betrokkenheid en mensen weten jou te vinden!  Naast de operationele aansturing voor Noaberpoort ben je ook de vraagbaak en sparringpartner voor collega’s in de uitvoering en voor het management en het bestuur. Je werkt nauw samen met de collega beleidsmedewerkers binnen het Sociaal Domein en de teammanager.


Wat je verder gaat doen

 • Jij neemt onze visie op de Noaberpoort onder de loep, is deze nog actueel of heb jij daar een ander beeld en uitgangspunten bij? Het is voor jou logisch dat je ook je collega’s en onze partners hierbij betrekt.
 • Jij houdt je bezig met de kwaliteit van werk, de ontwikkeling van medewerkers, maar ook  stimuleer je eigenaarschap als het gaat om de specifieke dossiers en op gezamenlijke verantwoordelijkheid en teamwork.
 • Jij stimuleert de verbinding tussen operatie en beleid op het gebied van Wmo, Jeugd en Participatiewet.
 • Jij regisseert de samenwerking met het voorliggende veld, dat wil zeggen het aanbod  algemene voorzieningen dat beschikbaar is in een wijk of gemeente.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de managementinformatie, ook naar het bestuur en de gemeenteraad.
 • Jij adviseert de teammanager van het Sociaal Domein in de HR-cyclus.
 • Je zorgt ervoor dat je weet wat er speelt op zowel landelijk als lokaal vlak binnen het Sociaal Domein en bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Functievereisten

Dit breng jij mee  

 • Jij hebt HBO- WO- werk- en denkniveau en kennis van het Sociaal Domein.
 • Jij hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en processen.
 • Je neemt verantwoordelijkheid, kunt sturen op hoofdlijnen én hebt daarnaast oog voor detail.
 • Jij neemt het voortouw als de situatie daar om vraagt en bent in staat mensen mee te nemen.
 • Jij bent een verbinder die in staat is om bruggen te bouwen tussen beleid en uitvoering.
 • Jij bent makkelijk te benaderen en aan te spreken en jij communiceert duidelijk. Lastige gesprekken ga jij niet uit de weg.
 • Vaardigheden zoals resultaatgericht, probleemoplossend vermogen en overtuigingskracht zijn op jouw lijf geschreven.

Aanbod

Dit bieden wij jou  

 • Er liggen mooie uitdagingen op je te wachten, waar je veel mee kunt bereiken én waarmee je onze gemeente een stukje beter kunt maken.
 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een jaar en bij goed functioneren wordt deze omgezet naar vast.    
 • Een bruto maandsalaris in schaal 11, Cao Gemeenten, van maximaal € 5.725,-- op basis van een 36-urige werkweek (HR21 normfunctie medewerker ontwikkeling I) Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Daarnaast ontvang je elke maand bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Een laptop en telefoon in bruikleen.
 • Alle ruimte om je werktijden, in overleg, flexibel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn Haaksbergen!

Haaksbergen Ster(k) in Twente. In Haaksbergen werken we samen. Voor elkaar en met elkaar. We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen. Hierin hebben we elkaar nodig, want wij geloven in de kracht van samen. Als gemeente liggen er mooie uitdagingen op ons te wachten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde houden en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Hiervoor zoeken we de verbinding met de samenleving. Met elkaar maken we er werk van. Help jij ons nóg sterker te worden?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!