Strategisch HRM adviseur

Jij denkt: Haaksbergen? Wij denken: Haaksbergen! Onze kleine gemeente is in beweging en bezig met de verdere ontwikkeling van bestuur en organisatie. Onze ambitie is om toekomstbestendig te worden en te blijven. Dit verdient expertise. Jouw expertise? Maak het in Haaksbergen als Strategisch HRM adviseur die onze organisatie verder helpt ontwikkelen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Onze ambtelijke organisatie is in het kader van het meerjarig programma ‘Haaksbergen Ster(ker) in Ontwikkeling’ in beweging. We werken aan een toekomstbestendige en robuuste matrixorganisatie met de netwerkgemeente als belangrijkste fundering. In deze nieuwe functie ga jij vanuit HR expertise aan de slag met strategische organisatie- en HR vraagstukken. Overstijgende onderwerpen die de hele organisatie raken en die nodig zijn om de ambities van onze gemeente in een continu veranderende omgeving te realiseren. Je valt direct onder de gemeentesecretaris. Als één van de vier strategische adviseurs ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en voorbereiden van de strategische koers van de organisatie. Jij bent daarin verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de organisatie en de lange termijn visie op het grootste kapitaal van onze organisatie: onze medewerkers.


Dit hoort bij jouw nieuwe baan

 • Je vertaalt de missie en visie en strategie van Haaksbergen naar de gewenste HR strategie en zet deze, met het management en jouw collega’s van het cluster P&O, om naar passende HR instrumenten.
 • Vanuit een onafhankelijke positie adviseer je met een concernbrede focus over haalbaarheid, doelmatigheid en doeltreffendheid van het HR beleid. Gevraagd en ongevraagd geef je adviezen over kansen, bedreigingen en risico’s aan bestuur en directie. Je bent gericht op externe trends, lopende dossiers en ontwikkelingen en de verbinding daarvan met de organisatie.
 • Je initieert hiervoor nieuwe ontwikkelingen, zorgt voor implementatie en bewaakt de uitvoering van de HR instrumenten, je signaleert bijzonderheden en stuurt bij waar nodig.
 • Je begeleidt veranderprocessen op HR gebied en zorgt ervoor dat we doen wat we afgesproken hebben.
 • Je bent eerste aanspreekpunt en sparringpartner van directie en management voor organisatievraagstukken en strategische HR gerelateerde thema’s.
 • Je zoekt verbinding in de regio om Haaksbergen een aantrekkelijk en moderne werkgever te maken.
 • Je ondersteunt de bestuurder bij de medezeggenschapsorganen OR en Lokaal Overleg (LO).
 • Actuele thema’s die je op gaat pakken met het cluster P&O zijn strategische personeelsplanning, organisatieontwikkeling, het stroomlijnen van opleidings- en personeelsbudgetten, de invoering van een nieuwe gesprekkencyclus, de directie- en de teamplannen en de formatie binnen de organisatie.

Functievereisten

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau, dit blijkt uit een afgeronde opleiding Bedrijfskunde, Management en Organisatie of HRM.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring met organisatieontwikkeling en strategische HR vraagstukken.   
 • Je legt verbinding tussen mens en organisatie en hebt professionele senioriteit. Dat betekent dat je je durft uit te spreken, durft te spiegelen en te interveniëren.
 • Je bent enthousiast, kunt goed samenwerken en hebt een open houding richting anderen. Je betrekt je collega’s in het realiseren van de organisatiedoelen
 • Je bent niet bang om (constructief) kritisch te zijn, en beschikt over tact en voldoende organisatiesensitiviteit om je op de verschillende niveaus te bewegen
 • Je bent omgevingsbewust, analyseert situaties snel en kunt vervolgens snel schakelen naar wat nodig is.
 • Je hebt een scherp oog voor processen en belangen en je kunt projecten tot een goed einde brengen.

Aanbod

 • Er liggen mooie uitdagingen op je te wachten, waar je veel mee kunt bereiken én waarmee je onze gemeente een stukje beter kunt maken.
 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een vaste aanstelling.
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 11, Cao Gemeenten, van maximaal € 5.725,-- bruto (salarispeil 2 januari 2023) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Daarnaast ontvang je elke maand bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 • Alle ruimte om je werktijden, in overleg, flexibel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Haaksbergen Ster(k) in Twente. In Haaksbergen werken we samen. Voor elkaar en met elkaar. We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen. Hierin hebben we elkaar nodig, want wij geloven in de kracht van samen. Als gemeente liggen er mooie uitdagingen op ons te wachten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde krijgen en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Hiervoor zoeken we de verbinding met de samenleving. Met elkaar maken we er werk van. Help jij ons nóg sterker te worden?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!